Проблем с Мондео МК3 1.8 - прекъсва

Започната от p_yanev, 20 Февруари 2012 17:29:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

p_yanev

Здравейте,

От вчера се появи проблем с мондеото -  до 2 000 оборота се получава едно като прекъсване и забиване при подаване по-рязко на газ. След 2000 -2200 оборота няма проблем? Тъй като карам на газ помислих ,че е от газовото, но после прехвърлих и на бензин и макар и по -леко го има същия проблем.

Някакви идеи? Не знам защо газаджията мисли, че е от бобината, аз се чудя дали не е дибитометър?

Alexi

започни от свещите ,направо ги смени ако не си ги сменял скоро

hotblooded

Свещи, кабели....  А кога свари да сложиш газ?

p_yanev

Свещите ги смених - никаква промяна. Странното е, че казаха ,че свещите с които съм били били за мондео 3,0 бензин??? Кабелите според мен са си добре. Естествено сега е наред бобината - според газаджиите.

hotblooded

Ako на бензин и газ прави едни и същи "номера" - 99,9% пробелма е по запалителната система. Кабелите може и да изглеждат добре, но един да дава утечка и става. Може да спреш някъде на тъмно и да вдигнеш капака - утечките се виждат ясно. другия варинат е малко "мазо" - подпираш се с едната ръка на колата с другата хващаш кабела - ако отскочиш - за смяна........ А на тези километри колата трябва да е с оригинални свещи.  Впрочем преди -4-5 години Бургас беше залят с фалшиви свещи и кабели - голяма мъка беше да намериш свестни. Доста често нови работеха по зле от стари  (af)

p_yanev

Хм и аз останах изненадан за тези свещи. До момента това е единствения признак, че може колата да е на други километри.
След малко ще сляза да запаля да видя дали има нещо по кабелите ,но по първия вариант  :D

В четвъртък ще сменя бобината - струвала около 90 лв, не си струва да давам 40 лв  за диагностика.
Ще държа форума в течение.

TourneoRS

Ако намокриш кабелите , и стане още по зле смятай че е от тях .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

p_yanev

Колеги,

Я ударете едно рамо - кои свещи на NGK са за моя двигател - PTRF6F-13 или PTR6D-13G?

Pyrhel

Според каталога PTR6D-13G са за 2.5 и 3.0 моторите. Първия модел не мога да го намеря по каталозите...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

p_yanev

И на мен същото ми казаха, след като ги свалих. Някой от предишните собственици не се е интерисувал много какви свещи е слага. Дали от това може да е заминала бобината?

А най-вероятно не можеш да намериш другия защото съм го объркал  >:D
Верния е PTR6F-13

p_yanev

Колеги, да чукна на дърво, след смяна на свещи и бобина проблема е решен. Предполагам, че от неправилните свещи е заминала и бобината.

Alexi

може да и е дошло времето ,но обикновено от ненавременната смяна на свещи заминава бобината .. повечето се сещат че имат свещи които са консуматив когато колата почне да прави проблеми ,а тогава вече е късно .. бобината не е евтина ,но пробиват и кабелите а и те никак не са евтини .. сменяйте си навреме свещите да нямате ядове .

hotblooded

Именно - увеличената хлабина на свещите води до избиване на кабели, ако кабелите са качествени - избиват капачки на делко (където има такова) избиват бобини. От подобно твърдоглавие (имах свещи, но не съвсем подходящи) и отлични кабели - ми изби капачка за делко - на кола за която се намираше изключително трудно!

pacho_bg2

Малко стара тема, но няма нужда от нова. Мондео 1.8 бензин и газ със същия проблем, но при смяна на свещите 100 тина км няма проблеми и след това почва да сяца и прекъсва в ниските до към 1700 оборота. Бяха оригиналните, смених ги първо с Brisk A-line, след малко каране пак така, взех от МП оригиналните, но прости пратинени няма те издържаха повечко преди да почнат да правят така и да ми вдигнат разхода до 17. Като ги махнах ги огледах 2 от тях бяха с напукани изолатори, сега сложих Denso платинени, тя вечев са на 50 км и почнаха да правят мизерии. Кабелите са добре, бобина нензма може ли да е при положение че като сложа нови свещи върви като пушка.
Клуб "Москвич" България - най веселите събори :)

tropper

pacho_bg2, аз имах същия проблем в продължение на година. Градското каране (тръгване от светофар) беше кошмар. Сменях няколко пъти свещи и положението беше добре първите 100-200-300км. Ходих в МП да се консултирам с техник и той ми каза че те първо щели да сменят свещи, ако не станело щели да сменят кабели, ако и това не станело щели и бобина да сменят... И естествено всичкото това да си го платя.  *бах им "диагностиката" - сменяй докато стане... пък и с техните цени....

Накрая по съвет на приятел инвестирах 45лв в кабели "Тесла" от Косер и положението заспа  (thup)

П.С. Но не съм имал напукани изолатори. Само ми побеляваха електродите на свещите.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

pacho_bg2

Мерси колега, точно и по светофари ми прави мизерии. Ще пробвам с кабели, не ми се ще тесла защото съм патил от тях на друга марка кола.
Клуб "Москвич" България - най веселите събори :)

momo76

Преди време и аз имах същия проблем с Фиестата. Оправи се като смених бобината. Сега върви яко (като за Фиеста 1.25).

mikaplyh

Значи и аз имам същия проблем от време на време работи перфектно но пак не е добре до 2000 оборота сеца и на бензин и на газ но мине ли 2000 оборота на газ имаш чувството че ще се залепиш за седалката :Д смених свещите и уплатних с силикон курубината на въздушния филтър и проблема стана много по малак сега колата работи добре само от време на време има 2 маркучета зад въздушния филтър който се изваждат от време навреме и тогава не работи добре но аз като си ги сложа пак си е нормално при газта тябва поне 10 от 100 км да се кара на бензин да продухва и трябва да се следи да не има пробив по въздушния филтър щото като се разлепат ония пласмаси и смуче въздух и праска и кюфка :Д дави се но по добре иди на майстор те не взимат скъпо около 30-50 лева мисля и всичко ще ти реголират.
А на теб къде се намира  изпаритела ???

bacardi

имах същия проблем на мондео мк2.. оправи се след смяна на бубината.. старата даже беше пукната отдолу