Проблем с отварянето на багажника на MK4

Започната от Gavril Hlutev, 27 Април 2020 09:20:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Gavril Hlutev

Здравейте,

От скоро имам проблем с отварянето на багажника на Ford Mondeo MK4 - 2012. Заключи се и при всякакви механични опити за отваряне не се получава. Прави ми впечатление, че при включване на лампата за мъгла разположена на задницата - индикира грешка. Намирам връзка между двата проблема. Предполагам има късо съединение, прекъснат кабел или окис на някоя клема някъде по трасето. Наскоро ме посъветваха да съм тръгнал от бушоните.
МП казаха да се оправям сам.
Моля за препоръка за електротехник в гр. Варна, разбиращ от Форд или за съвет, ако има някакви други "полеви" решения.

Ozzie

Цитат на: Gavril Hlutev в 27 Април 2020 09:20:06Заключи се и при всякакви механични опити за отваряне не се получава.
Да разбираме ли, че не се отключва / отваря дори и с ключа на колата?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Gavril Hlutev

Автомобила ми няма конвенционална ключалка за ключ, а се отваря с бутон над номера.

Ozzie

Не може чак толкова да са си повярвали и да не са заложили и алтернативен начин за отваряне на багажника.
В ръководството гледал ли си?
https://www.ford.bg/users-manual
или
https://fordbg.com/forum/index.php?topic=726.msg5341#msg5341

Имах проблем с отварянето на багажника преди няколко години. Оказа се от микретата в бутона- 50 ст.

P.S. С бутона, който е на ключа, можеш ли да отключиш багажника?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

FoMo4

Комби, хеч или седан?

При комби, често срещан проблем е моторчето, което се намира в бравата. Свалянето на бравата при затворен багажник не е невъзможно, но е тегаво ....

При другите често срещам проблем е скъсани кабели в гумения маншон м/у капака и купето. Още повече, щом ти дава грешка за лампата за мъгла, най вероятно проблема ще е в кабелите. Давам ти пример, как изглеждат прекъснати кабели: