да ви представя тука новата си машинка

Започната от Alexi, 17 Януари 2012 23:25:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

машинката е Рено Канго 1.5dci ,изглежда ето така ,само че е бяло :

Вземах го преди седмица на 50 км ,вече наближава 2000 км .. чака го тежка служба дано се представи достойно като Кънекта .Моторчето е приятно с добре елиминирана турбо дупка и макар и слабичко ще върши работа . Определено си личи че е по нов модел от Кънекта и някои неща са направени по добре ,особено интериора . Днес тествах и ABS-a :))
Като намеря време ще му направя реални снимки а и трябва да се измие че стана на нищо веднага в това време ..

Backstage

Еееееее ми честито много е готино...да си го караш с голям кеф и безаварийно!!!

Pyrhel

Викаш, тази има ABS :))
По-големичко изглежда от Кънекта? И много кинти да докара! (fri)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Честито да ти е новото работно конче. Да ти служи безотказно и да вади а не да потъват пари за него. Както казва  един познат сега само нафта и мръсна гас ;)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

escobar

Симпатично е.
Как е с просвета - по-високо или по-ниско е от предишното, щото французите обичат да ги правят ниски, което не е много практично в общия случай.

Alexi

не е ниско добре е ,и е по голямо от предното Канго ( тук ще отворя една скоба че предното Канго ми промени мнението за марката Рено - много корава машинка едната я издадохме на 320к км другата на 280к ,без проблеми с мотора 1.2 бензин .. дизела 1.9д не е толкова здрав за съжаление ,ще видим 1.5 как е ) .. в сравнение с Кънекта е по широчко отпред но като цялостен обем не знам как са това е пътническо Кънекта беше товарен и няма база за сравнение .. по комфортно е като цяло като почнеш от сглобка и интериор ,превключватели ,затваряне на вратите ,просто е по нов модел и си личи .. Кънекта стана на 8г модела и скоро ще чакаме нов Кънект ,конкуренция на Канго 2

Чебурашка

BIGFORDFAN

Екстра е машинката,тъкмо се чудех защо Рое е сменило Форд с Рено,ама явно имате и от двете марки.

petermitkov

Имали пластмасови калници или поне пластмасов преден капак?
Аз го намирам това за доста практично в добрия смисъл на думата.
sapienti sat

Alexi

на кангото предния капак е тенекиен  ,за калниците ще проверя бях я забравил тая "екстра" на Рено ,мене лично не ме кефят пласмасовите детайли най малкото леко да го чукнеш и трябва да се сменя не може да се ремонтира ..

pantata

Много са гъвкави, трябва си удар да се счупят ;) Иначе подбирай нафта за тоя двигател, в рено форума за 1.5 дци добра дума за дюзите им не се чува.

petermitkov

Пластмасата е специален материал наречен Никсил и е доста гъвкав.
sapienti sat

Alexi

да я снимам време не остана ,а и не си личи какъв цвят е в това време .. но пък за по малко от месец и врътнах 4к км ,поолаби малко буталата и взе да се реже малко по добре :)) имам някои забележки към ергономията на интериора но чичо Али така я измислил ,така се казва и колата вече - Али :)) основната ми забележка в тия снегове и киша е към пръскалките за стъклото които са от тоя тип който прави мъгла - смехотворни са ,добре че не сложих и на Мондеото .. при скорости над 100 мъглата просто бива отвята без никакъв ефект и трябва да намаля за да си измия стъклото .. отделно хабят много течност .. други забележки .. много гори .. ама те малките мотори са така .. безсмислени са .. повече гори от Мондеото .. плъзгащата се врата много лесно замръзва .. друго .. за хвалене .. пали при -18 ,доволно ,мотора поутихна като се поразтъпка и е приятен макар и слабичък и лаком .. стъпва меко но от пътното поведение има доста какво да се желае .. все пак пикапче е .. има печка ,която върши добра работа в студа който беше .. това е за сега ..

G_o_c_e_v

Оправи ли въздуха, който вървеше към помпата?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

не .. казаха ,че било нормално .. за сега не споря ,докато няма проблеми с вървенето ..

G_o_c_e_v

Ти им кажи на тея, че е нормално да си подадът оставка  :)) . Кое му е нормалното във помпата да влиза нафта с въздух (stir)
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

hotblooded

Цитат на: G_o_c_e_v в 20 Февруари 2012 23:52:49
Ти им кажи на тея, че е нормално да си подадът оставка  :)) . Кое му е нормалното във помпата да влиза нафта с въздух (stir)
Не всяко мехурче е въздух :)

Alexi

mirohristov

Сега да се питаме ли кой кара, кой снима и кой гледа пътя ?  ;D
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

TourneoRS

Цитат на: mirohristov в 04 Март 2012 14:04:07
Сега да се питаме ли кой кара, кой снима и кой гледа пътя ?  ;D

Той маха мехурчетата към помпата по този начин . (happy)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Иван Вълков

Цитат на: TourneoRS в 04 Март 2012 14:44:23
Той маха мехурчетата към помпата по този начин . (happy)

и почиства катализатора ;)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

не съм писал отдавна тука ,машината си върви обслужих я за първи път преди 2 месеца ,оказа се че са си спестили поленовия филтър в завода ,просто липсва :)) в Рено бяха така добри да го добавят

Alexi

машинката стана на 1 година и 22к км .. обаче след измиването днес ( за първи път от около 3 месеца ) се оказа ,че на места имаме вече ръждица  (omg) там където е избила се вижда ,че боята е нанесена директно върху метала без основа и е изключително тънка ,някакви микрони .. жалко че производител като Рено се излага така .. отделно на прегледа отзад се оказа че едното колело не спира .. тая кола няма да изкара повече от 5-6 години  ... то и на Форд е кофти боята но Рено убиха рибата ..

Bobi

Баси, това кола на 22 к км? Що така ве, Хасане?

Pyrhel

И това при положение, че не е трескана или пребоядисвана... Преди навиваха километражите наобратно, ти ще го навиваш напред, за да изглежда по-реалистично :))

Alexi

кочинката наближава 50к .. за сега ремонти никакви ,единствено блокирал заден спирачен апарат поради набиване на кал ( ще се окаже слабо място това ) .. 2 пъти сменях предно стъкло и 2 пъти ми отнасят лявото огледало ,боя на предна броня че я одрах при един офроуд .. мотора се разтъпка и вече чуква 180км/ч по табло ,доволно за 1.5 .. масло не пипа ( за разлика от кънекта който си гореше от нов и така си пипа по малко и до момента ,колегата го кара излизат доста ремонтчета по тия кънекти като подминат 150к но това е друга тема )

Pyrhel

1.5 тука колко коня е, 90, 105? Преди Мондеото Флуенс избиваше с цена и екстри с тоя мотор, уж няма лоши мнения. Ще излезнат читави.
При нормално каране какъв разход дава като не е натоварено до горе, че по каталог на Флуенса бяха смешни цифри?

Alexi

абе никой не можа да каже колко коня е .. по талон е 70 .. обаче върви повече от за 70 коня ,според началник сервиза на Рено тука в Шумен ,такъв мотор 70 коня евро 5 няма ,и би трябвало да е 85-90 - те така ги пишели в талона според желанието на собственика .. разхода не е особено нисък и няма нищо общо с това което пише в книжката .. градско е 6.5 ,извънградско 6-8 със 100-150 - ако се кара бързичко си гори а то под 100 кой кара вече .. ако имаш нерви да караш 70-80 предполагам ще падне под 5 .. средния за последните 2-3к км с много градско ми е 6.8 по борд ( борда е много точен не е като на мондео ) извън града не се пътува комфортно с тоя мотор - тромав е ,а и къси скорости ,качиш ли 4 човека умира .. предполагам във вариант със 110 коня и 6 скорости ще е друго .. инак работи тихо и меко ..

marti1996

какво става с рендето, колко км му направи  (race)

Alexi

км няма ,уникат е :) няма нищо особено около него ,нова кола е качваш се и караш :) наскоро я пробвах пак на макс скорост ,лепна 180 по километраж ама разхода отива в небето не е за такива скорости ..