Как чистим снега от колата ?

Започната от Dmitarcho, 09 Декември 2012 20:01:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Аз лично ползвам метличка :) но мисля да я пенсионирам вече - само да намеря с какво да я заменя. Мисля си, че "косъма" на метлата е малко твърдичък и наранява малко или много лака/боята .

Вчера гледах в Пикадили нещо подобно на горното, но пак ми се сториха доста твърди космите. Я кажете Вие какво употребявате ;) Или чистите само предното стъкло :P

Идеята ми е дали няма нещо подобно на това долното, но над четката да е нещо гумено, да мога да си жмуля смело и безотговорно ;)

Ръца Пръца

supertorr

Аз ползвам подобно, но с по-къса дръжка
Най-добре гаражче и няма да я чистиш нея...- питай @Petermitkov ^-^
Aз мисля нещо за предното стъкло да слягам / подобно на платнище/ да не заледява самото стъкло, нали не съм от богоизбраните с нагреватели на него или подгрев на антифриза >:(

Dmitarcho

Моя подгрев на стъклото ... точно пред мен не ще да грее :D Там си жуля с ледостъргалката. Колегите, като караме нощна смяна, и на паркинга пред фирмата си покриват предните стъкла с найлон - върши работа ;)
Ръца Пръца

mirohristov

И аз съм с метличка също. Като знам колко съм заспал сутрин, ако взема такава четка най-много да строша някое огледало.  :)) Затова и тази зима ще заложа на метличката .  (fri)
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Bobi

Аз ползвам четка за сняг на Nigrin , made in Canada, с по-меки косми от тези на главата ми :)

Pyrhel

Що не се учите от професионалистите по улиците - дълбаят една малка дупчица в снега на предното стъкло като на БТР-а и гааазз-газ-газ (facepalm)

Иначе аз ползвам едно за миене на прозорци с разтягаща се дръжка. От едната страна е дунапрен, от другата - гумена лента. Чистя с гумата :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

amplified

Мен ще ме блъсне някой такъв и ще го накарам да си изяде неизчистения сняг :D

Pyrhel

А пък мен един такъв преди малко ме изпревари с около 80 пред Арена Армеец, докато всички останали пъплехме с 40-50.

Естествено, беше с невероятна машина - Фиат Брава.

tha22don

Аз чистя точно с това от третата снимка на първия пост - с телескопична дръжка е, едната страна е за лед (счупих го като махах леда от подкалниците  :)) ) другата част с четката има гума от срещуположната страна за прозорците. Самата част с четката има бутон, който я "чупи" под различни ъгли.
От Практикер го вземах преди 1-2 години.
П.С. Най-хубаво е с някоя Webasto-печка...или подгрев на предния прозорец...но повечето сме простосмъртни  ;D

Vas

Аз съм с малка червена четка на която има за чистене на сняг и махане на лед от стъклата + спрей за размразяване на стъкла. Църкаш и търкаш и стават като нови
Перфектно си стоят цяла зима от ляво до шофьорската седалка

P.Kostadinov

Значи да приемем,че съм от богоизбраните  ;D тъй като се радвам на подгрев на предното стъкло хихи
Не бях заредил колата с подобни инструменти и като падна първият сняг стъргах леда със някакво парче от ламиниран паркет,останало в багажника.. :D
Иначе на добрата стара метличка бих заложил :)
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

tropper

Аз пък не бих ползвал метла от трева -драска лака на боята. Имам си четка с мек косъм и с нея  8)
Колкото до подгрева на предното стъкло - и аз имам, ама с 10см натрупан сняг не се справя. Особено с този по тавана :P
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

momo76

Аз си я чистя с домашна четка за метене с дълга дръжка. То всъщност само Фиестата чистя, Волвото си е на топло в гаража. И обикновенно не я чистя аз, двете ми принцеси си умират да газят по снега и да чистят колата, даже се карат коя е наред с четката. А рано сутрин в квартала има едни циганета, дето са се научили кой кога тръгва и се появяват въоръжени с четки и стъргалки и за 5 минути чистят колата идеално.

tropper

Цитат на: momo76 в 10 Декември 2012 09:39:32
... А рано сутрин в квартала има едни циганета, дето са се научили кой кога тръгва и се появяват въоръжени с четки и стъргалки и за 5 минути чистят колата идеално.
Е т'ва се вика бизнес-план  :)) :))

hitrata_lisi4ka

Аз съм с такова, което има и стъргалка и четка и смятам, че чисти добре. Розово е и е за 11лв от кауфланд, а дръжката е дълга 82см, като не се сгъва и разглабя.
Искам нещо русо, може и метла!

ForeverFord

Никак  (rock) (rock) Стой си на топло в гараж,през студените зимни вечери  ^-^ ^-^
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

tropper

А ако вали през деня докат' си на работа и колата не е в гараж :P

Pyrhel

Кирето е студент, а студентите ни возят мацките - от вкъщи до уни-то и обратно (pnga)

P.Kostadinov

Купих си една "кирийка" от Метро  ;D
Стъргалка+гумена част+метличка с много мек косъм+разтегателна дръжка и всичко това в 1 .
Промоцията на живота :D 17лв .

escobar

Затова я мразя зимата.
Чистя с едно такова дълго, 3 в 1. Върши работа, ама не е автономно да го еба.

Беше ми замръзнала капачката на резервоара - цирк си беше докато я отворя...

ForeverFord

Цитат на: tropper в 10 Декември 2012 16:40:54
А ако вали през деня докат' си на работа и колата не е в гараж :P
При едната ползваме отопление на челното стъкло,но нея я караме по-често,даже много често  :)) :)) а другата .................  :)) с една метла и стъргалка

А относно коментара на Pyrhel, возят,че къде ще идат  :))
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

P.Kostadinov

Цитат на: escobar в 11 Декември 2012 20:43:41
Затова я мразя зимата.
Чистя с едно такова дълго, 3 в 1. Върши работа, ама не е автономно да го еба.

Беше ми замръзнала капачката на резервоара - цирк си беше докато я отворя...
И аз съм изпадал в подобни ситуации колега..
Продаваха някакъв разтвор по едно време,тъй като ми замръзваше и ключалката  ;D и помагаше в интерес на истината..

escobar

Между другото продават комплекти точно за ключалки, стъкла и уплътнения.
Ама понеже съм тарикат като изчистих стъклата, въобще не огледах купето, а комплектът вкъщи... С леки нокаутиращи удари се отвори капачката.

Сигурно го знаете, но под калниците е важно да се чисти, че се образуват адските буци.