Замръзнала нафта - лек?

Започната от marti1996, 07 Януари 2017 23:11:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

marti1996

тамън затварях капака   ;D, кажете некъв лек за нафтата за размъзване

TourneoRS

Топъл гараж плюс добавка към нафтата.Ако успееш да запалиш, може да се отървеш само с добавката.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Mondeicho

Слагай си ти добавка, аз поне не разчитам на тези в нафтата. Иначе някъде на топло за да размръзне желето, както са те посъветвали. Свали и горивния филтър да видиш какво е положението...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

marti1996

запалих я, след 40-50 литра вряла вода върху филтъра, после налях 2 литра бензин в резервоара дано помогне

hotblooded

Ако си размразил само филтъра,  скоро пак ще изгасне :(

Mondeicho

Сложи и такава добавка против измръзване, покрай я известно време и не зареждай зимата повече от тази бензиностанция, където са ти сипали от желето... ???

ivchotr

Два литра бензин дори за цял резервоар с нафта са много. Сипвал съм добавки на служебната Тойота и си работят без проблем. Веднъж ми е замръзвала и то щото беше без добавка.

Mondeicho

Той иска направо да взриви желатина.... ???

Alexi

2 литра бензин е сериозен опит да скапеш дюзите

infomar

Преди 2-3 години на атмосферен дизел без автоматики слагах на един резервоар около 1л. газ за осветление. Нямал съм проблем никакъв със студа. В литературата има по-точна информация за дозата.

ivchotr

Газта за горене (осветление) е на практика керосин. Там проблеми с нафтата няма. Керосин впрочем може да се сипе и на бензинов двигател в резервоара, но ако е метален резервоарът често се случват случки. Че чисти мизериите е сигурно. На един вехт мотоциклет след такова въздействие като му текна резервоарът, нямаше спиране. Трябваше да купуваме нов, че старият беше станал като лейка  (rofl)

hotblooded

Цитат на: infomar в 09 Януари 2017 06:52:00
Преди 2-3 години на атмосферен дизел без автоматики слагах на един резервоар около 1л. газ за осветление. Нямал съм проблем никакъв със студа. В литературата има по-точна информация за дозата.
На стар атмосферен дизляк съм карал със смес масло М10д и бензин А-86, и двутактовово масло - 5литра масло,  2 литра бенз и литър ЛТ2Т...  Ама там наляганията са 10 пъти по ниски, а отворите на дюзите 3-4 пъти по големи.  И пак работеше като Беларусь...  На common rail не е никак добре да се пробва :(  ако запали веднага трябва да се долива нафта догоре и двутактовово масло

TourneoRS

Днес сложих един литър нафта на минус 40 градуса. Утре ще видя какво е станало  :D :D

Alexi

аз от сега мога да ти кажа :))

TourneoRS

Дали ще е станала желе ?  ::)

Pyrhel

По-скоро ще е станала на маргарин :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

Супер е станала  , почти на гъша мас.

Alexi

TourneoRS

Пу не се сетих да драсна една клечка, дали ще пламне ?  :D

Alexi

не ,горят изпаренията :) дори и течна няма да пламне ако няма изпарение