Focus MK II багажника не се отваря

Започната от sky, 06 Февруари 2012 00:53:36

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

sky

Пичове, от няколко дена багажника ми прави проблем. Не се отваря. Като се опитам да отворя не се отключва механизма. Това болежка ли си е или съм частен случай? Дали е контактно или трябва нова брава? От време на време захапва, но когато си поиска.

Pyrhel

Замръзват на тия фокуси, влиза вода в бутона. Болежка е. Ползвай дистанционното, трябва да го изследваме откъде влиза и как да се запуши :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

И при мен е така! Аз от 2-3 седмици не мога да го отворя. Само от дистанционното се отваря ( което е друга история :D )

sky

От ключа работи перфектно. Явно ще е така с този форд.

sky

Стопли се, обаче ключалката не работи. Май нещо е сдала багажа.

Pyrhel

Бутона отзад на капака като го натиснеш усеща ли се, че може да се "цъка" или пак седи твърд?

sky

Натискам го, но не цъка. Само от ключа ми се отваря сега. Този номерр ми го направи след стоенето в МП за таблото.

Pyrhel

Такъв бутон не съм разглобявал, нямам идея какво му е устройството вътре, но щом не се цъка, явно механичната част е сдала багажа или е запецнала заради вода и следователно някаква ръжда...

Bobi

Вчера гледах такава машинка за задната ключалка замина за 2 паунда на търг в ибей. Ако смениш ключалката, не хвърляй старата, ако може. Може да направим една " дисекция" , че явно е болежка на тези фокуси  (hammer)

Marlboro

При по-студено и моето мондео, решава че не иска да си отваря багажника от копчето на капака, но от бутна на таблото и на ключа си се отваря веднага. Като се постопли си се отваря като хората. Тва да и е проблема  :D
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

zz_stefanov

По добре да изтупам праха от старата тема.
Та започна задната ключалка от време на време да не отваря. В един момент я свалих за да снема модела и да огледам връзките. Още известно време ту работеше, ту не и накрая спря. Бутона приемам че работи.
Преди година ми изчезна управлението на осветлението в багажника, а това е противоположният контакт на този който управлява моторчето, най вероятно вече  и той е заминал.
Вратата остана в заключено състояние без кора отвътре. Поръчал съм нова ключалка. Остава въпроса как да я отворя  отвътре. На стария Сценик се оказа, че отвътре има малко скрито бутонче което отключва с остър предмет, тук такова няма. Посоката на монтажа на ключалката във вратата не позволява, като отвия болтовете тя да излезе от вратата.
Мога да ползвам флекс разбира се, нооо..... За сега мисля като взема новата ключалка да определя точните места където като пробия да освободя механизма.
Ще има снимки разбира се.
Някой борил ли е това?  :)

Ozzie

мммм.... ако помня добре - свържи на късо пиновете на буксата от главната инсталация, може да пробваш с плоска отвертка
така на Ц-Макса установих, че кахъра е в бутона на вратата
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

zz_stefanov

Бутона го мислих, но го отрекох защото дълго време бравата щтракаше все по слабо без да отваря. Бтонът не я управлява директно, а през контролера на купето.
Дано не съм в грешка, защото не ми остави много време за проверка.

saggy

ZZ_Stefanov, погледни това видео https://www.youtube.com/watch?v=hoq6yA4l7AI. В него момчето показва как отваря задния капак на Фокус 2 хечбек. Накратко, маха декоративната кора от стената на легена (багажника), отвива заключвата скоба и като тя вече не е захваната за шасито, багажникът се отваря. В клипчето човекът казва, че е говорил с Форд, които са му потвърдили, че тази ключалка няма авариен начин за отваряне. Надявам се да е полезно и при комби.
Ако не е тайна, от къде успя да поръчаш ключалка за Фокус 2, че оригиналната гони 200+ лева, бутонът и той 130лв?
Между другото, Форд са големи скръндзи. На ключалка, която се отваря само с бутон или дистанционно, тоест зависи от 12 волта захранване, да не направиш механично аварийно отваряне отвътре, е лош инженеринг. Също да не направиш отвор за замяна на горивната помпа, защото струва някакви левчета отворът + гумената капачка, също е неправилно. И сигурно се чудят защо никой не им купува колите.

Ozzie

Цитат на: zz_stefanov в Вчера в 22:53:10... дълго време бравата щракаше все по слабо без да отваря. Бутонът не я управлява директно, а през контролера на купето.
Именно. Пробвай това което казах, така поне ще можеш или да изключиш бутона като заподозрян или пък все пак той да се окаже виновен.

Цитат на: saggy в Днес в 00:01:40На ключалка, която се отваря само с бутон или дистанционно, тоест зависи от 12 волта захранване, да не направиш механично аварийно отваряне отвътре, е лош инженеринг
Е с това съм напълно съгласен. Установих го тези дни, след като при свален акумулатор, не намерих начин да отворя багажника, а вътре имаше инструменти които ми трябваха. На Ц-Макса поне имаше механична ключалка и възможност да се отвори с ключ.
Вратите също не могат да бъдат заключени механично, с изключение на шофьорската, ако няма захранване.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Някой е спал докато ги е проектирал. Или пък е решил, че няма кой да ги краде тези коли. Или пък, че ако ги открадне някой, ще направи добро на собствениците им :D

zz_stefanov

Благодаря. Ще видя как е на комбито с достъпа до каршалъка,че той е на пода, ключалката се измъкна нагоре по ламарините на вратата.
Ключалка съм поръчал от Аутодок MEAT & DORIA за около 115 лева. Имаше и по евтини. Взех и механизъм за предния капак, че му нямам вяра.
За сега спирам да пиша до събота и неделя. Тогава ще е пристигнала ключалката и ще я правя на село където колата може да остане отворена.