Проблеми по таблото с уреди

Започната от moni74, 12 Декември 2013 13:18:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Преди време ми изгоря крушката, която осветява половината скоростомер /лявата му част/. Днес при умишлено буксуване в снега / :)/ не ми светна лампата за ESP на таблото. Доколкото си спомням, имаше такава лампа, нали?

----------------------------

Pyrhel

Има, да. При продължително буксуване се осветква цялото табло и уредите спират да работят, както и на дисплеите излизат черти: ---------. При гасене и палене се оправя. Не знам каква е тая тъпотия и защо са го направили, скоро качвах един баир само лед долу на 4та с 2км/ч и стана така и при мен.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Ясно. При мен обаче буксуването беше кратко, тръгвах на лед на един светофар с кофти за мен наклон :)
А възможно ли е изгорялата лампа да е едновременно за ESP и лявата страна на скоростомера?

Dundee

А има ли лампа зад лявото дисплейче (за външната тампература, разхода и т.н), която да свети дори без включени габарити и фарове? Че при мен откакто съм взел колата там не се осветява, за разлика от другия дисплей, с километрите.

Bobi

Направете теста с уредите на таблото и ще светнат всички възможни лампи, включително и тези, които нямате и като опция в колата.

moni74

hotblooded

Лампата за ЕSP не свети ли само при проблем/изключена система?

whaaazp

Тест режима се пуска като задържиш копчето за зануляване на километрите и дадеш на контакт, изчакваш малко така и се изписва "test" от там нататък всяко натискане показва различни данни. Същото важи и за Фокус MK1/MK1.5 и редица други... :) ВИДЕО

p.s При Mondeo не знам кога свети лампата на ESP, но при всички други коли, който съм карал мига и при задействане на системата.

Alexi

Цитат на: Dundee в 12 Декември 2013 13:48:04
А има ли лампа зад лявото дисплейче (за външната тампература, разхода и т.н), която да свети дори без включени габарити и фарове? Че при мен откакто съм взел колата там не се осветява, за разлика от другия дисплей, с километрите.
има ,при мене само то свети а това с км преди известно време угасна но не ми се вади таблото за 1 крушка ще чакам да изгори поне още 1

Dundee

Ясно, мерси. И аз поради тази причина не съм бъркал да сменям. Не ми се рискува заради една крушка да си причиня скърцащи пластмаси по таблото след свалянето и качването. А след 3 г. и половина и 70 хил. км. при мен все още никоя друга не е изгаснала. Така че може и да почакаш ;)

petermitkov

Само да спомена че майстор Миро ги сменя крушките на оборотомера и без сваля таблото, но е нечовешки трудно т.е. майсторска ръка си трябва.
sapienti sat

mirohristov

Цитат на: petermitkov в 12 Декември 2013 17:00:07
Само да спомена че майстор Миро ги сменя крушките на оборотомера и без сваля таблото, но е нечовешки трудно т.е. майсторска ръка си трябва.
Само че си е жив мазохизъм.За десетина винта не си заслужава мъката. 
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

moni74

От десетина винта ще ми останат поне 2-4 после :)

Dmitarcho

Имаше даже тема някъде, как се сваля таблото на Мондео Мк3 ;) Миро, мисля, че беше споменавал за някакъв скрит болт ... аз не срещнах такъв /може преди мен да са го побългарили" ;) Не е сложна работа, и не мисля, че от свалянето,качването 10-тина пъти на таблото нещо ще се разскъца по него ;)

Ето я темата ;)
Ръца Пръца