Помощ! Проблем със стрелките на км.

Започната от Vas, 13 Октомври 2011 13:28:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vas

Днес се хванах да сменям крушките на км. защото 2 от тях бяха изгорели. Окей смених ги, но незнам какво съм направил
сега стрелките на водата, обортомер и тази на горивото ми дават грешно.
Колата когато е загряла на тази за водата трябва да е на средата, а тя е най-от ляво
Тази на обортомера тази запаля колата трябва да е под 1-цата, т.е на 900 оборота, а тя е на нулата... демек ми показва 1000 оборота назад
А снощи сложих дизел около 5-6л. а стрелката на горивото не мърда
Кажете как да ги оправя, че ......  ::) :-[

ПС: Километрите си показват вярно

Bobi

Проблем ли ще е да преместя темата в раздела за Форд Фокус?

Vas

Не разбира се.
Извинявам се, че пуснах темата на грешното място, но незнам каква беля направих и дали изобщо може да се оправи  (hammer) (hammer)
Обаждах се на един приятел дали може да се оправи като я закачи на Комп. но каза че не може

Bobi

Не мога да ти помогна с отговор, но се успокой... Не вярвам да е нещо сериозно и най-вероятно си прецакал някой датчик или кабел.Изчакай да се изкажат " старейшините"  :D

Vas

Аммм не съм пипал разни кабели и датчици. Махнах таблото смених крушките и после го сложих.
Пфф без работа... работа си отворих  (hammer)

Pyrhel

Предполагам си махал стрелките и после не си ги боцнал на точното място. Начина да се оправят е като напълниш резервоара догоре, извадиш стрелката за горивото и я сложиш така, че да показва пълен резервоар. За оборотите - да видиш на колко оборота е колата и да я сложиш тогава стрелката на тези обороти, а за температурата - да загрее мотора и да я боцнеш на подходящото място. Внимавай да не разбуташ стрелката за километрите, че там е много крива работа с нагласянето й.

Сензор няма как да прецакаш. Не разбрах дали изобщо мърдат стрелките или си стоят все едно не си дал на контакт? Ако не мърдат изобщо - кабелите отзад не си ги боцнал както трябва.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

много лесно ще установиш дали имаш проблем с геометрията им като разкачиш акумулатора ,после го закачиш и дадеш на контакт - стрелките ще изминат пътя си от край до край тестово ,наблюдавай ги

Vasilev

Няма смисъл от сваляне на акумулатора. Може просто да влезе в тестовия режим. И там ги удря първо до дъно. Копчето за нулиране на километража се държи натиснато. След това даваш на контакт и продължаваш да държиш копчето, докато изпише TEST. След още едно-две цъквания на бутона е теста за стрелките.

Vas

Предполагам си махал стрелките и после не си ги боцнал на точното място. Начина да се
Не, не съм махал стрелките. Махнах само тази на обортомера и я сложих както трябва да е всичко с нея вече е наред. Остава да оправя само тези на темп. и горивото.
Да стрелките си мърдат, но не са там където трябва да са.

Vasilev това TEST къде трябва да го изпише? И като го направя ще се оправят ли стрелките или ще трябва да отварям отново таблото?
Извинявам се за многото въпроси

Vasilev

TEST изписва на на дисплея на километража. На четирицифрения, който може да се ресетва. Оттам  не може да се оправи, просто ще видиш какъв ход правят. Това е и на Alexi идеята. Виж просто дали е нормален хода, но щом са се разместили най-вероятно пак ще трябва сваляне на таблото.

Vas

Тази на обортомера вече знам, че се маха. Другите 2 за темп. и за горивото също ли се махат?

Vasilev

Ами според това, което е писал Pyrhel, поне аз го разбирам, че всички се вадят.

Vas

Благодаря много. Утре ще се заема да ги оправям, че стана тя една...

ПС: А лампичката на резервата ще ми светне ли когато и дойде времето или изобщо няма да светне?

Pyrhel

Лампата се управлява от електроника, която смята дали имаш за повече или по-малко от 80км, така че - тя не е в пряка зависимост със стрелката. Ще светне.

Vas

Светна бе  (thup)
Pyrhel ще ми дадеш ли някъв тел. ако имам затруднения със стрелките да ти се обаждам.
Гледам че ти си пуснал тема за смяна на крушките на таблото

Pyrhel

ето го в указателя на Форд Клуб. Пробвай обаче първо това, което казаха Алекси и Василев да видиш открай докрай как минават.