Чистачките не спират при измиване на стъклото

Започната от vyaso, 11 Януари 2015 20:15:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vyaso

Здравейте колеги.От три дни съм собственик на Форд Фокус 1.8тдди,много приятна колица,като за начало.
Проблема е,че като измия предното стъклото и чистачките не спират.... в Мондео раздела има подобна тема,но незнам до колко са сходни моделите.Доколкото разбрах става дума за реле,но къде да го търся? До сега карах Ситроен Ксантия и с Форд се сблъсквам за първи път.

Много безаварийни километри на вас а и на мен,поздрави.

Dmitarcho

При мондеото релето е при бушоните под кормилото /поне от там го чувам като цъка. Не знам дали е същото при Фокуса ?
Ръца Пръца

vyaso

Снощи препипах релетата (не съм вадил нищо) и тази сутрин .... о чудо - бачкат си ормално !

п.п. Може би на БГ климата още не е свикнала  ;-)

vyaso

Проблема все още е налице.Не работи и първа степен на чистачките - трият постоянно.

К.Методиев

Износени контакти в машинката най-вероятно и не работи адекватно затова.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

vyaso

Май това е доста често срещан проблем.http://translate.google.bg/translate?hl=bg-BG&sl=en&tl=bg&u=http%3A%2F%2Fwww.focusfanatics.com%2Fforum%2Fshowthread.php%3Fs%3D068400ad3e429996ba1f2b6f983317d0%26t%3D145761&anno=2   
При мен реле 18 и реле 19 са на един блок.Ще сменя релето и ще пиша.

п.п.От линка горе разбирам,че имало и безшумни релета.

Manolcho78

а каква може да е причината еднократното пускане на чистачките да си не завършва цикъла, а спира в момента който пусна лостчето? Преди си работеше тая функция, напоследък почна да се ебавает. Другите степени си бачкат нормално, чистачките си се връщат в изходно положение.  :o
Свят - шарен, шматки - бол :)

Dmitarcho

Да е заминало  самото лостче. Не знам дали подлежи на ремонт. Отвори го да видиш как се вътре пластинките /идея си нямам как е вътре де - дали е с пластинки или нещо друго/.
Ръца Пръца

marti1996

като го натиснеш надолу ли става въпрос?
ако е така и при мен не си завършва цикала като го пусна.

Manolcho78

точно за това говоря. А трябва да си завършва цикъла. Тая сутрин си работеше нормално, но ми се струва, че предните дни като загрее, почва да не връща в изходно положение.

G_o_c_e_v

Ако си с обикновеното лостче, без степените имам едно работещо от малкия ми Форд.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

marti1996

явно е било проблем, мислех че е няква екстра от форд  (rofl), аз просто го вдигам веднъж нагоре и като се приберат чистачките го връщам.

Manolcho78

Цитат на: G_o_c_e_v в 17 Януари 2015 16:26:33
Ако си с обикновеното лостче, без степените имам едно работещо от малкия ми Форд.
ако под степени имаш предвид степените на паузата, да с такова съм - със степени.
marti1996, май нещо не сме се разбрали :) при мен от неутралната позиция като бутнеш само веднъж лостчето надолу / и то се връща пак в неутрално положение / чистачките правят един цикъл и спират.
Ще го поразуча това лостче, пък ще видим :)

tropper

Цитат на: Manolcho78 в 16 Януари 2015 21:08:01
а каква може да е причината еднократното пускане на чистачките да си не завършва цикъла, а спира в момента който пусна лостчето? ...
Причината е в моторчето на чистачките, не е в лостчето. Лостчето дава контакт, само докато е натиснато или за интервал - кратък импулс. В редуктора има едни контактни пластини, които след като такъв импулс завърти мотора извън долното положение, трябва да дадат контакт и да дублират веригата. Контактът се прекъсва при следващото долно положение на чистачките и така се определя кога да спрат да се движат.

П.С. (idea)
Може и от кабели да е - до моторчето трябва да стигат три жици - маса, постоянен +12 и +12 от лостчето/релето. Ако постоянния +12 прекъсва, дори и контактите в редуктора да са ОК, няма откъде да вземат ток, за да дозавъртят мотора до долно положение. 
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/