Съвет за покупка на Mondeo 2.0 TDCI-АВТОМАТ

Започната от Adaliq, 07 Август 2015 12:46:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: miromir в 07 Септември 2015 13:50:51
Добре бе колега,  :D някой да ти извива ръцете от къде да си купуваш колите? Простичко е, даваш доводи и факти 'за' и 'против' и всеки си има глава на раменете. Аз сега като ти кажа, че имам личен опит с нов внос на която съм навъртял само аз 170к км и не съм дал повече от 1000 лв за ремонти? Не броя консумативите. Кво доказваш?   :-*
PS Да не си на % при вечно твоето та така ги хвалиш? Автокъщите - търгаши, пфоето да не би да продават на загуба? После колкото и да надуваш пак ще ти повторя - цитираните забележки се опртавят за доста по малко от 2000 и забележи при положние, че нещата на 100% са така, а дали са един бог и стари баби. Не е като да не е имало случаи офиц. сервизи да искат да подменят нещо което не е за подмяна. После ако ще и 79% отстъпка да дават, като ти хакнат 200% надценка и 60 лв на час ( пушене на цигара) 'труд' и кво правим? Преди доста години френд от любопитство пита за ГНП бош за ескорт във фоето и му казаха 3000лв. Взе я от морга за 200 (двеста) лева и с всичко му излезна под 300, колата отиде за скрап след години със здрава помпа! Какви отстъпки кви 5 лв говориш? Свалили 10 от качени 110! Бравос!  :D Дай със същите екстри и година по добро предложение за подобни пари ? То лесно да ги хвърляш големи, ма като дадеш 2000 лв отгоре за по скъпа после файда, че си спестил 1000 от ремонти, ако изобщо спестиш - щото в твоя случай очеизвадно не си! ^-^
Цитат на: miromir в 07 Септември 2015 13:50:51
Добре бе колега,  :D някой да ти извива ръцете от къде да си купуваш колите? Простичко е, даваш доводи и факти 'за' и 'против' и всеки си има глава на раменете. Аз сега като ти кажа, че имам личен опит с нов внос на която съм навъртял само аз 170к км и не съм дал повече от 1000 лв за ремонти? Не броя консумативите. Кво доказваш?   :-*
PS Да не си на % при вечно твоето та така ги хвалиш? Автокъщите - търгаши, пфоето да не би да продават на загуба? После колкото и да надуваш пак ще ти повторя - цитираните забележки се опртавят за доста по малко от 2000 и забележи при положние, че нещата на 100% са така, а дали са един бог и стари баби. Не е като да не е имало случаи офиц. сервизи да искат да подменят нещо което не е за подмяна. После ако ще и 79% отстъпка да дават, като ти хакнат 200% надценка и 60 лв на час ( пушене на цигара) 'труд' и кво правим? Преди доста години френд от любопитство пита за ГНП бош за ескорт във фоето и му казаха 3000лв. Взе я от морга за 200 (двеста) лева и с всичко му излезна под 300, колата отиде за скрап след години със здрава помпа! Какви отстъпки кви 5 лв говориш? Свалили 10 от качени 110! Бравос!  :D Дай със същите екстри и година по добро предложение за подобни пари ? То лесно да ги хвърляш големи, ма като дадеш 2000 лв отгоре за по скъпа после файда, че си спестил 1000 от ремонти, ако изобщо спестиш - щото в твоя случай очеизвадно не си! ^-^
То точно от такова мислене и сметки тръгнаха видовете за Форд и други марки. Както и "ама те новите коли се чупят рано"  нов внос си карал 170 к без проблеми, но сам каза че си отишъл и си я докарал сам, на платформа и после поне 20 дена си я правил... На мен и и други хора не им се занимава с това и предпочитаме да дадем малко отгоре и да не се занимаваме с глупости. 

miromir

"Равносметката при мен за тези 67к при мен е... ...Та и новия внос не винаги е боклук" Колега ето и друг ти го е казал, незнам що още се напъваш. Всеки сам си преценява. Но за пореден път се налага да се повторя: пазара си върви така от камара години и се продават стотици хиляди коли по този начин. Като си направиш сметката колко по кой начин и от къде ще се усетиш (а дано), че не си хванл ...за шлифера.  Незнам как твоето ЛИЧНО предчочитание ме засяга мен и околните, че и още по малко то да е меродавното... ^-^

Alexi

е то за това и всеки втори гараж е сервиз и всеки втори е "майстор" .. познавам един дето си изучи децата само покрай 2.5 тди на ауди :))

miromir

Предполагам "майсторите"   (rofl) от пфоето гладни ходят! Ако вземеш а6 за 5000лв       . то е ясно какво можеш да очакваш. Тук става въпрос за разумна покупка. Етеш, гледаш, диагностика и решаваш. Като толкова държите само да сипваш и караш не знам защо не сте си купилимпо една нова дачия, ми мондео без гаранция. Ето, че и във вашият случай правите някакъв компромис. Всеки знае какво е най добре, ама като се добавят възможностите и какво ни се ще и картинката е друга. Нека всеки да си кара каквото си реши. Реакцията ми бе заради нелепи твърдения, че всичко нов внос е боклук. Е, дай тогава да попитам на бащата, сестрата, шурето, една камара колеги - все нов внос сменени няколко коли как пък една не им излезна да дадат още една торба пари веднага след като са ги купили?! ::) То като ви слуша човек ще реши, че купиш ли от автокъща и до една година колата отива на основен!  (rofl)
Ами чудя се аз тогава всичките тези 15-20 годишни коли дето всеки ден си се движат с колко ли основни ремонта са вече?  (rofl) Ако днес пфоето продаде 2 коли втора употреба, то автокъщите продават поне 1000. И 789 от тях влизат направо за основен.  (rofl) Надявам се схващате колко нелепо звучите!  :-*
PS Със здраве.

hotblooded

Дали ще купуваш 15 годишна кола за4-5 % от цената и като нова или 6-7 годишна на цената на екстрите и като нова е същото като да купиш салам от 3 лв и да вярваш че е от месо.  Просто ако всичко е наред (или както пише по обявите)  - самия предишен собственик няма да я даде за толкова. Хубаво и евтино е като морско свинче - то нито е морско, нито свинче.  МП и другите официални не са цвете за мирисане,  но реално погледнато - цените при тях не са по различни от малкото автокъщи който се опитват да са коректни и не вкарват гробници или/и тоталки..

miromir

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11440428796613999&slink=altrid

"186000 км"; "Пълна сервизна история."; "Закупен от Мото Пфое София."
и сега:
"Сменени, нови дискове, кормилна рейка скоро сменена с нова, нов акумулатор, сменени предни амортисьори" :-* "Кола за ценители."  ;D Иначе ви е смешно като къщите пишат 'като нова'... (rofl) Мъка... :-X
Цена 15000...
Айде сега да чуя ПАК как новият внос за 11500 със същите забележки е "боклук". :-*
Ps Бях си обещал да не пиша повече, но при такива очеизвадни ФАКТИ...

hotblooded

Колега, правиш ли разлика между "сменени"  и "напълно ревизирана кола", на която обаче тези неща са "за смяна" . 

dtrifonov

Adaliq

След коментара от 300 лева не сме се чували повече с продавача. А сега гледам, че цената вече е вдигната с 850 лева.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11442384434250970&slink=and62l

Не е споменто нищо от прегледа, но пък двигателя е измит ;-)

hotblooded

Цитат на: Adaliq в 23 Септември 2015 18:42:24
След коментара от 300 лева не сме се чували повече с продавача. А сега гледам, че цената вече е вдигната с 850 лева.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11442384434250970&slink=and62l

Не е споменто нищо от прегледа, но пък двигателя е измит ;-)
Това е друга кола :)  Даже и другата изчезна...