Ново мондео, но без Бг номера...

Започната от SICKandPROUD, 04 Януари 2015 17:29:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SICKandPROUD

Привет колеги. Днес от нищото ми изпадна мондео МК3 2002 г.
Харесах колата, както и парите и.
Ghia X , V6  ST брони и всичките останали бибитки и звънчета....
Ето го и проблема, няма регистрация в България. Искам да попитам ако някой има актуални данни какви пари искат за  Екотакси, също като ходя до КАТ номерата веднага ли ще ми ги дадат или трябва да изчакам няколко дена.
Благодаря предварително.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

chokolino771

Номерата ти ги слагат веднага,трябва обаче да си с колата  иначе няма номера.Таксата последно ми казаха, че пак е около 250лв.грубо но скоро не съм регистрирал ,преди беше евтина,но сега е горе -долу толкова.

Иван Вълков

Митак на мен услугата регистрация + еко такса и гражданска отговорност - 550 - 560 лева
Номера - около 60 лева
Еко такса - 260 лева
Гражданска - за 2,5 ще е по скъпа от моята(160 лева)
Такси за монтаж, комплект документи и такса транзакций около 10-15 лева
Пълномощно - 10 лева
Услугата за регистриране 50 лева

Това са цените за регистрация от 29.09.2014

п.п. Честита придобивката, дано да е запазен и гледан екземпляр на модела.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

SICKandPROUD

Благодаря за информацията. Реално колата още не е моя, ще си помисля до утре и ако има нещо, задължително ще се похваля в дневника.

martin1977

Те колегите хубаво пишат, ама дали като казваш няма регистрация, означава че изобщо има някакви документи. Защото ако има едно нередно нещо- увисваш. Каква е колата- откъде е внесена, кога е внесена, от ЕС ли е или не. Има ли договор, товарителници и там един куп документи се изискват. Номера шаси-рама-двигател всичко ОК ли е. Най-лесно е да регистрираш колата, с едни 400 лева си я регистрирал ..... ама провери всичко това дето ти казвам. Да не стане да я платиш и да си я гледаш само после. Има го и тоя момент.

Alexi

ако е от автокъща няма проблем ,пишат фактура .. ако е от някой си дето внася по 1-2 коли - умната

VENTCI

Може да провериш и дали не я търсят.

SICKandPROUD

Документи има, внос е от Англия и ще се обръща волан ако реша да я взема.

Иван Вълков

Митаче нищо лично, ноооо според мен не си заслужава. Ако всичко се направи както трябва цената ще догони и съм сигурен че ще подмине предлаганите на пазара с ляв волан. Разбирам да си я правиш ти....и поне да знаеш кое как си го направил за да спестиш поне от труд ама.....

Каквото направиш, все пак може да я караш и с десен волан.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

SICKandPROUD

Колата ми идва за много добри пари Ванка,но до преди малко правих сметки, кое - колко и май няма да е.
Ляга над 5 бона с Еко такси и подобни замислени от мен.
Поисках ви информация за да се ориентирам каква ще е сумата, но като сложа газовата към уравненията, мога да си взема доста по-добра година кола.
Имах мерак защото е 2.5 двигател, след 2003 година слагат 3.0 двигателите и харчовете стават още повече.

martin1977

Този обикновения мотор 2.5 го слагат от 1994, та чак до 2007 с много малки промени по него, а 3.0 започва от 2002 и го има в два варианта -204 и 226 коня и паралелно до 2007 си ги слагат и трите шестаци. Както Ванката (а и аз на лични) ти е споделил- не съм убеден, че си струва обръщането. Ще глътне огромна сума и упражнението е сложно. Ако държиш на такава кола- има 2-3, които в момента се предлагат с ляв волан и не изглеждат зле поне на снимки. С пазарлък може и до 4 да свалиш. Поне там регистрацията е по-евтина и нямаш главоболия с обръщане на волан. Имай предвид, че разхода на гориво е голям и без газ е "ортак на джоба", а ГИ за тази кола под 1300 няма да намериш. Така че ако имаш настрани едни 6500-7000- скачай в играта. На толкова ще ти стъпи и англичанката (с обръщането). Обаче после карането ще е голям кеф и няма да е лукс (след монтиране на ГИ). Каквото и да решиш и направиш- пожелавам ти успех.