Ford Focus 2003 TDCI 100 коня Трудно Палене

Започната от ars3nal, 18 Февруари 2015 21:05:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ars3nal

Здравейте колеги , имам следния проблем като стой колата и не е палене един ден или повече , колата пали трудно и след около 2-3 завъртания (се пак недържа много да върти) тогава запалва и пали се едно се едно не и достига горови първоначално и след това се нормализират нещата , след това няма проблем с паленето.Колата е закупена преди 2 месеца и нямаше такъв проблем , подменени са и 4 подгревни свещи и е обсулежена (горивни филтър не менташки ) .Днеска си поиграх да потърся втората помпа за подкачване (доколкота съм запознат с команрейл трябва да е преди горивния филтър) и под задната седалка намерих кабел който отива до резорвоара със доста мъки оспях да сваля буксата и да я зачиста с контактен спрей и замерих дали идва напрежение и останових че идва  , но нечувам помпата да работи въобще (помислих да не е нивомера на резовоара но не при откачена букса пак отчита).Та помпата е на глупаво сложена и да се смени трябва да се свали резорвоара.Гледах на едно Пежо 307 тази помпа ,там има капак и може да се свали и като се даде на контакт се чува леко цъкане.През почивните дни мисля да пробвам като откача маркуча  който влиза във филтър да видя дали хвърля нафта. 
Ако някой колега се е сблъсквал с такъв проблем ,ако може да ми даде съвет и да се допитам с вас колеги дали съм на прав път.Поздрави.  :)

Иван Вълков

Колега има една приказка...и аз мога и тате и той....но...колата си сака диагностика. Ти как разбра че е помпата в резервоара. Може и някой датчик да е пред умиране... най добре пусни една диагностика. Всичко друго на този етап е чешене на клавиатурата.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

ars3nal

В момента нямам врема за диагностика , но съм обеден че е помпата поже като свалих буксата и включих уреда като дам на контакт дава напрежение , начи има захранване помпата.

TourneoRS

Сигурен ли си че има помпа в резервоара, доколкото знам този модел няма подкачваща помпа там.Вгардена е в ГНП то,казваш че филтрите са хубави, тест за обратната нафта правил ли си ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ars3nal

Тест с обратна с нафта не съм правил , но преди да го закупя ходих да на диагностика провериха налягането на рейл и диюзите , и ми казаха че всичко е в нормите това беше след нова година горе-долу.