Фокус МК3 - 2.0 TDCI или 1.5 TDCI ?

Започната от Фокус 3, 09 Октомври 2024 19:09:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Фокус 3

Здравейте!
Реших да закупя Форд Фокус МК3 след фейслифта, комби,дизел, ръчна скоростна кутия. Въпросът ми е кой двигател е за предпочитане. 1.5 TDCI може да се ремапне до 140-150к.с. Макар и рядко, но има и 2.0 TDCI 150к.с. Като здравина и надеждност кой двигател е по-добре? И разходът много ли се различава? В Аутодата на 2.0 му дават комбиниран разход 4,7л.което ми се струва невъзможно. Благодаря за вниманието.

Alexi

по големия мотор винаги е за предпочитане ,отделно че това е вече отдавна доказалия се мотор на ПСА .. проблеми с него можеш да очакваш единсвено от АДблу системата ,но тя не е свързана с обема на двигателя като цяло ,има я и при 1.5 ... 1.5 да го ремапваш ,и без това е малко кекав особено двувалката ,не знам с каква цел изобщо ... ако искаш 150+ коня се взима 2.0 и това е .. 4.7 е възможен разход за 2.0 на извънградско и каране до 100 км/ч без много пътници багаж и климатик ,предимно ще ти дава около 5.5 ако е в добра кондиция

Фокус 3

Благодаря за отговора. Значи по-големия мотор е за предпочитане. Пък и комбито си е тежко, към тон и половина е.

vova

Да не отварям нова тема.Искам да сменям фокуса 2 с друга по-голяма.Харесал съм октавия,но е скъпичка.
Въпросът ми е, 3-ката фокус по-голяма ли е от вътре от 2-ката?
Защото двойката фокус ми е тясна.Аз 190+ см. + жената 170 см. отзаде и няма място за краката.В октавията има.

Alexi

Фокуса почти няма смислен двигател с който да го купиш ,единствено 2.0 дизела но са редки .

vova

Да,то това ясно.И от ваг групата не искам.Но натам май ще отида.Просто ме интересуваше 3-тата серия дали не е поне едни 5-10 см по дълга във вътрешното пространство.
Просто ми писна да съм сгънат на четири.А за суперб или мондео или подобни не става,понеже съм странично дебел  (rofl)  -мястото където паркирам и сега влизайки сгъвам ръчно едното огледало..........

Ozzie

@vova
Пиши да уговорим среща да премериш Мк3. Фейслифт е, но то разликата е само отвън.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Водниядух1

Колега-ориентирай се към миниван тогава

Жоро Петков

Цитат на: vova в 03 Януари 2025 16:36:24Въпросът ми е, 3-ката фокус по-голяма ли е от вътре от 2-ката?
Всеки следващ модел "расте" моя фокус беше междуосие 2648, 2йката го давата 2640, а 4ката е 2700.
Аз съм 186см и 3йката ми беше ПЕРФЕКТНА - дори отзад имаше доволно място за нормален човек с размер 170-175см.
Естествено не съм карал излегнат, но не съм и "лапвал" волана.
Или отиди при Ози или просто виж в твоя град някоя 3йка и отиди "уж заинтересован" да я погледнеш, а просто я премери.

ivchotr

Опелите ги правеха с по-дълбоки хралупи към педалите. В Астра J на мен ми е комфортно, но съм 1.82 и сравнително строен :D Отзад също нямам проблем с коленете. Обаче не ми се е случвало да сядам в Инсигния, а тя като наследник на Омега изглежда по-широка и може да отговаря на това, което търсиш.

saggy

Инсигния поне 1ва и 2ра генерация са много ниски и като седнеш на задния ред, колената ти са доста свити, заради ниското седалище. Фокус 3 отзад е по-широк от Фокус 2, за сметка на багажника. Сякаш е една идея по-просторен, но и двата Фокуса не са според мен за толкова висок човек. :)
Аз съм 1.83 и Фокус 2 ми е точния размер отпред, но наистина идва една идея тесен, особено пасажерското място, ако е с по-дръпната напред седалка - там е само са жена или дете.
Взимай една Октавия, дизелите им идват по-добри от тези на Фокус 3.

vova

Ози, само да намеря време.
Миниван ц макс е широк 206 с огледала, инсигния и производни от Д сегмент са около 208 см +-1,а октавия 3 е 202,фокус 2 е 200,фокус 3 е 201см.
Както казах, сега влизам с прибрано ляво ухо, или в най-добрия случай от двете страни реално по 2 см да не опра. Тя колата отдавна е с външни забележки. Редовно някой гледа изцъклено паркиране назаден (tooth)
Да, октавия и вътре се чувства повече окей.

ivchotr

Аз първо помислих, че седалката ти е тясна :D

Жоро Петков

Цитат на: saggy в 03 Януари 2025 22:36:21Взимай една Октавия, дизелите им идват по-добри от тези на Фокус 3.
Стига си подвеждал човека...
Кажи точно 1 нещо, с което дизелгейтите са по-добри?

Не, че нещо, но Форд са колите с най-малки багажници и най-много място за пасажерите... попринцип.

Ноооо ВАГ са номер 1!

Alexi

Форд форум сме но и аз бих взел Октавия ( и е един от вариантите ми за следваща кола ) - не толкова заради двигателя ,но изключително малко се обезценява ,значително по малко от Форд ( които пък са от "лидерите" в тая класация ) и при една препродажба ще си на плюс .. отделно предлагат версии 4х4 ,и автоматик който е читав ( за разлика от пауършит )

saggy

Жоро, Алекси ти го каза добре. Не познавам човек с Октавия да се оплаче от нея, а имам 3-4 авера със Шкоди. Продажбите на Шкода също говорят за същото, а къде са тези на Форд? Верно, Форд форум сме, ама нека си говорим нещата реалистично. Нека колегата да отиде да премери 2-3 коли в автокъща и да прецени.

Жоро Петков

Точно да си говорим реалистично - влезте в нормален западен форум да видите на какво правят ваг групата. По-голям виц от ДСТ–то на шкода няма, но нищо. Дано не случите на бройка.
Алекси като черна станция повтаря за небезивестната СЕРИЯ (нз как да натъртя повече) СЕРИЯ кутии с название powershift, от които ЕДИН ЕДИНСТВЕН МОДЕЛ беше проблемен.

Обезценката на форд е защото за пореден път се повтарям - ваг губернийка сме. Вижте в Обединеното кралство - нещата са обратно. В САЩ също.

Шкода нова от магазина и след 4-5г следващия собственик да я взима и да започва да "не се оплаква" по форумите.

Мое лично мнение, което не задължавам никой да взима предвид!

Alexi

мне ,всички са проблемни ,включително новата 8 степенна кутия е пълен боклук даже по голям и от старата .. следя внимателно какво се пише по западните форуми за Форд бъди спокоен ..а точно в САЩ осъдиха форд за екобуст моторите ,и кутиите .. в Англия си обичат марката да ,но и там почва да им писва ако следиш форумите им ... единственото което що годе ги крепи за момента са дизелите от ПСА .. ако случайно се откажат от тях направо да закриват заводите .

vova

Фокус 3 -фейслифт,може ли "малката навигация" да се смени с "голямата навигация"?
Плуг енд плей ли е работата или има заигравка или пък невъзможност за замяна?

Ozzie

Може, но вероятно няма да ти хареса цената. Поне на мен не ми допадна числото 1300 лв. Не питах, влиза ли и цената за монтаж в тази сума.
Не е съвсем plug&paly, трябва да се кодира в BCM-а, че е с новия тип навигация. Има клипове в мрежата.

P.S. Друг колега от форума беше споменал 1500 лв. Но при него ставаше въпрос и за монтиране на камера за заден ход.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

vova

Мислех точно теб да питам тази работа. Къде правят тази процедура? Тая цена с пластмасовата маска, дисплея и кутията на навигацията ли е? И с гпс антена, кабели с конектори? И с труд?
https://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?t=128909
В тоя линк има описание за 1.5 hdi кои били с проблемна верига. Форд не е в списъка. Нещо да знаете по въпроса?