Focus Mk1 - неразпознаване на ключа от имобилайзера след смяна на акумулатор

Започната от didovrabeca, 11 Декември 2013 00:28:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

didovrabeca

Колеги моля за спешна помощ,че немога да си пребера колата.Проблема ми е следния,сложих си друг акомулатор и запалих без проблем.След 3-4 часа като реших да си ходя и дадох контакт лампите на таблото ми започнаха да мигат,извадих ключа и след малко пак пробвах само че лампичката на имобилайзера ми мига постоянно и забързано и не може да ми разпознае ключа по точно въобще не иска да се опита да завърти стартера.Знаете ли как да оправя проблема?????

Bobi

didovrabeca

Bobi

Предполагам вече си научил, че винаги е добре да имаш резервен ключ. Вариантите ти не са много. Ключът трябва да се препрограмира наново, сигурно имобилайзерът го е забравил. Предполагам ще е нужна апаратура за обучаване на ключа. Пробва ли методите, описани за обучение във форума?

didovrabeca

да пробвах,чу се звуковия сигнал но пак ми мига по същия начин диодчето на имобилаизера и не иска да завърти.как може от една смяна на акомулатор да се прецака ключа???

whaaazp

Принципно не би трябвало да го забрави.. Паметта на компютъра за имобилайзера е енергонезависима.

Да не е изгорял някой бушон..?

didovrabeca

и аз мисля че може да е бушон.Нали ако пробвам с друг ключ и не е за моята кола тя поне ще завърта просто няма да запали??? Ако е така при мен проблема е друг понеже въобще неиска да завърти.

Dmitarcho

Не е така ;) Не върти заради имобилайзера . Провери бушоните, или някой да каже кой е бушона /ако знае/. Докато мига така лампичката в часовника няма да завърти никога ;)
Ръца Пръца

Alexi

според мен няма връзка с акумулатора .. все пак след като си го сменил си запалил и потеглил .. просто съвпадение ..

Nebhotep

Първо провери, какъв код за неизправност дава лампата. Тя мига около 60 сек. и след това изкарва кодовете, а те са:

11- Приемо- предавателят не е включен или е прекъснат;
12- Неизправност на приемо- предавателното устройство;
13- В патрона не е поставен ключ;
14- Кодът на ключе не е приет напълно;
15- Кодът е недействителен;
16- Проблем в CAN шината;
21- Недостатъчен брой ключове запаметени в паметта- минимум 2;
22- Проблем в конфигурацията на  оперативната памет
23- Приборният панел и PCM са несъвместими.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

didovrabeca

оправих проблема след като закарах колата в МП и ми препрограмираха кодовете на имобилайзера и ключа.

Chr81

А само информативно - колко струва това удоволствие в Мото Пфое?

Bobi

didovrabeca

ами човека който ми го оправи ми е приятел и ми взе 30лв,мисля че иначе е около 120 ,понеже се променят някакви кодове както на ключа така и на имобилайзера.

Pyrhel

Мда, ей тия кодове се бъзикат: In/Out Code.

Всеки клон на МП бръсне различно. Цените са различни дори и между МП Младост и Люлин! (omg) Лично проверено е.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.