Лампата на SRS еърбега свети???

Започната от SICKandPROUD, 27 Септември 2012 23:53:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SICKandPROUD

Добър вечер колеги.
Преди няколко дни започна да ми свети лампата в долното ляво ъгълче на таблото,чувал съм че според броя светения показвало какъв е проблема,доколкото успях да засека моята,мисля че свети 2 пъти и след това прави пауза...
Ако някой знае морзовия код за този проблем,нека го сподели и евентуално как мога да го отстраня,че направо ми боде в очите  ???,а и не е на хава да карам без изправни еърбеци.
Благодаря предварително.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Pyrhel

Кодовете на еърбеците поне при Форд са двойка числа. Примерно 34 - мига 3 пъти, спира, мига 4 пъти, спира и т.н.
В твоя случай, ако и 2та пъти са по 2, значи кодът е 22, т.е. е вероянто да има хлабава или да няма връзка с един от 2та обтегача на колана на водача - или този на седалката или този на колана. Не знам мондеото дали има 2 или е само този на седалката.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

SICKandPROUD

Цитат на: Pyrhel в 28 Септември 2012 00:30:26
Кодовете на еърбеците поне при Форд са двойка числа. Примерно 34 - мига 3 пъти, спира, мига 4 пъти, спира и т.н.
В твоя случай, ако и 2та пъти са по 2, значи кодът е 22, т.е. е вероянто да има хлабава или да няма връзка с един от 2та обтегача на колана на водача - или този на седалката или този на колана. Не знам мондеото дали има 2 или е само този на седалката.
не знаех ,че са двойка числата утре като е запаля ще почакам повечко за да съм сигурен ,знам че първия път мига 2 пъти и спира ,но след това се колебая защото все в движение мига и немога да и обръщам толкова внимание.
Като съм сигурен утре ще кажа точния брой мигане.
Благодаря ти за бързата реакция колега!!!

Danchev

1 - неизправност в еърбега на шофьора във волана, проблем с възпламенителя
2 - неизправност в еърбега на пътника, проблем с възпламенителя
3 - неизправност в общия контур на еърбеците
4 - неизправност в пиротехническия предпазител на шофьорските или пътнически колани, допълнителните натегатели на коланите
5 - неизправност на страничната възглавницата в седалката на шофьора, проблем с възпламенителя
6 - неизправност на страничната възглавницата в седалката на пътника, проблем с възпламенителя
7 - неизправност в датчика за сблъсък на шофьора
8 - неизправност в датчика за сблъсък на пътника

How about a magic trick?

Backstage

Две мигания и интервал - Неизправност в еърбега на пътника. Проблем с възпламенителя.
Хоп! Данчев е написал всички даже   ;)

SICKandPROUD

такааааа днес успях да обърна повечко внимание на миганията и се оказа, че не 2 пъти, 4 пъти мига прави пауза и после още 4 пъти.
По оставените от вас кодове колеги,как да ги разчета като само 4 или 44???
Иначе и аз подозирах, че е нещо от коланите.
Ако някой има идея и как да го поправя ще съм повече от благодарен ако сподели.

К.Методиев

Като за начало провери буксите под седалките как са, от там идват повечето проблеми.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Danchev

Откачаш акумулатора, бутваш седалките напред да се покажат буксите и действаш ... понякога става само с наместване, понякога иска пръскане и т.н. пробвай първо така :)
How about a magic trick?

G_o_c_e_v

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

SICKandPROUD

благодаря на всички за бързите отговори и мнения.
Утре ще взема да се позанимая и ще ги напръскам,колата никога не е удряна,така че не би трябвало пиропатроните да са гръмнати.
(fri)

Backstage

Цитат на: SICKandPROUD в 29 Септември 2012 02:06:10
благодаря на всички за бързите отговори и мнения.
Утре ще взема да се позанимая и ще ги напръскам,колата никога не е удряна,така че не би трябвало пиропатроните да са гръмнати.
(fri)
Вместо да натисна "цитат" натиснах "Благодаря"  :D
аааа пиро патроните ще си забелязал много отдавна ако са гърмяли щото меко казано си личи много  :))

SICKandPROUD

Цитат на: backstage1978 в 29 Септември 2012 03:56:40
Вместо да натисна "цитат" натиснах "Благодаря"  :D
аааа пиро патроните ще си забелязал много отдавна ако са гърмяли щото меко казано си личи много  :))
да ти върна!!!

SICKandPROUD

Колеги тази седмица ми остана време и се заех  с  колата да видя мога ли да отстраня проблема.
Буксите ги пръсках ,все едно мажа филия с лютеница обаче ми омръзна да закачам акумулатора.
След трети опит  светлинката на таблото спря да мига .
Благодаря на всички които помогнаха.
(fri)