Търся съвет за Фокус 2006г i 2008г мотор 1.6 или 1.8 бензин

Започната от casparcho, 12 Юни 2016 01:44:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

casparcho

Колеги как се справят моторите на Фокус 2006 г 1.6 и 1.8 с газифицирането , някакви недостатъци , слаби клапани , легла или няма проблеми ? Хидравлични ли са повдигачите или не

Същото питане ми е и за по-новия 2008г 1.6 (MK3 не съм сигурен дали така се води) ? не знам дали са същите мотори като при 2006
още един въпрос .... :) каква е разлиакта при
1.6 Duratec Ti-VCR 16V (115 Hp)
и 1.6 Duratec 16V (100 Hp) ,
понеже и в разхода е доста раличен

Благодаря

Pyrhel

Дуратеците не са с хидравлични повдигачи. По предписание - на около 60к км трябва да се проверяват/регулират хлабините. Уж нямат проблем с газта.

По-новият модел започва от 2007ма и всъщност не е нов, а е фейслифт, наричат го Mk2.5, двигателите са еднакви - от 2004та до 2011та е едно и също. Разликата от "нормалния" 1.6 и Ti-VCT е, че вторият е с променливо газоразпределение и на 2та вала. Колко да е различен разходът? Според мен не е оправдано в българския случай с ограничението до 100кс за данъка да се взима Ti-VCT, при положение, че по някое време може да се наложи да се сменят 2та клапана за вариаторите.

1.8 е в Duratec-HE категорията (Heavy Engine), с 20-30 кила по-тежък от 1.6, но пък 1.6 е с ремък, а 1.8 - с верига. 1.8 мисля, че имаше и клапи в смукателния колектор.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sinnerman

Нямат проблеми с газифицирането. Много се говори за реглаж на клапани. Става с пулове. Поне аз не съм прочел или чул някой да е споделил, че е правил реглаж на клапани.  По предписание от производителя реглаж си прави ако има нужда на 160000 км. При смяна на ангренаж. Вече има доста фокуси внос от Италия с монтирана LPG. Особено 2.0. При положение, че идват на 300 000 + км. и продължават да си вървят без проблеми и без реглаж на клапани.  За еко буст мотора се монтират газови уредби, които се програмират при достигане на определени обороти да позволяват впръскване на бензин, за да охлажда клапаните. По-важното е да попаднеш на добре поддържана кола и да монтираш качествена уредба.