Проблем в двигател

Започната от toto, 24 Март 2016 16:38:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

toto

Здравейте,
имам Форд s-max 2.0 tdci 130к.с.
От известно време започна да работи неравномерно на студено, на баирите придърпва, когато съм на дълъг път, газовете миришат на някакви химикали все едно и вдигна разхода. Диагностиките не показват проблем. На мен ми изглежда като да не работи дюза като хората. Просто в началото все едно пропуска цилиндър докато поработи.
Как да се оправя с това?

hotblooded

Ами измери обратната нафта, макар че проблема е от ЕГР

Pyrhel

DPF има ли? Нивото на маслото вдига ли се?
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

toto

ЕГР ми го почистваха, нямаше особен ефект честно казано. Нивото на масло не се повдига, а за DPF не знам дали има.

toto

А какво значи да измеря обратната нафта и какво показва това?

toto

Хора давайте акъл, защо никой не пише по проблема  :o

G_o_c_e_v

Цитат на: toto в 25 Март 2016 10:05:02
А какво значи да измеря обратната нафта и какво показва това?
Според количеството върната нафта се определя дали дюзите са изправни. Ако всички пълнят колбите еднакво - добре. Ако обаче една или повече са напълнили повече количество то тази/тези дюзи са за ремонт.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

стига да не пълнят еднакво по половин буркан за 3 минутен тест :)

hotblooded

Ако е запушен DPF - трябва да светне " engine check",  aко някоя дюза осира пейзажа - ще мига лампата за подгрев,  ако е незатварящ EGR,  няма да светне нищо,  но ще запише грешка.
Колега,  къде ти четоха грешки, и каква апаратура използваха?  Остави на първо време дюзите,  накарай някой да се качи и даде газ до 2700-3000 оборота, а ти проследи всички тръби и маркучи между турбото и двигателя - може би ще издухва от някъде.

toto

Четоха ми в мото пфое компютъра и ми казаха, че не дава никакви грешки. Иначе никакви индикаций не са ми светили.

V.Buzev

Да ти се е променил звукът от турбото - да чуваш по силно свистене?

toto

Не, не ми е направило впечатление. Но газовете миришат много гадно все едно е някакъв химикал, а не нафта.