Не мога да запаля .....

Започната от ValkataFF, 12 Декември 2012 12:26:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ValkataFF

На кратко ,не мога  да запаля.Първо си помислих че е от акумулатора(3-та зима ще му е ),заредих го сега върти по "живо" но пак не иска да запали колата .За  последно я палих в неделя и от тогава не та не .Въртя по няколко пъти и то стабилно,държа по 10 сек . и все същото.Свещи съм сменил миналата зима ,масло и филтри преди 300 километра.Давайте идеи от какво ще е .Колата е Фокус 1.8 тдци ;D....

К.Методиев

Замръзнало гориво е най-вероятно, не е много идейно да я въртиш така, че може да си навлечеш повече проблеми.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Alexi

няма как да замръзне горивото при тия температури .. ще трябва да се види какви грешки е записала

ValkataFF

И според мен не може да замръзне горивото при положение че температурите са паднали най-много до -7-8 градуса .Миналата зима беше много по студено и нямаше такъв проблем.Пак може и нафтата таз година да е по калпава .

momo76

Хвърлям боба ............. гледам боба ........................... боба казва - датчик разпределителен или колянов вал.

Това май е най-честата причина за непалене, а и грешка не записва.

tha22don

Цитат на: momo76 в 12 Декември 2012 12:48:45
Хвърлям боба ............. гледам боба ........................... боба казва - датчик разпределителен или колянов вал.

Това май е най-честата причина за непалене, а и грешка не записва.

Аз моя скоро го сменях...но поне палеше от време на време...някой да те изтегли за една диагностика най-добре.

ValkataFF

Колега ако можеш напиши каква е била дилемата с твоя датчик(ако искаш и на ЛС).Да знам какво ме очаква и т.н.

tha22don

Цитат на: ValkataFF в 12 Декември 2012 15:58:07
Колега ако можеш напиши каква е била дилемата с твоя датчик(ако искаш и на ЛС).Да знам какво ме очаква и т.н.

Ето го описано :) Alexi спомена, че това е "болен" проблем с тези датчици...явно серията дефектира след някакво време.

http://fordbg.com/forum/index.php?topic=2141.msg22822#msg22822

ValkataFF

А какво ще кажете за въздух в системата, или пък нафтовата помпа да е сдала багажа.На мен такива мисли ми минават. И още един въпрос ,как се обезвъздушава горивната система.

hotblooded

Цитат на: ValkataFF в 14 Декември 2012 12:40:38
А какво ще кажете за въздух в системата, или пък нафтовата помпа да е сдала багажа.На мен такива мисли ми минават. И още един въпрос ,как се обезвъздушава горивната система.
Въздух - слабо вероятно, виж дали не е запушен горивен филтър или сондата на резервоара, макар че ако е това след 10-15 сек. въртене ще започне да мига лампичката за подгрева. По нета няма как да получиш сериозна помощ без никакви "начални данни" (поне код за грешка) - иди някъде или да дойде някои да отчете грешките записани в ECM.

ValkataFF

Това с мигането на лампата за подгрева го има ,просто забравих да го спомена .След 10 сек. при опит да запали мига индикацията.Сега нямам никакво време да я кача на комп. и да видим какво ще покаже.Но първо ще проверя горивния филтър да не е запушен (нищо че е сменен преди 300 километра) и продължавам нататък(сонда и т.н.).

hotblooded

Цитат на: ValkataFF в 14 Декември 2012 21:31:44
Това с мигането на лампата за подгрева го има ,просто забравих да го спомена .След 10 сек. при опит да запали мига индикацията.Сега нямам никакво време да я кача на комп. и да видим какво ще покаже.Но първо ще проверя горивния филтър да не е запушен (нищо че е сменен преди 300 километра) и продължавам нататък(сонда и т.н.).
Това става при яко запушен горивен филтър, горивопровод или сонда на резервоара. Ако не ти се ходи на диагностика - започни от горивния филтър.....  Може и от нещо по сериозно да е, но без диагностика - само ще хвърляме боб. Купи си един гор. филтър, напълни го и го смени - ако се оправи - минал си евтино.....

ValkataFF

А някой можели да ми кажи как се сваля горивната помпа която е в резервоара ,без да се сваля самия резервоар.На повечето коли по моя преценка се свалят помпите като под задната седалка има място от там да се извади, но на Фокусчето има само една дупка която е най-много фи50.

ValkataFF

И така колата се оправи , свалих горивния филтър и му налях нафтица и след вторият опит да запаля то взе че се получи .Почти на 100% съм убеден че се е получил въздух в системата.Това се случва за 2-ри път и то  след смяна на консумативи, от тук нататък вече се захващам аз с тази задача(смяната на консумативите,поне ще знам името на майстора който ще п*увам ако нещо се обърка :):)   )

miri4

Между другото за твоя информация няма подкачваща помпа в резервоара.Интегрирана е с ГНП.Малко  се знае това.Не мога да си обясня как скоро сменят горивен филтър може да се запуши ,така че да не може да припали поне.

hotblooded

Цитат на: miri4 в 30 Декември 2012 14:29:24
Не мога да си обясня как скоро сменят горивен филтър може да се запуши ,така че да не може да припали поне.
Зависи какъв е бил филтъра и какво е било сипвано в резервоара...

TourneoRS

Общо взето некачествена хартия , бях сложил на Куриера един който издържа 500 км и спря да пуска нафта . Чудех се защо тоя бръмбар хем гори и хем не върви . Хартията като се намокри от нафтата се разкишква и надува ,  спира да пропуска колкото трябва .  В Русе има една фабрика за Филтри , марката е нещо като Ал Бънди / да не правя реклама / , и там един от шефовете по производството ми е "селски" комшия и ми е разправял това онова .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ValkataFF

Проблема колеги пак се появи с паданета на температурите до - 10 градуса(примерно),като през това време колата беше навън.Колата пак си върти но не иска да запали,повторих процедурата от миналия път когато направи проблем.Т.е. сипах в горивния филтър нафта и от втория опит запали.Та сега колкото и да ме мързи вечер в гаража,но не е това решение на проблема.От някъде влиза въздух ,но от къде?

Pyrhel

Вероятно от кофти скоби на щуцерите на горивния филтър. Омазан ли е с нафта?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ValkataFF

М да може и от щуцерите да става проблема,да наистина малко е омазнен филтъра.Според мен щуцерите са захванати здраво колкото да несе извадят но са пък хлабави и се въртят наляво-надясно.Днес ще видя на колега неговите как са,дали са кат мойте .

kenykirilov

Цитат на: ValkataFF в 12 Декември 2012 12:26:31
На кратко ,не мога  да запаля.Първо си помислих че е от акумулатора(3-та зима ще му е ),заредих го сега върти по "живо" но пак не иска да запали колата .За  последно я палих в неделя и от тогава не та не .Въртя по няколко пъти и то стабилно,държа по 10 сек . и все същото.Свещи съм сменил миналата зима ,масло и филтри преди 300 километра.Давайте идеи от какво ще е .Колата е Фокус 1.8 тдци ;D....
Проблем с недостиг на гориво, въздух в системата, компресия, НЕДОСТИГ НА ГОРИВО В РЕЗЕРВОАРА... Колега, дай малко спецификации на случая- като въртиш дава ли сигнали че има вариант да запали или не, равномерно ли върти или променя ритъма? Някакви подробности.И ... да знаеш че с тва ТДЦИ не е добре да го въртиш толкоз време... !
Аз имах такъв проблем и ми се наложи да обезвъздушавам дюза по дюза защото имах подозрения за въздух в системата ( все пак всички си й беше читаво на колата) и познай- на 4ти цилиндър вадя дюзата и О! Чудо.. колата запали :)
...не може един човек да знае и може всичко, но винаги може да опита!

kenykirilov

Цитат на: kenykirilov в 11 Януари 2013 12:06:45
Проблем с недостиг на гориво, въздух в системата, компресия, НЕДОСТИГ НА ГОРИВО В РЕЗЕРВОАРА... Колега, дай малко спецификации на случая- като въртиш дава ли сигнали че има вариант да запали или не, равномерно ли върти или променя ритъма? Някакви подробности.И ... да знаеш че с тва ТДЦИ не е добре да го въртиш толкоз време... !
Аз имах такъв проблем и ми се наложи да обезвъздушавам дюза по дюза защото имах подозрения за въздух в системата ( все пак всички си й беше читаво на колата) и познай- на 4ти цилиндър вадя дюзата и О! Чудо.. колата запали :)
Извинявам се, не бях прочел мненията! Колега горивните филлтри са почти консуматив.. не са скъпи ( поне на моята кола) и е добре да се сменя. А колкото до връзките - всичко плътно, скоби глупости слагай каквото трябва за да нямаш ядове! За някои неща побългаряването и аз не мога да го избегна.
...не може един човек да знае и може всичко, но винаги може да опита!

focus_1975

Здравей колега!Колата при завъртане на стартер припалва ли за секунда или въобще не иска.Питам те,защото и аз доскоро имах проблем с паленето и при мен се оказа,че регулатора на налягането е заминал.А ако се съмняваш на датчиците на колянов и разпределителен вал имам ги и двата и мога да ти ги дам за проба поне да знаеш да ли е от тях да не се набутваш излишно като мен.

ValkataFF

Цитат на: kenykirilov в 11 Януари 2013 12:06:45
Колата си върти равномерно ,ритъма също няма промяна .Имам чуството че така може да си въртя докато падне акумулатора.

Цитат на: kenykirilov в 11 Януари 2013 13:24:35
Извинявам се, не бях прочел мненията! Колега горивните филлтри са почти консуматив.. не са скъпи ( поне на моята кола) и е добре да се сменя. А колкото до връзките - всичко плътно, скоби глупости слагай каквото трябва за да нямаш ядове! За някои неща побългаряването и аз не мога да го избегна.
Колега консумативите ги сменям редовно ,неправя никакъв компромис от към цена и качество защото знам че са от голямо значение., особенно горивния филтър.Само за него броя немалко пари(80-90 лв).Това за побългаряването и аз съм "за".

Цитат на: focus_1975 в 11 Януари 2013 19:42:05
Здравей колега!Колата при завъртане на стартер припалва ли за секунда или въобще не иска.Питам те,защото и аз доскоро имах проблем с паленето и при мен се оказа,че регулатора на налягането е заминал.А ако се съмняваш на датчиците на колянов и разпределителен вал имам ги и двата и мога да ти ги дам за проба поне да знаеш да ли е от тях да не се набутваш излишно като мен.
Здравей колега.Колата само върти и изобщо не иска да припалва .За сега това със датчиците него мисля като вариант по скоро от някъде влиза въздух в системата.На ме щуцерите на горивния филтър са ми малко разхлабени и си мисля че е от там.Но ти благодаря за услугата да ми ослужиш с датчиците.Поне за сега колата е в движение,и съм по спокоен ;D.Лек ден.