Mondeo Mk3 TDCi - масло?

Започната от dk4174184, 09 Април 2013 20:16:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dk4174184

гледам някой е променил темата :D,но все пак ще питам тук  :)).Предложиха ми масло ТОТАЛ 5/40 и кастрол 5/40,казаха ми,че колата била стара вече за 5/30.какво да правя?

Dmitarcho

Вземи си сложи 5 W 30 ... Стара била колата ... Моята е по-стара от твоята и за около 5 хил. км. не е бутнала грам масло ! Темата ти не е променена, а посъбрана малко ;) Не се шашкай ;) За напред, ако имаш въпроси за нещо, си имаме раздели за почти всичко свързано с автомобилите, разгледай и задай въпроса си с правилната тема ;) Да могат и други потребители да видят/научат ;)
Закарай колата в МП да ти направят една диагностика, сподели за чукането което имаш - ще ти кажат от какво е ;)
Ръца Пръца

dk4174184

Цитат на: dmitarcho в 09 Април 2013 20:23:39
Вземи си сложи 5 W 30 ... Стара била колата ... Моята е по-стара от твоята и за около 5 хил. км. не е бутнала грам масло ! Темата ти не е променена, а посъбрана малко ;) Не се шашкай ;) За напред, ако имаш въпроси за нещо, си имаме раздели за почти всичко свързано с автомобилите, разгледай и задай въпроса си с правилната тема ;) Да могат и други потребители да видят/научат ;)
Закарай колата в МП да ти направят една диагностика, сподели за чукането което имаш - ще ти кажат от какво е ;)
ok,мерси,за чукането се оточнихме къде да отида :))(ей тука в тоя форум сте много забавни а в рено....мани мани).А масло 5/30 тотал?5/30 кастрол? какво?

petermitkov

Сложи масло Форд Формула 5w30 F

Не ходи повече при тези майстори които са ти предлагали 5w40.
sapienti sat

ihovahi

Здравей :)

И аз подкрепям масло 5w30 и аз съм с такова вече 3000 км и не е мръднало маслото.

Който фôрка "майстор" си нахôда!

dk4174184

ihovahi

Цитат на: dk4174184 в 09 Април 2013 22:18:07
http://www.motorni-masla.net/index.php?main_page=custom_advanced_search_result&zenid=db3427efe8df6fc88ce0a2fdfc2a5856&manufacturers_id=114&oil_type_id=2&oil_viscosity_id=9&oil_size_id=3&x=16&y=8

да го взимам ли?

има и тук   http://ngt.bg/avtochasti/component/virtuemart/detail/4-------/flypage/192--ford-formula-f-5w30-5l/2--ford-formula?sef=hcfpm

Пс. такова ли трябва да е?

Ами Алекси ти е отговорил, кое масло е хубаво:
Цитат на: Alexi в 08 Април 2013 21:38:03
маслото е добре да отговаря на спецификациите на Форд ,най изгодно е оригиналното масло Ford Formula което се предлага на добри цени

Като и Цецо също ти е казал какво ползва:

Цитат на: ceco.deyanov в 09 Април 2013 17:58:16
Частите ги намерих от местен магазин.
Масло слагам 5W30 първият път бе Yacco а втория GM
Първото бе 120 за 6 литра а второто 60.
Само че аз съм TDDI и не съм толкова претенциозен.

Така, че преценяй и взимай смело, като се съобрази колко литра ти трябват :)

supertorr

Цитат на: dk4174184 в 09 Април 2013 22:18:07

има и тук   http://ngt.bg/avtochasti/component/virtuemart/detail/4-------/flypage/192--ford-formula-f-5w30-5l/2--ford-formula?sef=hcfpm

Пс. такова ли трябва да е?

Това е маслото и доста хора взимаме от тук, но ти си преценяваш.

Оакахме темата Pyrhel ще има доста работа  (wife)

tropper

Имай предвид че двигателя ти събира 5 и нещо литра, така че трябва да си купиш 6 литра - 1х5л + 1х1л :)
NGT продават и филтрите на прилични цени. Масленият филтър е "пълнител" - да не се чудиш ;)

Пробката за източване е с гумена гарнитура (а не с медна дифтунга както на по-старите коли), така че я препоръчват да се сменя. Някои хора сменят на всеки втори път. Цената в МП е убийствена - за болт с гумена шайба искат 23лв, в сервизите за смяна на масла се намират за по около 5лв.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

dk4174184

колеги,извинявайте,че пренебрегнах вашите съвети,но аз взех МОТУЛ 5/30(пак за форд).Ще стане ли или да го сменям?

ПС.КОлегите от работата само ми викат да съм слагал 10/40 щото колата е била 200к+ ,и това 5/30 лятото щяло да стане на вода

hotblooded

Колегите ти да си "гледат работата". Аз съм с 5/30 и не е станало на вода, както и повечето с Мондео Мк3 дизел. Мотула е ако е Мотул, а не просто туба масло с надпис Мотул е добър избор!

Dmitarcho

На колегите им кажи да си карат колите и да не ти дават акъли ;) Щом си си взел масло .... няма смисъл да го сменяш. Щом отговаря по спецификации за Форд ... наливай смело и безотговорно :P
Ръца Пръца

Bobi

Мотул е доста по-добър избор от Формула-та.

Alexi

няма как да стане на вода ,тоя мотор си има охладител на маслото и в най големите жеги маслото трудно стига 90° мерил съм го със сонда след дълъг път при 35° навън ,от любопитство ..

radikn

ПС.КОлегите от работата само ми викат да съм слагал 10/40 щото колата е била 200к+ ,и това 5/30 лятото щяло да стане на вода
[/quote]

Само за протокола : Мондео МК1 с 1,8 ТД на над 200 000 си върви идеално с 5W30 без да го гори,
без да чука или каквото и да било друго (а то е много "уморено")
така че за този мотор щом пише 5W30 значи такова се слага- Немеца го е измислил ;D

dk4174184

ihovahi

Абе човек :) Взел си го вече, проверил си, че е за твоята кола :) Сменяй филтъра, сипвай маслото и почвай да караш :)

Alexi

маслото е добро и подходящо за мотора но си платил за него двойна цена ..

ihovahi

Ваййй ама това е цената за един литър ли?! ??? ??? ???

Нищо де... кажете му другия път от къде да си закупи :)

dk4174184

8)ам да аз не съм го купил от тоя сайт.взеха ми за 6лт. 110лв

Bobi

За 6 литра цената е супер.