купих нов кесетофон свързах го но таблото спря да свети ?

Започната от neldcho, 10 Януари 2015 10:32:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

neldcho

стария кесетофон беше с различни букси  не ставаха за новия, купих букси стандартни изрязах старите оголих кабелите и ги свързах към стандартните букси касетофона си бачка, но като дадох на контакт ми изчезна осветлението на таблото. от какво може да е станало ?
Аз ♥  да карам кола на 20-25г. Когато съм почивка по цял ден да е с вдигнат капак, най-обичам и като мине някой познат да ме погледне и да каже "тц тц тц.... чисто нова я зе... Майката и еба" е тва го обичам много

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

neldcho

Цитат на: К.Методиев в 10 Януари 2015 11:15:56
Изгорял предпазител може би.

мерси, ще пробвам да сменя предпазителя за таблото значи :)
Аз ♥  да карам кола на 20-25г. Когато съм почивка по цял ден да е с вдигнат капак, най-обичам и като мине някой познат да ме погледне и да каже "тц тц тц.... чисто нова я зе... Майката и еба" е тва го обичам много

neldcho

Цитат на: К.Методиев в 10 Януари 2015 11:15:56
Изгорял предпазител може би.

колега днес смених бушона и как то врътнах  да вкл габарита и иЗгоря веднага какво може да прави проблема

sierras

Грешно свързване на кабелите на касетофона и дава на късо.

К.Методиев

Цитат на: sierras в 11 Януари 2015 21:25:41
Грешно свързване на кабелите на касетофона и дава на късо.

Мда определено нещо си объркал при връзването търси там проблема.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

neldcho

Цитат на: К.Методиев в 11 Януари 2015 22:17:45
Мда определено нещо си объркал при връзването търси там проблема.
аха еми те кабелите на стандартните букси който купих от технополис за 3.50 лв не отговаряха  по цветове с тези в фордчето и ги свързах малко на 6 от 49. ако някой може да помогне и има опит с това да дава свъти.

TourneoRS

По-добре прежали 10лв да ти го монтират както трябва, няма да си струва да се запалиш някъде .. :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

sierras

Ако си купил евробукса ето как трябва да са свързани кабелите.

Колата  Буксата
Кафяв->Черен - маса (кафевите кабели може да са два)
Червен->Жълт - постоянен плюс
Жълт->Червен - плюс след едно завъртане на ключа

Тези са за говорителите и не знам кой е плюс и минус затова ги пиша така
Бял с черно и жълт с черно->Бял + преден ляв говорител/ Бял с черно - преден ляв говорител
Жълто с кафяво и бяло с кафяво->Сив + преден десен говорител/ Сив с черно - преден десен говорител
Жълто с червено и бяло с червено->Лилав + заден десен говорител/ Лилав с черно - заден десен говорител
Жълто с зелено и бяло с зелено->Зелен + заден ляв говорител/ Зелен с черно - заден ляв говорител

neldcho

Цитат на: sierras в 13 Януари 2015 13:23:23
Ако си купил евробукса ето как трябва да са свързани кабелите.

Колата  Буксата
Кафяв->Черен - маса (кафевите кабели може да са два)
Червен->Жълт - постоянен плюс
Жълт->Червен - плюс след едно завъртане на ключа

Тези са за говорителите и не знам кой е плюс и минус затова ги пиша така
Бял с черно и жълт с черно->Бял + преден ляв говорител/ Бял с черно - преден ляв говорител
Жълто с кафяво и бяло с кафяво->Сив + преден десен говорител/ Сив с черно - преден десен говорител
Жълто с червено и бяло с червено->Лилав + заден десен говорител/ Лилав с черно - заден десен говорител
Жълто с зелено и бяло с зелено->Зелен + заден ляв говорител/ Зелен с черно - заден ляв говорител

Благодарско колега, проблема е решен