Диагностика на Ескорт '94

Започната от sashoplus, 22 Юли 2015 21:41:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sashoplus

Необходима ми е диагностика на Ескорт 1.8,1994г.Но от оторизиран сервиз ми отговориха ,че е необходимо автомобила да разполага с  16 pin OBD.Не можах да открия такова чудо нито в купето,нито под капака.Наличен ли е при посочения модел на Форд?

opex

16 пинова ОБД букса няма. Обаче може да провериш дали на пинове 18 и 19 на буксата на компютъра има проводници. Ако има ги проследяваш къде отиват, по принцип би трябвало да са в една букса с червена капачка между ботуша на левия амортисьор и гърловината за пълнене на течност за чистачки. Буксите трябва да са две с червени капачки, една с два и една с три кабела, интересува те тази с два.
Въпросните два кабела са по принцип на пин 3 и пин 11 от въпросната ОБД букса за която са ти споменали. Т.е. ако се намери женска букса и се вържат там. Обаче в момента не мога да ти кажа този от пин 18 на компютъра дали беше на пин 3 или пин 11 от буксата, същото и за този от пин 19, т.е. трябва да се обърнат ако не тръгва. И въобще ако имат подходящ софтуер дори да е вързано всичко правилно, което е малко съмнително. Но не пречи да се пробва. С подходящ софтуер на тези два кабела може да се прочетат както грешки, така и да се гледат живи данни по време на работа.

В случай че няма кабели на пинове 18 и 19 на компютъра, може да се четат само грешките натрупани в компютъра чрез метода със светодиод от буксата с червена капачка и 3 кабела на нея.

Компютъра се намира в краката на пасажера, зад капака на колонката на вратата под жабката.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique