Мондео Мк3: Смяна на Torque Restrictor-а

Започната от Pyrhel, 16 Юли 2012 11:25:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Смяната е много лесна. Трябват ви канал, вложка 15 и върток с дълго рамо.
Държи се на 2 болта - единия край е на скоростната кутия, другия е на купето. Болтът на скоростната кутия е лесно достъпен - място бол, но този на купето се достъпва по-трудно, защото пречи тръбата, която идва от катализатора. Болтовете са доста затегнати, а и после добре трябва да стегнете и ви трябва дълго рамо, но за жалост голям върток почти не влиза. Или трябва да не е дебел, или да откачите тръбата от катализатора. Моят не влизаше за много малко и то заради ръба, на меката връзка, затова игра малко чука и го изкривих, за да набутам тресчотката с вложката (blush)

Развивайте смело, моторът няма нужда да се подпира, държи, повдига и т.н. - държи се на горните 2 тампона, този служи само за спиране на усукването. Ето и снимка:
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

е стария ти беше ли разбит .. моя не съм го поглеждал как е

Pyrhel

Мне, смених го за проба. Въпреки това мисля да напълня стария с полиуретаново лепило и ще го туря обратно. Ще си лея тампони вече! (rofl)

Dmitarcho

Може ли малко инфо, за какво служи това чудо на техниката :D Гледам, че се хваща за скоростната кутия .. възможно ли е, ако се разбие/здаде багажа това желязо с тампони, да се чува едно "чаткане" когато караш на 3-та примерно без газ .. и като подадеш тогава да чатка ? ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Служи да държи мотора да не се лашка при подаване и отнемане на газта. Иначе - да, точно това се случва :)
За да си сигурен преди смятана - свали го и го напъни с една отвертка да видиш дали не е скъсан някъде.

Dmitarcho

Защото в МП ми казаха, че от Горния тампон на Двигателя е това чаткане - и ми обявиха цена от 250 пари :) Това чудо на български как да го търся :D
Ръца Пръца

Pyrhel

Долен тампон на двигателя най-вероятно. Те общо са 3 - 2 отгоре - малък и голям и тоя долу, дето дори не е на двигателя :)) Има вариант ако напълнения ме кефи повече този да го сваля, ако не ти е спешен до тогава :)

Edit: номерът му е 1126964. Водят го "тампон кутия", а цената... Да не ти я казвам :))

Vlado_28

Къде може да го намеря този тампон ? Проверих няколко магазина ама не го предлагат .Имат само двата тампона на двигателя :)Остана да го търся в мото пфое :-[

Alexi

Vlado_28

Благодаря :)
Ще го търся е ибей ,че в мото пфое е 230 лв   ^-^

ihovahi

Анатолий, да не си сложил стария рестриктор напълнен с полиуретаново лепило - тресе се цялата кола и то доста. Преди час слагах моя стария запълнен... имах чувството, че ще се разпадне всичко - толкова много тресеше.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

tropper

Жалко, имах големи надежди че може да мине тоя номер.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Marlboro

Мдааа, жалко. Днес на срещата го говорихме с Вальо, ма може все пак да пробваме и ние. Твойта може да си е прецакана :))
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

ihovahi

Асене :) Само времето за съхнене ще си изгубите  :D усукването, което осигуряват двата тампона го няма след като залееш рестриктора с полеуретан.

Marlboro

Нищо не губим, може да се тества с на Анатолий тампона, ако не става, здраве да е.

ihovahi

"Който играй, пичели, който ни играй, ни пичели" казал го е народният поет Стоичков  :))

Marlboro

Кой знае, как си го омазал и вече за нищо не става...  :D

ihovahi

Метнах го в коша, иначе щях да го снимам  ;D

Marlboro

Е много ясно, че си го хвърлил, няма да ни го показваш тука да ти се смеем.  :)) После тампона бил проблема...

ihovahi

Асенееее  :D няма да те каня като ми връчват Орден Стара Планина  :)) :)) :))

К.Методиев

Преди време монтирахме полоеританов тампон на мотора на саксо втс разлика няма, може при дизела да не се отразява добре само.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Dundee

Някой да е сменял скоро този тампон? Бихте ли подсказали място с добра оферта?

androo

Цитат на: Dundee в 24 Януари 2014 17:15:00
Някой да е сменял скоро този тампон? Бихте ли подсказали място с добра оферта?

И аз го търся този тампон на по тънка цена, но разбира се и качествен.

Попаднах на това от англия и се оказа, че става същия тампон от ягуар и то на почти двойно по ниска цена.
линк

Писах на един имейл на дилър на части за ягуар да ми каже цена(този споменат в темата от линк), но вече един ден нямам отговор.

Според хората от английския форум тампона е точно същия и пише форд на него, просто купен като част за ягуар излиза по тънко.

Ако уредя тампона ще пиша допълнително с информация.

androo

Бях обещал да пиша, като взема тампона на почти половин цена от ягуар. Взех го от rimmerbros англия, чрез габко до българия, излезе ми 124 лева + 2.20 за габкото. Номера е C2S41382.
Обаче не е точно същия като този който свалих от колата, но номерата на двата са същите.
Ето снимки на ягуарския:
http://prikachi.com/images.php?images/940/7168940s.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/950/7168950x.jpg
Ето снимки на сваления от колата:
http://prikachi.com/images.php?images/954/7168954k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/955/7168955p.jpg

Има много малки разлики в големия кръг. При мен се оказа, че стария си е в идеално състояние и при смяната не усетих никаква разлика, така че приемам че са напълно взаимозаменяеми.
Имам едно питане, дали някой знае дали има страна на монтаж? Стария беше с надписите отгоре, а новия гледам, че майстора го е сложил с надписите надолу.

G_o_c_e_v

Абсолютно никакво значение няма, както и да го погледнеш все е едно и също.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!