Температура на двигател

Започната от copacabana, 10 Ноември 2013 22:13:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

copacabana

Колеги, прави ми впечатление, че при извънградско шофиране на ниски обороти/когато пускам по наклон без да подавам газ/ температурата на двигателя пада осезаемо, а когато започна да подавам газ се нормализира. Проблем ли е това и на какво се дължи? Благодаря!

Dmitarcho

При мен този "проблем" се оправи със смяна на малкия термостат.
Ръца Пръца

Alexi

ако е -10 примерно ,това може да мине за нормално мотора на моторна спирачка поизстива .. но в това топло време - термостат ,малкия или и 2та

copacabana

Благодаря ви колеги, явно това е проблема. Бихте ли дали някакъв линк, като препоръка какъв термостат да си взема, че гледах различни марки на различни цени, а много не ги разбирам. :-\

Dmitarcho

Препоръчително е да вземеш оригинални от МП, по 60-тина лева мисля,че бяхабяха
Ръца Пръца

Alexi

оригинални ,не са много скъпи

artman

имам същия проблем
смених термостата на водния кръг /42 лв/ но положението е същото предполагам се запо4ва от другия термостат

artman

днес смених въпросният термостат /малкия/ и колата се оправи , достига работна температура за 5 минути и я подържа струваше 70 лв оригинален форд и 20 лв смяна

Alexi

можеше да си го смениш сам лесно е описал съм го в тема как става :)

artman

колега нямам нерви за такива занимания предпо4итам да си платя и да гледам как работят / нали съм дограмаджия и обикновенно мен ме викат за майсторлък та оби4ам и аз отвреме на време да ходя на майстор/

copacabana

Малкия термостат го смених, обаче проблема си остава >:(, сега идва ред и на големия

artman

и при мен беше така и след като смених и малкия се оправи
стария излезе на пар4ета