Проект "Мързелив мигач"

Започната от ganador, 01 Април 2013 20:27:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ganador

Още есента започнах този проект, но не го довърших щото или ме мързеше или ми бе студено. Днес бе прекрасен ден и поради липса на други идеи, реших да монтирам готовия блок "мързелив мигач". Идеята на тази простотия е да чукнеш веднъж лостчето на мигача (без да се заключи) и да имаме 3-4 мигания достатъчни да изпреварване, преустройване и т.н.
Грамотните хора реализират схемата с ПИК-процесори, а аз реших да я направя с това, което имам в чекмеджето, дори без да ходя до магазина. Нямам опит с ПИК-овете, нито програматор и за целта изрових един чип 4001 с който станаха два таймера по около 3 секунди за левия и десния мигач. Теоретично, мислех че ще са 3 мигания, но на практика се оказаха 4. Ще го тествам няколко дни и тогава бих направил корекция, ако се наложи. Както споменах, каквото имаше налично + опитна платка и обемен монтаж, импровизирана кутия, която се оказа твърде голяма и днес бе намалена.

А ето и малко видео за работата му:

Мързеливия мигач

Dmitarcho

БравО ! Мондю има "мързелив" мигач с 3 мигвания - на мен лично са ми малко - мисля си, че 4 биха били по-подходящи. Я някой разбирач /Pyrhel/ да спомене дали може да се променят броя на намигванията ;)
Дано ти върши работа, и да е сполучливо изпълнението ! Ще е доста полезно и за други колеги си мисля !
Ръца Пръца

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

momo76

За коли с реле на мигачите си има готово решение, при това доста добро. На строто ми Мондео МК2 имам такова.
Turnminator2