Ескорт 1.6(2.0) комби

Започната от S.Stoyanov, 18 Април 2014 18:43:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

S.Stoyanov

Здравейте
Това е моята кола ескорт 1.6 комби набор 96г.Като екстри имаше климатик, предни ел. стъкла и 2 еърбега.Колата я имам от почти 3г. и досега не ми е правила някакви сериозни проблеми.Доработките, които съм правил по нея са:
-2.0 NGA мотор;
-тръбен колектор от РС2к, с фланец от фокус за да пасне на зетек;
-предни дискове на 280мм от мондео мк1 2.5;
-задни дискове от фокус;
-щанги за скоростите от пума;
-дигитално табло от пума;
-осветление в краката отпред и плафони във вратите отпред;
-снижена отпред и отзад с пружини от предния модел(20-30мм отпред и 40мм отзад по моя преценка);
-добавени рс прагове и крило за комби.
За вбъдеще искам да сменя и амовете с газови такива, като за отпред ще се търсят регулируеми такива и да си завърша генерацията до отзад с тръбина 55мм.Предвижда се и освежаване на външния вид това лято.

opex

На всяка снимка отворена в нормален размер цъкаш десен бутон и избираш "copy image location", после paste-ваш тук, селектваш линка и цъкаш горе на иконката "вмъкни изображение" (трябва да си в изглед за подробен отговор, не бърз). Ако в началото на линка има https трябва само да махнеш S-а.

Много добре изглежда комбито с много добра стойка. Радват ме праговете, че са от предния РС, а не като моите понеже се връзват със задната броня, за моите прагове за да се завърши линията трябват добавките за задната броня, които не стават на комби.
Нож от лагуна, черна ghia-решетка, тонирани мигачи на калниците, яките джанти начи колега да се разберем не претупвайте така първия пост, мого неща има за описване :))
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

S.Stoyanov

А забравих да добавя че търся и РС аксесоарна решетка, но за жалост в БГ са много редки.До сега съм виждал само 1 на живо.

naskoto__

Ааа тъй няма се разберем да имаш по-готино комби от моето!  :D
Браво, готини са тия комбита.Според мен много спешно се нуждае от Рекаро и е завършена отвсякъде.

К.Методиев

Много добре седи колата, радва ме. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Vanko

Супер якото комби, и с тоя мотор е супер добре като вървеж предполагам. Джантите много му отиват също, 17-ки ли са?

S.Stoyanov

Не джантите са 16-ки.Доста се чудих за 17-ки, но там проблема с гумите вече е сериозен.Относно салона за момента и този ме устройва, но ако намеря полукожен ще се мине на такъв, на RECARO-то не че не ме кефи но не съм му фен.
За момента искам още малко да оправя окачването и да реша проблема с ламбда сондата, че след поставянето на тръбния колектор забива на бедно и не знам на какво се дължи това и с Пламен Ковачев упорито се мъчим да намерим решение на въпроса, не че мен и така нещо ме бърка, но да си работи по-добре.

baro

Комбито е станало супер.А проблема със сондата е интересен,дано се разреши скоро съмнява ме нещо с  подгрева и  ::) .

S.Stoyanov

Още малко снимки на промените по колата

сини прогресивни задни пружини за комби(марката не я знам)

задни дискови спирачки от фокус

предни дискове на 278мм от мондео мк1 2.5

тръбен колектор от РС2к(не се вижда доста ясно)

мотора(няма видима разлика от 1.6)

малко интериор

Ако на някой му е интересно кое как става или има желание да направи същото нещо да пита спокойно, повечето неща се доближават до plug and play

Светльо

Красавец е ескортчето, евала за труда, как е сега с 2.0 на това купе трябва да се представя доста добре. А джантите са един път!  ^-^

S.Stoyanov

Мерси за хубавите думи.
Ами доста хора остават изненадани от комбито, но може още, но там финансите стават малко по сериозни но всяко нещо с времето си.

Илко

Браво  Стоянка  станала е   супер  ще  те  търся  за  съвети  и за  в  бъдеще  като  започна  доработките  по  моята  ако  имам  възможност  може да участвате  цялата  група  от  Стара Загора   много  ще се  радвам  поне  знам каква е  атмосверата  покрай  вас :)
Илко

ilko

браво, като за комби е хубаво, нямам забележки ;D

S.Stoyanov

Малко интро какво предстои

Както и волана ще бъде най-вероятно сменен с такъв от пума/фиеста с перфорирана кожа

urtumurtuduk

Не че злорадствам ама покажи и пластмасата около километража да видим как е станала ^-^

ffmk1l

Стояне, много радва колата, правиш нещата с мисъл, без да бързаш. Почти всичко ми харесва в тази кола.  (thup) Дано моя пост ти бъде стимул да продължиш занапред все така.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

S.Stoyanov

То общо взето в този си вариант колата откъм подобрения съвсем скоро ще е изчерпана.Сега умувам от там нататък как да се продължава ама е въпрос на време и средства  ^-^

Хахахаха Руслански много добре знаеш как е пластмасата около километража ама и тя ще стане, но да видим по кой начин-лесния или малко по трудния

S.Stoyanov

Малко пластмаси
Процеса на работа

И вече монтирани

Имат забележки но като цяло на мен ми хареса как стана.Салона на колата изглежда много по свеж.
Днес си взех и волан от пума с перфорирана кожа, но ще се дава за претапициране и тогава ще се слага.

ihovahi

Когато човек има мерак, всичко се получава. Браво  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

urtumurtuduk

Вече няма какви подобрения да правиш по това купе затова си купи следващия модел ескорт (май фокус му викаха) и почвай на нова сметка

S.Stoyanov

Малко промяна на визията, поради калпавите ни пътища минаваме пак на 15-ки

И мега тунинга дето добавя 2kW към мотора

TourneoRS

Аз не разбрах , вдига ли 200 или да ?  (jgrn)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

S.Stoyanov

То има и други дето като мина покрай тях и се чудят дали това е ескорт или им се привижда  (rofl)

S.Stoyanov

S.Stoyanov

Тука вече завършени. макар че малко ги претупах, но нямах нерви повече и вече с гуми и на колата...

К.Методиев

Още може ама е мъка.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

S.Stoyanov

Малко раздвижване по колата.
Смяна на седалките с такива, които са вече на колата

и след близо две годишно търсене най-накрая се сдобих с Zender декоративна решетка и вече е на колата.

и сега дилемата е дали да я боядисам с цвета на колата, както е при заводския монтаж или черна и другата дилема е дали да си вземам целия пакет за комби, който има още прагове(които съм виждал само на комби) и задна броня(пак само за комби) и така или иначе вече имам спойлера за 5-тата врата.

Nebhotep

Аз бих я оставил черна иначе малко се губи на общия фон. Така подчертава спортния си характер. Аз даже преди време съм виждал такава решетка с оригинални вградени малки ксенонови фарчета Hella, беше трепач ама струваше безбожно скъпо, даже и на оказион.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

deshi

Грозен си кат` OHC  .....

ilko

с цвета на колата, иначе не се забелязва