Мондео Мк3 метално чукане

Започната от dk4174184, 08 Април 2013 19:48:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dk4174184

днес ходих на майстор,и той каза че нищо и нямало,просто аз не съм е карал както трябва(с много ниски обороти около 1500-1600),поставял съм е  все едно на няква междинна и маховика се чудел дали да ускорява или да намаля(нещо такова).Но наистина до 1950оборота тресе след това няма проблем даже и да задържиш на 2к не тресе.Тоя каза да съм карал да не се притеснявам.Да го елиминирам ли този майстор или .... :-X

ceco.deyanov

Колега докарай я до най близкия за теб град в който има срещи на клуба да се чуе на място.
Така не става явно.
Но не се притеснявай много всичко е поправимо.
Части има много и евтини.
Дебнене му е майката.

dk4174184

Цитат на: ceco.deyanov в 18 Април 2013 19:00:29
Колега докарай я до най близкия за теб град в който има срещи на клуба да се чуе на място.
Така не става явно.
Но не се притеснявай много всичко е поправимо.
Части има много и евтини.
Дебнене му е майката.
е в Пловдив няма ли да има вече срещи

Pyrhel

Моята не тресе, нито чатка откакто пуска съединителя без газ докато стигне до 4500. Може би и аз нещо не я карам както трябва, че не ще да чатка. :D
Шегувам се, разбира се, че не трябва да треска и блъска, има нещо нередно, но какво е... :) От тампона на скоростната кутия не е, той ако е покъсан тресва веднъж като натиснеш газта и веднъж когато отпуснеш - обира усукванията на двигателя.

Малко пловдивчани са ни фенове.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

supertorr

Това не е твоя майстор.
Търси някой, който си разбира от работата.

Alexi

не е нормално това да има такива шумове

dk4174184

Но така като спира на 2к. Пак ли ще е маховика или може и да е друго :-[.Просто незнам какво да правя :'(

Alexi

hotblooded

Цитат на: dk4174184 в 18 Април 2013 19:51:41
Но така като спира на 2к. Пак ли ще е маховика или може и да е друго :-[.Просто незнам какво да правя :'(
Иди накрая в МП да ти направят диагностика (или някои пловдивчанин да ти препоръча сервиз), ще се ръснеш малко повече, но поне ще знаеш какво е. Или иди в неделя на срещата на форума в София. От повече приказки ползва няма да има.

dk4174184

Да знам ама..почвам да търся в ebay маховик.

:)) :)) как се борави в това нещо

dk4174184

стигнах до тук и   http://www.ebay.co.uk/sch/Transmission-Drivetrain-/33726/i.html?_dcat=33726&Model=Mondeo&Make=Ford&_mPrRngCbx=1&_udhi=540#

ПС.мале мале колко съм зле  ::)

ПС. еи тамън се сетих,че сега ще си идва едно приятелче от Англия

hotblooded

Цитат на: dk4174184 в 18 Април 2013 20:31:45
стигнах до тук и   http://www.ebay.co.uk/sch/Transmission-Drivetrain-/33726/i.html?_dcat=33726&Model=Mondeo&Make=Ford&_mPrRngCbx=1&_udhi=540#

ПС.мале мале колко съм зле  ::)

Абе човек - дадох ти линкове към съединител на свестни цени, къде се мъчиш?

Еи ти и един рециклат - евтин е, ама колко ще изкара един бог знае!

Цитат на: dk4174184 в 18 Април 2013 20:31:45

ако ще се прибира със самолет едва ли ще гори от желание да носи съединител коплект :) Все пак багажа е ограничен

Bobi

Колега, прочети тази тема отново от първа страница и разгледай линковете, които сме ти дали!

dk4174184

колеги,днес в жегите пуснах климатика и това май май се оправи малко,пак го имаше това чукане но много по рядко.възможно ли е да имат нещо общо или....

radikn

да не ти "чука" от демпферната шайба и / или обтегача ?
Тогава има логика да се променя звука...

Alexi

той ги смени тия части .. обикновено климатика натоварва ремъците и ако са тръгнали там частите дрънченето силно нараства а не намалява