Проблем в двигател

Започната от toto, 24 Март 2016 16:38:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

toto

Здравейте,
имам Форд s-max 2.0 tdci 130к.с.
От известно време започна да работи неравномерно на студено, на баирите придърпва, когато съм на дълъг път, газовете миришат на някакви химикали все едно и вдигна разхода. Диагностиките не показват проблем. На мен ми изглежда като да не работи дюза като хората. Просто в началото все едно пропуска цилиндър докато поработи.
Как да се оправя с това?

hotblooded

Ами измери обратната нафта, макар че проблема е от ЕГР

Pyrhel

DPF има ли? Нивото на маслото вдига ли се?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

toto

ЕГР ми го почистваха, нямаше особен ефект честно казано. Нивото на масло не се повдига, а за DPF не знам дали има.

toto

А какво значи да измеря обратната нафта и какво показва това?

toto

Хора давайте акъл, защо никой не пише по проблема  :o

G_o_c_e_v

Цитат на: toto в 25 Март 2016 10:05:02
А какво значи да измеря обратната нафта и какво показва това?
Според количеството върната нафта се определя дали дюзите са изправни. Ако всички пълнят колбите еднакво - добре. Ако обаче една или повече са напълнили повече количество то тази/тези дюзи са за ремонт.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

стига да не пълнят еднакво по половин буркан за 3 минутен тест :)

hotblooded

Ако е запушен DPF - трябва да светне " engine check",  aко някоя дюза осира пейзажа - ще мига лампата за подгрев,  ако е незатварящ EGR,  няма да светне нищо,  но ще запише грешка.
Колега,  къде ти четоха грешки, и каква апаратура използваха?  Остави на първо време дюзите,  накарай някой да се качи и даде газ до 2700-3000 оборота, а ти проследи всички тръби и маркучи между турбото и двигателя - може би ще издухва от някъде.

toto

Четоха ми в мото пфое компютъра и ми казаха, че не дава никакви грешки. Иначе никакви индикаций не са ми светили.

V.Buzev

Да ти се е променил звукът от турбото - да чуваш по силно свистене?

toto

Не, не ми е направило впечатление. Но газовете миришат много гадно все едно е някакъв химикал, а не нафта.