Това е новия Ford B-MAX- шампион по икономичност

Започната от ForeverFord, 01 Февруари 2012 15:31:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Първо официално изображение и информация за модела.

Само година, след като показа концепцията B-MAX, Ford разкри и продуктовата версия на компактния MPV модел. Официалната премиера на B-MAX ще се състои в Женева, през месец март, но още сега можем да видим как ще изглежда моделът, благодарение на изображението, което разпространиха от Ford.

Въпреки, че можем да видим возилото единствено отпред, ясно личи, че няма особени разлики с концепцията, която видяхме на миналогодишното изложение в Женева. Такива се откриват най-вече в радиаторната решетка и дръжките на вратите. Иначе останалото си е същото - инженерите са запазили задните плъзгащи се врати, както и широкото пространство, което се открива при отварянето им, благодарение на това, че моделът е конструиран без Б-колонка.

Под капака на Ford B-MAX, който е базиран на Fiesta, ще намерят място новите EcoBoost двигатели. Сред тях ще присъства 1.0-литровия турбо-двигател с три цилиндъра и две версии на мощността - 100 к.с. и 125 к.с. При дизелите се очакват Duratorq TDCi агрегати с малък обем.

Продажбите на модела, който ще се изправи срещу возила като Opel Meriva, стартират по-късно през тази година.

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

mitakinen

Това е 100% рисунка според мен. Като моята рисунка на "новия" S-Max :)

Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Чебурашка

Рисунката на S-макса е много сполучлива    (bow)

Bobi

Всъщност това е официална снимка. На мен ми харесва :)

ForeverFord

ForeverFord

Ето и малко снимки от Женева

Моето мнение: Страхотен Ван

Alexi

всъщност е много малък и не знам точно коя група хора биха си го купили .. инак е симпатичен

Чебурашка

На мен ми се струва че е с размерите на С макс 2003-2010  ::)

Alexi

няма как .. шасито е на Фиеста .. и моторите ще са по слаби

ForeverFord

Моделът ще е с най-добрите показатели за разход на гориво в класа си, както в бензиновата си версия, така и в дизеловата. овият компактен мултифункционален автомобил на Ford – B-MAX, който ще бъде официално представен в Женева, ще е с най-добрите показатели за разход на гориво в класа си, както в бензиновата си версия, така и в дизеловата, твърди официалната информация от Синия овал.

За икономичността на новия Ford B-MAX основна заслуга имат новите двигатели, които ще се поставят на модела. Това са дизел с обем 1.6-литра и бензин с три цилиндъра и обем 1.0-литра. Те се оборудвани с редица технологии за намаляване на разхода на гориво и СО2 емисиите - Start-Stop система, която автоматично изгася двигателя при спрял автомобил, информационната система на Ford за Еко режим, която помага на водача да кара по-икономично, индикатор за превключване на предавките, който сигнализира най-подходящото време за смяната им и интелигентното регенеративно зареждане, което зарежда акумулатора в най-икономичните моменти от пътуването.

Дизеловият 1.6-литров TDCi двигател, е със 104 г/км СО2 емисии и изразходва средно по 4.0 л/100 км. 1.0-литровия бензинов EcoBoost турбо-двигател (120 к.с.) пък отделя 114 г/км СО2 емисии и има разход на гориво 4.9 л/100 км.

От компанията са изчислили, че благодарение на технологиите за по-ниски СО2 емисии, собствениците на B-MAX могат да спестят около 340 евро годишно в сравнение конкурентните модели на пазара.

,,Нашата цел с B-MAX беше да предефинираме сегмента посредством технологии и находчивост – а това включва най-добрия разход на гориво," коментира Барб Самардзич, Вицепрезидент по продуктовото развитие във Ford-Европа.
свен с икономични и ефективни двигатели, новият B-MAX ще може да се похвали със завидна функционалност, която е задължителна в този сегмент. Вратите на модела са конструирани така, че да осигурят безпрепятствен достъп за водача, пътниците и багажа, тъй като централните колони са вградени в самите врати. B-MAX също така ще предлага интериор с висококачествени материали, гъвкаво място за сядане и завидно пространство за багаж.

Новият B-MAX ще дебютира на автомобилното изложение в Женева през март, а продажбите му в Европа ще стартират по-късно тази година.

hotblooded

Явно ще замени Фюжън. Симпатична количка, за хора които Фокус им е скъп а Фиеста им е леко малка. И защо пишат че ще се конкурира с Мерива... а пропускат Пежо Бипър и производните му....

Чебурашка

Той ще се конкурира и с тях само дано в по-базовите версии (които ще са популярни) не прилича на тях (stir)

Alexi

не съществува дизел със среден разход 4/100 ,дори само навън е почти невъзможно да се постигне ... колкото е по малък мотора повече гори ,примерно Кангото ми гори повече от Мондеото а е почти 100 коня отдолу .. за бензина да не говорим ,реалния му среден разход на това моторче 1.0 ще е около 7/100

hotblooded

Това е градска легенда че "малко моторче - малко гори"... Имах Рено 5 - 1.1/45 коня - ми под 6/100 средно не паднах, после на Астра 1.6 - 75 коня...  същия разход. доста по динамично поведение от "рендето"! Разхода основно зависи от това колко тежка е колата, колко бързо искаш да ускоряваш и аеродинамиката.

escobar

Ако двигателят не съответства на купето, постоянно трябва да се кара във високите и харчи повече, това е така.
Разходът засечен от производителя е ориентировачен, но се прави по една и съща система за определен пазар. Например и Фиат от този клас ще е с разход 4.1 според производител, а няма да е толкова. Но ще можеш да се ориентираш, че харчи според статистиката повече.

Някакви англичани бяха тествали доколко се отклонява разхода посочен от тестовете и реалния. Разходът на БМВ М5 беше най-близко до посочения в книжката - правете си сметка.

А това бебче, 1.6 Tdci ще го тегли без проблем, не вярвам да е по-тежко от 1300 кг.

P.Kostadinov

ФОРД B-MAX РЕКЛАМА Опасна е рекламата..
Иначе фордчето като цяло смятам,че е практично спрямо дизайна,но и аз се чудя този мотор 1.6 TDCi дали му е достатъчен...
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

escobar

Тежи 1279 килограма, 1.6 Tdci ще си е съвсем добре, то така или иначе не е идеята да се бори с GTi.