Ролка на пистов ремък.

Започната от lazarkk, 18 Март 2013 21:14:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lazarkk

Колеги дали някой знае на ролката на пистовия ремък, тя е единствена, какъв номер е лагера й, защото съм чул, че може само той да се смени, вместо цялата на 10 пъти по висока цена.

К.Методиев

Да може да се смени само лагера, но номер не му помня, аз съм го сменявал и лагера е около 8лв, сваляш отива и вземаш нов, иначе утре ако се сетя и не съм го изхвърлил лагера ще проверя номера.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

lazarkk

Цитат на: DidiBao в 18 Март 2013 21:37:09
Да може да се смени само лагера, но номер не му помня, аз съм го сменявал и лагера е около 8лв, сваляш отива и вземаш нов, иначе утре ако се сетя и не съм го изхвърлил лагера ще проверя номера.

Дано не си го изхвърлил, проблема е, че ще я разглобя в провинцията и няма от къде да взема лагер, трябвами предварително. Мерси.

Nebhotep

Ако е такава ролката: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=3253.0 вътре в темата има размери на лагера!

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

К.Методиев

При мен не е такава ролката, едно цяло тяло е, и при колегата трябва да е такава, ролките са две всъщност едната е обтяжна, другата паразитна.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

lazarkk

И моята май не е такава, даже май е и по голяма на диаметър, аз ако не се лъжа нямам паразитна, само една обтяжна е, но може и да се бъркам.

К.Методиев

Намерих лагерите, размерите са му 17mm x 40mm x 12mm, както е дал колегата в неговата тема, на моите номера няма но ги измерих. Ролките са две иначе да знаеш предварително.

Nebhotep

Купи си хубав лагер BCA, FAG, KOYO, NTN, SKF или TIMKEN за около 8-12 лева.
Обозначението на легера е: 6203 RS или 6203 2RS (с гумено уплътнение) 17mm x 40mm x 12mm
Не използвай лагери 6203 ZZ или 6303 ZZ, те са легери са метални предпазители, но не са с уплътнения и мръсотията бързо скапва лагера!!

Този магазин го препоръчвам: http://www.hubata-seals.com/bg/categories/contact.htm

К.Методиев

Всъщност ако някой се интересува мога да дам номерата на лагерите и на алтернатора, мре и тях намерих и беше голямо чудене кой от къде е.

Nebhotep

Ако алтернаторът е Бош, би трябвало да са:

Заден- малък: 6203 RS или 6203 2RS (с гумено уплътнение) 17mm x 40mm x 12mm
Преден- голям: 6303 RS или 6303 2RS (с гумено уплътнение) 17mm x 47mm x 14mm 

lazarkk

И на двете ролки ли лагера е с тези размер и може да се смени?

К.Методиев

Да при мен и на двете ролки е това размера.