Въпрос относно монтаж на халогени за Фокус МК1.

Започната от petkomz, 26 Юли 2013 13:42:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petkomz

Благодарение на колегата whaaazp, се сдобих с халогени за моя Фокус МК 1.5!ЦЪК
Въпросът ми е от къде мога да си купя следните части необходими за монтажа?
части 1
части 2
местата им на бронята
My Link
Ако някой има излишни - нека помогне! Благодаря!

Bobi

Части 1 и части 2 от списъка в Мото Пфое струват общо 20 лв. За другите нямам идея :(

tha22don

Реално ти имаш халогените и пластмасите около тях.
Трябват ти само винтчетата (2бр.) и пластмасите, които се завиват в тях + 2бр. от другите пластмаски, които държат халогените.
Както каза Bobi - в МП може да провериш цените им.
Надявам се, че имаш окабеляване до халогените - някъде по бронята + необходимото копче вътре в купето, което да ги активира.
Копчето всъщност е многофункционално: за включване на габарити/ къси светлини/ халогени отпред/ фар за мъгла отзад.

petkomz

Да, трябват ми само белите пластмасови да ги наречем "втулки" и винтчетата! Тук проверих с номера 1063456 и ми излиза "няма намерена наличност", та затова пуснах темата! Винтчетата ги има на 1,86 лв.

tha22don

Аз си мисля, че ако се пробваш само с винтчетата, ще ти се получат нещата....самите халогени са достатъчно обемни, за да седят в леглото си....може да поставиш един и да му завиеш една видия и да сложиш пластмасата около него и да видиш как ще е...другото е - силикон, но все пак...звънни в МП да ти кажат дали са доставяеми и за какви пари....може в някоя морга да се разходиш и с една малка отвертка да си ги "напазаруваш" от някой по-блъснат фокус.

petkomz

Халогените отдавна са монтирани, но да ви споделя как:
С тях получих и една от пластмасовите втулки (тази малката, квадратна изпълняваща функцията на нещо като дюбел в която се завива винтчето), която използвах за единия фар. За другия просто използвах болт с гайка и шайба че отвора идва малко широк. А на местата където другите два елемента, трябва да държат фара, пристегнах с мостов кабел, като му оставих едната изолация за да не драска. А бе с две думи - побългарих го яко!  (shy) Сега само не започвайте да ме упреквате - продължавам да търся въпросните части и като ги намеря всичко ще си дойде на мястото, просто нямах търпение да сложа фаровете!