Забелязах масло в интеркулера. Проблем ли е?

Започната от pi4o, 21 Май 2015 14:08:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pi4o

Вчера се наложи да свалим кулера за да се отвори място за работа по термостата и.... Ооооо ужас  (wtf) !!!! Масло в тръбите. Малко де ама има. Нормално ли е това или турбото е на път? Майстора забеляза по турбото омазняване, не теч на масло и вика турбото си отива. Иначе се чува, че свири като подам газ, надува и се усеща как колата дърпа.
Карам с масло Fuchs Titan Supersyn F 5W30. Може да го видите в сайта на Fuchs. ето: http://fuchs-eu.lubricantadvisor.com/default.aspx?Lang=eng тука си избираш марка и модел. Това масло е специално за този мотор - DuraTorq. Скъпичко е, но до сега съм минал около 600 км от смяната и още не е почерняло. Верно, оцветило се е, но все още е прозрачно.
Давайте акъл трябва ли нещо да се прави или ...газ и напред :)

P.S. Ако админ-а смята това с маслото за реклама - да го изтрие. Аз го споделям, защото съм доволен, не за друго.

marti1996

pi4o

Лелеееее.... ужас.... Не не, моя фокусник не пуши. Е, изпушва като му смачкаш педала, но за секунди и после е ОК.

TourneoRS

Нормално е да е омазнено вътре, виж ако е пълен с 1-2 литра масло кулера тогава трябва да се притесняваш. Но ти ще си го разбрал дотогава, ще ти гори масло.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

К.Методиев

Не се вкарвай в приключения, винаги има омасляване.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

marti1996

имах предвид че като се счупи турбото се получава това а не да ти пуши така, ако започне да пуши така мотора няма гасене с ключа, и се саморазрушава.

tihomir8611