Mondeo Titanium S 2.2

Започната от jovani68, 13 Май 2015 17:36:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

от доста неща може да е .. накрайници рейка каре ..

jovani68

Сутринта влиза в Люлинското Фое, и ако там немогат да намерят проблема ще я водя при Дуневи.

hotblooded

И двете места са в долната половина на класацията за компетентен и коректен сервиз.  Но ФотоМое определено е над Дунев :)

ivchotr

Цитат на: hotblooded в 10 Юли 2018 20:51:06
И двете места са в долната половина на класацията за компетентен и коректен сервиз.  Но ФотоМое определено е над Дунев :)

Много над Дунев. То едва ли има сервиз, който да е по-зле (rofl)

Mondeicho

Само предните дискове ли са проверени или и задните?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

jovani68

Цитат на: Mondeicho в 11 Юли 2018 08:07:22
Само предните дискове ли са проверени или и задните?

И предните и задните са проверени.
Проблема е от чукането. Почвам да се замислям дали не е от връзката джанта-главина. Нещо там да е.
От Фое чакам обаждане, но резултата е ясен. Сутринта я карахме с приемчика и и нямаше нищо.

jovani68

Ммм.. дааа... Фоето и те очаквано " няма и нищо по окачване-перектно, дискове прави ама при смяна на накладки да ги сменя, амортисьори на 91% И 4те. Нямя луфтове никъде. Проблема не е открит, но -47лв. с отстъпката. Нямам проблем, да си я карам така, нищо и нямало. Въобразявам си.

Septerra

Кормилна рейка проверявал ли си? На изгасена кола чукай по волана наляво-надясно леко, ако идва шум от долу - тя ще да е... Понякога се чува и по паваж като караш, ако е разбита рейката, или просто неравности по пътя - не е нужно през дупка да минеш.

jovani68

Цитат на: Septerra в 11 Юли 2018 16:44:58
Кормилна рейка проверявал ли си? На изгасена кола чукай по волана наляво-надясно леко, ако идва шум от долу - тя ще да е... Понякога се чува и по паваж като караш, ако е разбита рейката, или просто неравности по пътя - не е нужно през дупка да минеш.

Не е и рейка. Няма го този звук от нея. Проверявана е и тя.

jovani68

Днеска ще ходя да ми измерят дисковете за кривини. Много се съмнявам в предишното измерване, в предвид факта, че не ми беше даден лист с данните!
!

ivchotr

Не бях карал моята половин месец в големите дъждове и дисковете бяха бая ръждясали. При първото тръгване взе да "чука" перодично като звукът се увеличаваше с увеличаване на оборотите на колелата. След няколко по-яки спирачки звукът изчезна. Да не би и при теб да е подобен проблемът?

jovani68

Дисковете са струговани. Имали са бая ръжда от задната страна и на двата. Сега спира по слабо, но това е заради накладките. Ще се оправят след 200км. градско.

ivchotr

Ако не са ги струговали както трябва имат склонността да се кривят по-бързо. Аз за моите ти казвам, че бяха станали кафяви от повърхностна ръжда, не са ръждясали като след 10 години каране. И пак притропаха докато не ги ошлайфах със спирачката. Ако дисковете не са много в ред и ако буталцата в апаратите не се връщат както трябва, накладките застават на една страна, при което им трябва леко крив диск за да опират и да се чуе това циклично почукване. За мен струговането на дисковете е бошлаф работа.

jovani68

Направих стуговането, само за да проверя дали от това са вибрациите при спиране с висока скорост. Момчетата от сервиза на К. Величков се занимават с това и си разбират. Дисковете не бяха криви а имаше ръжда от задната част. Ако се окаже от това, направо ги сменям с накладките. Колата се кара само по магистрали. На 65х е и седи в гараж. Зимата съм минал 50км. само и замина оригиналния акумулатор. Тогава е и станало това с ръждата. Ще покарам и ще си покаже.

jovani68

За сега всичко изглежда перфектно. Няма ги вибрациите във волана. Ще покарам още малко преди да преценя дали да сменя дисковете и накладките.

jovani68

Здравейте колеги.
След 3 седмична почивка и навъртяни 3000км. вибрацията я няма изобщо. Значи е гадната ръжда от задната част на диска. Никой майстор не го откри това нещо. Аз се разчетох по форумите и я закарах при хората които престъргвад дискове. Много съм им благодарен.
Сега предстои смяна на комплект ангренаж-водна и комплект пистов-ролки.
Тъй като до сега всичко се правеше в Фое, обаче след като не ми откриха проблема се скарах с тях. Сега ми трябва някой добър фордаджия който да смени въпросните консумативи. Ако някой в София има доверие на майстор, ще съм му много благодарен.