Проблем със cd player/changer sony при Mondeo mk4.

Започната от tisho_tbk, 04 Март 2015 08:09:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tisho_tbk

Здравейте.
Колата е от профила - мондео мк4 със sony cd player with 6 discs.
Вчера дъщерята искаше да слуша Металика и реших да сменя дискивете, но при зареждането на 2-рия диск, cd плейъра изведе съобщение CD FAULT. Сега cd changer-a не работи и дисковете не могат да се сменят. Предполагам не съм го сложил както трябва, ама какво мога да сбъркам при слагането на диск? Лесно ли се отделя cd changera от cd playera?

tisho_tbk

Колеги, преди малко реших да пробвам последно преди да разглабям..... И реших да пъхна нещо тънко вътре в процепа за да избутам/разместя заседналияг диск. О, чудо. Показа се малко на вън и го издърпах. Сега всичко си работи.
Въпреки, че си реших проблема, ще е хубаво ако съберем информация за първоначалния проблем.

sinnerman

Проблемът идва от дебелината на диска. В упътването ( книжката) на уредбата е посочено с каква дебелина на диска може да се ползва.

Vanko

Искаш да кажеш, че трябва да се следи дебелината на диска? За пръв път чувам такова нещо, обясни по- подробно ако може.

tisho_tbk

аз след като изкарах диска, успях да го пъхна нормално. Дискът е оригинален на групата от преди повече от 10 год. сигурно съм го вкарал под наклон....

sinnerman

pAbLo

::) Дебелина или ДИАМЕТЪР,че се обърках :))
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Dmitarcho

Е то трявба да си ебаси малоумника, да се опиташ да вкараш мини диск вътре :) Аз не съм чувал да има 2 стандарта за дебелина на дисковете ;) Просто колегато ще го е вкарал на криво ... или е имло диск в гнездото вече, макар, че тогава не би трябвло да вземе втори диск ;)
Ръца Пръца

sinnerman

Цитат на: Dmitarcho в 04 Март 2015 17:04:37
Е то трявба да си ебаси малоумника, да се опиташ да вкараш мини диск вътре :) Аз не съм чувал да има 2 стандарта за дебелина на дисковете ;) Просто колегато ще го е вкарал на криво ... или е имло диск в гнездото вече, макар, че тогава не би трябвло да вземе втори диск ;)

В третия абзац e описано за дебелината на дисковете с които е възможно да има проблем. Не говорим за диаметър.
(третия триъгълник с удивителната)

pAbLo

ЦитатДвойноформатните и двустранните дискове (DVD Plus, CD-DVD формати), възприети от музикалната индустрия са по-дебели от нормалните CD дискове, поради което тяхното възпроизвеждане не е гарантирано от аудио системите Ford и Sony Възможно е тяхното механично блокиране в CD-плейъра. Не използвайте компакт дискове с неправилна форма и със защитен филм против надрасквания, а също и дискове, върху които има поставени самозалепващи етикети. Гаранционните претенции на клиента няма да бъдат приети, ако при ремонта на аудио системата в нея бъде намерен такъв диск.
Това го пише на всяко CD устройство...
Тип американска инструкция - ВНИМАНИЕ кафето ви МОЖЕ да бъде горещо.Опастност от изгаряне.. (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

tisho_tbk

Цитат на: Dmitarcho в 04 Март 2015 17:04:37
Нямаше диск в гнездото. Просто като го пъхнах леко започна да се чува някаква механика, но диска не тръгна. Та реших да го побутна още малко. Диска се скри и се появи съобщението за грешка. Дискът си изглеждаше нормален. В албума имаше 2 диска. Единият влезна без проблеми. Едва ли втория е с различна дебелина.

Dmitarcho

Просто механиката се е омазала нещо. Alexi  имаше някакъв подобен проблем, и го беше разглобил Сони-то да го зачиства нещо вътре ;) Но не иска да се включи в темата да каже нещо ;)
Ръца Пръца

Alexi

аз не виждам сериозен проблем с плеъра на колегата .. инак да моя го разглобявах и смазвах щото беше блокирал механизма за смяна на дисковете .. доста сложна механика има вътре , ако колегата не се чувства технически грамотен да не го пипа

tisho_tbk

Цитат на: Alexi в 05 Март 2015 08:33:31
аз не виждам сериозен проблем с плеъра на колегата .. инак да моя го разглобявах и смазвах щото беше блокирал механизма за смяна на дисковете .. доста сложна механика има вътре , ако колегата не се чувства технически грамотен да не го пипа

след като диска излезе, приемам че всичко е ок, а нещо което работи не се пипа. иначе събота и неделя щях да го отварям :). Алекси, има ли тема за твоето разглобяване? Ако има - сложи линк и тук

Alexi

абе имаше ама снимките май се затриха а и той моя плеър е друг модел