Една полезна статия за подготовката за летния сезон!

Започната от V.Buzev, 05 Април 2016 11:11:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

V.Buzev

Разглеждайки сайт за продажба на автомобили се натъкнах на приятна статия за съвети за подготовката на автомобила за топлите месеци от годината.
Вниманието ми естествено беше привлечено от снимката на лъскав S-max използвана за статията :):

Как да подготвите колата си за пролетта?

Зимните условия имат доста негативно влияние върху всеки автомобил:

Ще ми е интересно всеки да сподели какви грижи за колата полага пролетно време, освен смяната на зимните ботуши с летни галоши :D.

Milcho

Сменям гумите и чистачки (ако има нужда). Толкова.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Alexi

освен гумите сменям гумените стелки с мокетени ,една автомивка - с което приключвам  :D

V.Buzev

Аз задължително мивка и оглед на новопоявилите се деруги и язви от камъчета (тегля една майна и "Продължаваме напред"), стелки, гуми, чистачки и огледа на окачването. Със сигурност даже и да няма разбито има нещо тръгнало по окачването и по добре да съм подготвен психически от колкото да се чудя, абе тва какво почна да хлопа пък му няма нищо до вчера със зимните гуми! :))

Пресен пример с колега с Фокус мк1 - слага летните чепици на 16"-ки, чисто нови гуми ама се получават някакви странни звуци отзад. Аз му казвам че е лагер, той твърди че било от гумите щот били ефти. Е вярно се оказа лагер  8). Просто зимните галоши са по-малки и леки и дооста шумни и не се е чувало специфичното виене от лагера :).

Septerra

Сменям гумите, стелките, евентуално чистачките, измивам хубаво отвътре и отвън, проверка на течности (редовно) и това е. :)

stoks

Здравейте Колеги,

статийката е полезна, но който е свикнал да си поддържа автомобила /и аз в това число/... описаните "процедури" се изпълняват резонно.
По-накратко: нови летни гуми /Унироял/, лети джанти - нова придобивка от една "англичанка", оглед на спирачните дискове /предните са нови - спортни, с нови накладки/, качване на подемник и пълен оглед, проверка за течове по мотора /има, но не се знае от къде/ и така.
Сваляне от подемника, вдигане на капака и хоп изненада.... заработи като трактор, та днес ще чета темите за шайба на коляновия вал и V-образния обтегач....
Успешен ден на всички!