Един пернишки Focus

Започната от Vasilev, 20 Септември 2011 08:40:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vasilev

Карам го вече година и половина, като за това време му навъртях към 35-40 хил. км. Струва ми се доста корава машина, но първия собственик не е сменял нищо освен масло, та на мен се падна честта да го стегна малко. За времето, откакто е в мен съм му купил:
- два комплекта гуми и втори комплект "жанти"
- акумулатор (Bosch Silver S5 74Ah)
- предни и задни дискове и накладки
- ангренаж и пистов ремък с прилежащите им обтяжни ролки
- съединител (притискателен, феродов диск и лагер помпа)
- тампони на двигателя, лагер на главина
- трансмисионно масло, охладителна и спирачна течност
- вътрешно каре на късата полуоска
- а поради хубавите ни пътища - предна пружина и една биелета
Сега вече много слуша и отникъде не скърца и тропа. Остава да му се оправи едно късо съединение, което Pyrhel откри, една боя, и е като нов  ;D

hitrata_lisi4ka

Много е хубав! Пу пу! Само да те слуша :)
Искам нещо русо, може и метла!

Bobi

Много хубав Фокус, Василев! За какво му е нова боя ? На мен ми излгежда като прясно боядисана на снимките .. ???

Vasilev

Заради келеши и некадърни шофьори Боби. Напролет боядисах предна и задна броня, преден ляв калник, двата задни калника и задна дясна врата. Общо взето го играя парктроник за комшии и колеги. Нямаше и месец след боядисването и някой пак ми беше ожулил задната броня и калника при паркиране. След това, същото упражнение, но на предна броня и калник. Явно този, дето ме е обърсал си е ожулил повече неговата кола, защото след същия случах имах и една черта от пирон на задна врата. Чудех се дали ако не му откача бронята да виси от едната страна и да я издера цялата кола дали ще е толкова интересна за удряне и дране  :D

Vas

Пишман шофьори винаги ще има за наше огромно съжаление
Поздрави за Фокуса красавец е

Vasilev

Абе красавец ама вече ми се иска следващия :)

Vas

Е то на всеки му се иска такъв от 2009-2010г. но с тези заплати едва ли ще караме нови коли някога

Vasilev

Една нова снимка с дългото братче на road runner (и с лайсните :) ):

ValkataFF

Хубав Фокусник ,същия като моя външно поне .

Vasilev

На road runner ми допада повече. Малко повечко е пораснал от моя, а аз си имам афинитет към комбита.

road runner

Еййййй и моя се появи до друг най накрая :) Евала брат супер е Фокуса/ите

Vasilev

Ми ти докато се занимаваше с чичкото с Мерцедеса, издебнах да ги щракна  :P

road runner

Чичикото с мечока ми е продавача на апартамента ;)

vasko_ah

Браво Фокуса е супер  ^-^ Но жалко за съседите ти.... искат трепане или най-малкото взимане на книжките за неопределен срок от време....  (hammer)

Pyrhel

Вчера се повозихме, много приятно върви ^-^
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Vasilev

След вчерашното сръчкване получава една седмица почивка на платен паркинг  ;)

mirohristov

Присъствието на Анатоли в колата влияе лошо на фокуса - изнервя се!  :))
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Vasilev

Даже успява да върти гуми със всичките си 90 коня  :D

Vasilev

Малък ъпдейт. Започна пролетната профилактика. Сменени гуми, проверени спирачки и всякакви течности, открита причина за проблем със задната чистачка и невъзможност да се отваря багажника от бутоните на ключа и в купето.

Замерих по веригата и се оказа, че сигнала, който се подава към багажника стига до буксата и там приключва. Най-вероятно е заминала машинката и започва търсене по моргите.

На снимката не се вижда, но от другата страна на метална пластина има диод и транзистор, като най-вероятно едно от двете е пробило и в момента не може да направи цял интервал. Следва сваляне на транзистора и диода и отнасяне за разпознаване в магазина при ТУ.

Между другото изскочи спукан маркуч, за течността за задното стъкло. Държеше се само на конците  :D Поне това успях да оправя.
За другия месец остава смяна на масло, филтри и по-подробен оглед на ходовата част.

G_o_c_e_v

И моя беше скъсан точно там, и го оправих с медна тръбичка, но не е добре, ще търся някакъв шлаух по твърд да замести тръбичката. С времето там се натрупва някакъв налеп и запушва тръбата и спира да пръска.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Vasilev

Аз му направих снадка с 30-ина сантиметра гумена тръбичка като временно решение. По-нататък ще мисля как да го направя по-добре, че следват пълнене на климатик, масло, филтри, масло за скоростите (sd) Багажника и чистачката се отлагат за по-нататък.

Vasilev

Dmitarcho

Това на автомивка или с кофата ? Чувал съм доста лоши работи след миене на двигател на автомивка. Дано нямаш проблеми. Аз си ги бърша с парцали пластмасите ...  ;)
Ръца Пръца

Vasilev

На автомивка. То хубаво с парцали ама имаше неща, дето си искаха мивка. Вече не се виждаше имам ли хидравлична течност  :D Направо беше гнусно под капака.

Vasilev

Да изтупам малко прахта от темата. Верният ми Фокус вече остава на заден план. Сдоби се с по-младо и едричко братче :)

Купих я от syntez 3D от другия форум. Повече подробности и снимки - тия дни.

Иван Вълков

Честито колега, глезена кола си си купил браво. Милион километри да и направиш!

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

С Асен днес даже се повозихме. Няма забележка!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

viksata

:)

Със здраве да си го търкаляш.... ;)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"