Заслужава ли си RS2000

Започната от Rs2000, 19 Декември 2012 13:33:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rs2000

Здравейте на всички в сайта ! Имам няколко въпроса ?  Много отдавна искам да си купя Rs 2000..  срещам го много често из сайтовете за продаване и може и странно да звучи но не ми вдъхва доверие. Може ли да попитам някой опитен с тези автомобили за какво става дума ? Добра ли е колата или само "славата" и е преувеличена ?

viksata

Всичко е до бройка... има и читави и не до там ::)
Имай в предвид, че тези коли се купуват за да се скъсат от  (race)

Има и много добри попадения на поддържани автомобили, даже на скоро май се продаваше един в форума...

Мотора е здрав и държи на извращения (ако си първия дето му ги причинява)

Поздрави!

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Rs2000

Ами не знам колега аз съм се наточил на Eskord rs 2000 , 150 коня 2 врати.. Такива срещам даже вчера бях да гледам една такава във София. Обаче ми се стори много много карана... смисъл такъв че собственика на колата казва че е нормално да гори 15/100 извънградско на 90 км/ч  . И горяла масло 100/150 грама на смяна.. И за това се отказах.. А аз не искам да е права за писти,драгове или дригтове  просто искам да си е карам и да изненадвам "състезателните" голфчета по улиците  ::) :D

BIGFORDFAN

За мен няма толкова мощна кола за толкова малко пари, един колега във форума наскоро си купи RS 2000 180++ коня, на доста прилична цена, търси някой горе- долу запазен и се мятай!

П.С. а ти видя ли че пред Фестивална се събираме всяка неделя и понякога идват и колеги с RS 2000, може да дойдеш направо да си говориш с тях.

tropper

Цитат на: Rs2000 в 21 Декември 2012 22:44:44
...И горяла масло 100/150 грама на смяна....
Ако е само толкова трябва да вдигаш банкет :D
Сериозно - ако кола гори масло под 500гр. на смяна от 10000км какво да й има? - ми то толкова е раликата от максимума до минимума.
Но от друга страна ако ти казват че гори малко масло, е много възможно и сама да си го сменя - т.е. да прави 3-4 литра от смяна до смяна.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Rs2000

Хаха  :D Значи ме чакат много тежки ремонти  :-[
А всъщност аз съм виждам двигател (Sierra 2.0 DOCH 115 к.с) която от смяна на смяна не пада мм. маслото и двигателя е чисто сух. Е колата беше много хубава но за съжаление трябваше да се разделим с нея : (   

hotblooded

Цитат на: Rs2000 в 26 Декември 2012 19:56:42
А всъщност аз съм виждам двигател (Sierra 2.0 DOCH 115 к.с) която от смяна на смяна не пада мм. маслото и двигателя е чисто сух. Е колата беше много хубава но за съжаление трябваше да се разделим с нея : (
Една такава баба Сиса се продава във форума:   http://fordbg.com/forum/prodavam-avtomobili/ford-sierra-2-0cl-1987g/

Rs2000

Е.. нашата не беше точно такава  ^-^ беше 2.0 пълна инжекция  115 коня на  90 000 километра :) 

Илко

Здравей  колега  аз  от  скоро  сам  собственик   на  RS 2000 бих казал  че съм  очарован  от  него  вапроса е да попаднеш  на добър  екзенпляр  моя  лично е  много добар  има си своите забелешкои  но за  21 годишна кола  е нормално моя  съвет е  да  гледаш  какво  купуваш моя  направо   ми  го подариха на такава  цена го  взех.  Коалта е  добра  бих  казал  че е на  парвите  места  в   този  клас  говоря  сравнение  с  опели  голфове  рена   с  са6тите  параметри. Има  и  още  едно предимство  частите са му сравнително  евтини   не са  от  най- евтините  но се понасят   ;D
Илко

toretosz

Цитат на: Rs2000 в 26 Декември 2012 19:56:42

Ако не бяхте я продали ти трябваше само глава и електроника и щеше да си имаш Сиера РС2000.Блока е един и същ на него има 3 вида глави ДОХЦ 8 клапана(сиера и скорпио мк1)ДОХЦ 16 клапана 136 коня(скорпио мк2) и рс2000 глава монтирана само на ескорт.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

ForeverFord

Искам и аз да попитам нещо относно рс2000 4х4 и обикновен.Това задвижване 4х4 вярно ли се чупело и оставало само предното ??  ??? Много хора на моята възраст с които си лафим за коли и като стане на въпрос за форд и 4х4 чувам само как се чупели,остава ли само на предно,били ненадежни и още куп глупости
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Виктор Велев

Цитат на: toretosz в 24 Февруари 2013 10:18:46
Ако не бяхте я продали ти трябваше само глава и електроника и щеше да си имаш Сиера РС2000.Блока е един и същ на него има 3 вида глави ДОХЦ 8 клапана(сиера и скорпио мк1)ДОХЦ 16 клапана 136 коня(скорпио мк2) и рс2000 глава монтирана само на ескорт.
Цанкич бъркаш се 115 коня на дохц е с вдлъбнати бутала следвателно по разреден и от там идва разликата в конете