Крушка фабричен ксенон Мондео МК4

Започната от bottapl, 02 Септември 2016 10:21:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bottapl

Здравейте!

Имам проблем с ксенона Мондео МК4, 2007г, с фабричен ксенон.
От онзи ден забелязах, че едната крушка свети в розово почти, предполагам това означава, че си заминава.

До колкото четох е най-добре да си сменя и 2-те направо. Знаете ли какъв е модела на крушките и също така ако ме насочите откъде мога да си ги купя.
В Мото Пфое ми се виждат доста скъпи, така че го оставям като последен вариант.

Поздрави!

Mondeicho

Не знам на мк4 какъв е модела, но наистина е по добре и двете за да няма разлика в цвета. Китайските също стават и цената е доста по поносима разбира се.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

bottapl

Говорих с Мото пфое Люлин, по номера на рамата крушката е D1S, цената за 1 брой е 421 лв с ДДС.
Честно казано ми се стува невъзможно само крушката да струва толкова, но нямах време да се разправям с тях.

Гледах из интернет такива крушки от 4300К до 6000К, цените от 70 до 200 лв. Някой има ли пресен опит с това?

Mondeicho да и аз мисля направо и двете да сменя накуп. ВИдях, че има китайски по 30 лв, но май ще взема някакви по-скъпи с идеята да издържат повече.

Pyrhel

По-скъпите също са китайски, съмнявам се да попаднеш на оригинални. Разбира се има хубави и лоши китайски. Оригиналните са 4300K, крушката е D1S, а цената в МП наистина е такава за 1бр крушка. D1S са крушка + стартер в едно.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

dtrifonov

Аз миналата година си взех 2X-OSRAM-D1S-35W-OEM-XENARC-electronic-ORIGINAL-Xenon-Brenner-AH. Пише, че са произведени в Германия. Изглеждат 1-1 с оригиналните.

Mondeicho

Те заради стартера явно са малко по скъпи(изключвам оригиналните, че с тази цена ???), моята е D2S и стартера е отделно от крушката. Аз наскоро смених моите Осрам с някакви китайски, че след време избледняват и  светят по слабо. Засега съм доволен и новите са по силни.

Pyrhel

Има по форума някъде тема от преди години, където говорихме точно това за ментета срещу оригинални и качвах мои снимки на истинска и реплика една до друга на масата и разлика няма. Нито балона, нито цвета - нищо. Въпросът е да е висококачествена реплика, от там нататък е все едно, само цената е различна. A надписите... Както ги поръчаш :D

Иначе по представителствата ксенонът е страшно скъп, на Ц5 крушката е D1R (без стартер, за рефлекторен фар - това е разликата между S и R - един непрозиращ пръстен по пурата) и също беше някаква такава цифра. Мисля, че около 2009та едната се предаде и до ден днешен си карам с 2 китайски Филипса.

Най-важно е качеството, не дали е истинска или не - нямах нито една върната по гаранция от хубавите реплики, когато вкарвах в БГ. Но цената на хубавата реплика е доста по-висока (пъти) от лайняните, примерно хубава реплика може да се намери за около 50-60 лв/бр. Ориентировъчно, нямам представа от настоящите цени, наводни се пазара преди време и много паднаха тогава.

На твое място не бих се вманиачавал да търся истински, защото не можеш да разбереш дали пак не купуваш китайски на 3на цена. Вземи си 2 хубави крушки и ще караш доста години. Като съвет, недей с по-висока температура от оригиналните (4300К).
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

bottapl

Благодаря на всички!

Pyrhel , определено се съгласявам с теб, особено след като ходих до един магазин, където общо взето ми казаха същото.
Та сега ако някой може да даде съвет от къде да си купя - гледам из интернет Осрам/Филипс около 120 лв крушки, но са от някакви сайтове, които предполагам са поръчвани от алибаба и т.н.
dtrifonov  , изглежда добра оферта благодаря, но ми се иска да ги купя от тук и да ги сложа до сряда, че ще пътувам.

Тук намерих някакви около 60 лв:
крушка 1
крушка 2

В olx има всякакви варианти също.
Общо взето ако някой е купувал скоро да каже.

bottapl

Здравейте,

В крайна сметка взех 2 x Крушка D1S 35W AC Raytech, 130 лв общо, 2 години гаранция. Ще видим как ще се държи с тях.
Намерих и Осрам на едно място по 90 лв, но имаха само 1 брой.

Поздрави!

Dmitarcho

Това с гаранцията е добре...поне ще си спокоен....че 2 години няма да даваш пари за крушки ;) Тея в МП нямат акъл... 400 пари за една крушка - ужасТ :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

jo_jo

В алито са по 13 долара двете. Осрама е 35

Mondeicho