Mondeo 1.8 TDCI 2007

Започната от Vesel, 28 Април 2013 23:31:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vesel

Здравейте!
Колата я имам вече 3 седмици. За това време навъртях към 1000 км. и успях да пусна вече две теми за нея.  Реших да спазя традицията и да я покажа в дневника, въпреки че нямам намерение да се хваля с нея и днес я измих и направих тези снимки набързо.

Абе добре си изглежда колицата  ^-^

Bobi

Честито! Красавица е! Много безаварийни и хубави моменти ти пожелавам заедно.

Dmitarcho

Ша са хвалиш - къде ще ходиш :D И от вътре да направиш някоя снимка ;) И тези джанти ... не мислиш ли да ги сменяш ?
Уникално красиви са Мк4-ките :) Много безаварийни килеметри и само нафта,масло и течност за чистачките да наливаш ;)
Ръца Пръца

kangaroo

Честито и от мен, безаварийно да си я ползваш. Много хубави са  тези  (fe) Мондео.

ihovahi

Супер е колата :) Браво!!! Ама айде малко снимки и от интериора де :) Слагай клубните лайстни  8) махни ги тия от МФ :)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Мк4 е един от най-красивите FORDове, честито!  Имаш мегдан за доста доработки по нея - ако се решиш - пиши, ще помагаме.

Vesel

Благодаря на всички за пожеланията и да ви се връща :)

Цитат на: dmitarcho в 29 Април 2013 00:40:13
И от вътре да направиш някоя снимка ;) И тези джанти ... не мислиш ли да ги сменяш ?

Ще снимам и от вътре, въпреки че няма нищо интересно. Тренд с обикновено аудио, което ме дразни ,че не свири мп3. Ама ново оригинално аудио си е теслица. Ще дебна оферта секън хенд. Джантите също не ми харесват особено, но и с тях е сложно. Трябва да си купя нови с нови гуми което е сериозна инвестиция и да се надявам после някой да ми купи старите на добра цена  :-\

ihovahi

Еее всичко с малки стъпки :) Днес едно си намираш... утре друго... и така. Не бързай. Достатъчна инвестиция си направи, че кола си си закупил. Да си я караш със здраве и да те радва :)

Alexi

оборудването е Амбиенте на тая машинка

ihovahi

Алекси... ти как разбра тая работа?!  :-[

momo76

Няма халогени и дръжките на вратите са черни, а не в цвета на купето.

Bobi

За Сони и халогенчета ти препоръчвам да ровиш в ибей :). Ако си фен на Титаниум решетките, колегата amplified продаваше такива. С малко доработки ще стане трепач!

hotblooded

Цитат на: Bobi в 29 Април 2013 14:31:53
За Сони и халогенчета ти препоръчвам да ровиш в ибей :). Ако си фен на Титаниум решетките, колегата amplified продаваше такива. С малко доработки ще стане трепач!
Ако не се лъжа адаша ти имаше и халогенчета, и Sony за продан освен решетките

Vesel

Цитат на: hotblooded в 29 Април 2013 14:48:37
Ако не се лъжа адаша ти имаше и халогенчета, и Sony за продан освен решетките
От халогени и решетки поне засега не се интересувам. Не знам за чий адаш става дума, но за Сонито може да ми пусне оферта.
Междувременно може да си слушам музика и през AUX от mp3 player, нали. Oще не съм го пробвал, но ще стане тия дни.
Цитат на: momo76 в 29 Април 2013 13:27:55
Няма халогени и дръжките на вратите са черни, а не в цвета на купето.
Писах "тренд" малко наизуст, защото си мислех ,че е най-ниското ниво на оборудване, то било "амбиенте". Все тая ;)
П.П. Все още не знам има ли DPF, няма ли. Един колега предложи да проверя като го кача на канал, но поне до смяната на маслото (което ще е зимата) не мисля да правя това упражнение. Ако някой знае да сподели :)

Dmitarcho

По ВиН-а можеш да разбереш дали си имаш DPF-че ;) Тук ;)
Ръца Пръца

Vesel

Цитат на: dmitarcho в 30 Април 2013 08:51:37
По ВиН-а можеш да разбереш дали си имаш DPF-че ;) Тук ;)
Ами четох го това вече 2-3 пъти и никъде не пише DPF, което не означава нищо. Може да има , може и да няма.
Нещото което евентуално може да даде отговор е: Stage IV Emissions , но не знам как да го тълкувам. Ако е Евро 4, значи няма. Мисля че Евро 5 е с DPF.

Alexi

и аз мисля ,че ако е евро 4 няма

Dmitarcho

После ти прочетох другата тема ... и видях, там че си гледал по Вин-а, извинявай. Лошото е, че и в МП да отидеш, и там няма да могат да ти отговорят точно, най-много да те питат какво е това и толкова ли е важно да знаеш дали го имаш или не !!!
Ръца Пръца

zar

Първо честито и аз съм се упътил нататък т.е към МК4 и наскоро гледах едно във МП-Варна ама ония излязоха малко нехайни и безхаберни като продавачи и се отказах набързо.Сега ако колата ти е от 1-вите т.е 2007-ма пройзведена  и закупена нова от МП със сигурност на този двигател не е монтиран DPF.Има само някой единични екземпляри с такъв но са рядкост за колите закупени от МП като нови.Споделям всичко това ,защото както казах се бях засилил  да купувам такова като твоето и проучих нещата:) За това ще си карам Мк3-ката засега там със сигурност нямам DPF  (race)
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

zar

И още нещо малко "off topic",ама д аме извиняват модераторите.Не разчитай много на тези особено във Варненския филиал на МП да ти дадат инфо по въпроса за DPF(все едно писмо от умрял).Когато попитах за гореспоменатото Мк4 там ги чаках седмица с отговор и накрая трябваше пак да отида до там за да разбера ,че са ми загубили контактите ,който им оставих и хванах нещата в мой ръце.Е разбрах в края на краищата ,че желаната от мен кола е без това досадно  DPF -че  ;D

Vesel

Колата е средата на 2007-ма и е купувана от МП. Интересува ме дали е с DPF , защото според един познат, който разбира от масла, ако е с DPF трябва да се кара само с 5w30 , а в момента съм с 5w40.
Относно "професионализма" на МП и аз мога да дам доста примери, но за това си трябва друга тема ;)

vvas

-

Vesel

zar

Айде честито и за липсата на DPF-a ;D Едно главоболие по-малко (thup).Със здраве да си я караш.Относно маслото те съветвам горещо да си я караш с това ,което производителя е предписал и няма да загубиш!а като гледам за твоят двигател е 5W30. 5,6 литра ти трябват със смяна на филтъра (thup)

emo1969

Много ти е хубав Ford-а ^-^ Аз имам такъв и за сега съм много доволен :-*

Alexander EDIT: Пиши на кирилица!