ремонт по газовата уредба

Започната от bbbankov, 10 Декември 2014 12:04:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bbbankov

Здравейте колеги.
Днес реших да сменя филтърчето на газовия клапан и мембраните на изпарителя.За целта се опитах да спра притока на газ от бутилката
и така запалих колата завъртях винтила на газ.кл. на бутилката(marini), но колата продължи да си работи и не загасваше(10мин).
Имате ли някакви идеи(освен да изчакам газта да свърши) ^-^
П.с. бутилката е стара и се замислям за смяня-няма и евро сонда

TourneoRS

На бутилката не са ли две кранчетата ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

bbbankov

Ами две са,аз спрях само горното,което според мен е за изходящата газ,нали?

TourneoRS

Ами пробвай и с другото , какво ти пречи ? :)

baro

По-тънката тръба е към изпарителя а по-дебелата е за пълначката. По това ще се ориентираш кой кран да завиеш.

martin1977

Не мога да разбера за какво ти е да спираш кранчета. Налягане на газ няма когато не работи колата. Аз скоро сменях всички тези филтърчета и не съм спирал никакви кранчета отникъде. Като развиеш само си изпуска налягането в тръбичките, което е само 1 секунда и след това си сменяш. Даже една тънкост ще ти кажа. Като махнеш филтърчето от клапана, на дъното ще видиш мноогоооо стружки /боклуци/ и за да не си играеш да ги събираш, направи следното. При отворен клапан запали колата /трябва да е топла/, и след секунди, когато от бензин превключи на газ, налягането само ще издуха всички боклуци. Направи тази операция само веднъж и буквално за части от секундата. Тоест като вкл. на газ и веднага изключваш мотора. Няма нищо страшно и опасно и за секунда всичкия боклук е издухан ... слагаш новия филтър, ако трябва смени и уплътнението и си ти...

TourneoRS

Не знам как е било при теб ,аз допуснах един път такава грешка и със сигурност съм бил Бен Джонсън по ускорение на 25 метра  :D . Хвърля газ ,, та чак на лед и скреж става по двигателя .

lazarkk

Цитат на: TourneoRS в 10 Декември 2014 15:41:43
Не знам как е било при теб ,аз допуснах един път такава грешка и със сигурност съм бил Бен Джонсън по ускорение на 25 метра  :D . Хвърля газ ,, та чак на лед и скреж става по двигателя .

Сигурно при теб не е било с евро сонда. Ако е евро сонда тя има ел. клапан на бутилката който спира газта, но ако не е тогава няма какво да я спре и тогава се въртят крановете, при мен поради факта, че филтрите ги сменям един път в годината, така и не мога да запомня кой кран е и всеки път въртя и двата...

TourneoRS

Евросондите са отскоро, като аз още съм без  ;D . А крана вместо да го завия съм го отвил  :D , после бях забравил да отвия входящия , и смених две бензиностанции докато се усетя че няма как да ме заредят .

martin1977

Да, вероятно има значение. Моя ГИ е от 2 години, т.н. последно поколение и не се завиват/развиват никакви кранчета. Дано не съм объркал някой колега, който е без Евросонда, че Бен Джонсън пасти да яде  (rofl)

К.Методиев

Цитат на: TourneoRS в 10 Декември 2014 15:54:53
Евросондите са отскоро, като аз още съм без  ;D . А крана вместо да го завия съм го отвил  :D , после бях забравил да отвия входящия , и смених две бензиностанции докато се усетя че няма как да ме заредят .

А това, че се монтират "евро сонди" от скоро не е вярно, моята кола имаше холандска уредба с отделен компютър, ламбда контрол, управление на бензиновата помпа и инжекторите, че дори и диагностичен порт има тази уредба, нивомер за газта в купето, включително си има и евро сонда, та всичко това е било монтирано през далечната 1993 година и е било най-модерното за времето си, та смятайте че нашите газаджий до скоро са били на планетата на маймуните.

А Мартин е с евро сонда и затова няма кранчета, но на практика при по новите бутилки дори и да отрежеш тръбата при голям разход на газ има клапан в бутилката който я спира механически, затова и на някои мощни автомобили с газово се маха този клапан щото като се настъпи колата и клапана спира притока на газ.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.