Добавки за почистване на Bardahl

Започната от Pyrhel, 31 Юли 2014 12:27:31

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Pyrhel

Навил съм си на пръста да ръгна някаква добавка за почистване - вероятно съм сипал гадна нафта и се усеща нестабилна работа на мотора на празен ход. Не че вярвам да правят нещо - сипвал съм какво ли не - няма полза, но - ей-така, от келешлък и пак да задръстя горивния филтър :)

Та тоя път ще сипя Бардал, има 3 варианта, някой може ли да каже нещо за:
Bar 1158
Bar 1155
Bar 5492
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

не съм ползвал никоя от тия но и аз съм си наумил да сипя нещо ,така че предлагайте добавки които сте тествали

ivaylo_m

Наскоро ползвах Bardahl - Injector Cleaner 6 in 1 - дизел, Bar-1155 и по мое мнение се усеща разлика, но отначало горивото в резервоара беше под 20 литра (~12 литра) така врътнах 30-40 км, а после го напълних до горе и много разредих добавката.

Pyrhel

Купих 2 - едната е ОКСО - Bar 3210, другата е въпросата 6 в 1. В около 20 литра сипах ОКСО-то и излезнах да покарам, изсмуках резервоара до края (покарах още 20тина км с оставащи ---- км по борд):

След 100-150 км спрях да усетя има ли някаква разлика - ами, колата работеше коренно различно - много по-меко и тихо. Честно казано имам чувството, че и някак си по-мазно се случват нещата като автоматика сменя предавки, ама по-скоро е внушение последното #ebaligo

След изпразнения резервоар сипах 16 литра - предполагам, че колкото и на 0 да е бил, в резервоара трябва да са останали 3-4 литра, сипах и 6 в 1 добавката. Не съм минал много км, ходих до срещата при Mиро, 40км :D За нея не мога да кажа нищо. Но ОКСОТО при мен определено имаше ефект - това е първата добавка от която усещам някаква разлика.

Vesel

Аз откакто я имам колата карам с http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5192 и не мога да кажа прави ли разлика, но преди това от различни места бях чул доста положителни мнения за добавката. Така че ако искаш си я слагай профилактично и няма да има нужда да слагаш ударни дози за прочистване. Една опаковка стига за поне 10 000 км.

Pyrhel

На голямото френско кенефче пробвах 2те от по-горе, днеска-утре ще пробваме и на малкото френско кенефче 6 в 1-то, ще пиша след 1000 км (1-2-3 дена) резултата.

Pyrhel

Форда по едно време като го запаля студен почна да мени обороти, да трака, да пуши като Камаз, общо взето много зле беше работата. Като стопли и нямаше и помен от проблеми. Очаквах инжекторчета, но реших да пробвам. В 15-20 литра сипах пак ОКСО и я покарах, за да свърши колкото може нафтата (40-50км с оставащи 0 по борд). Е*а ти добавката - паля - всичко е нормално... Вече няколко резервоара - и не да е било нещо в нея да му се е осладило, явно наистина има ефект.

В крайна сметка газта за горене не показа какъвто и да е, поне малък, резултат - митове и легенди :)

opex

Вярно е, газта за осветление не показва никакъв резултат и са митове и легенди при положение, че целта за използване е почистване на горивната система.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

pi4o

Аз карам с тази: http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5192 , от миналата зима. Понеже ми е първата добавка, не мога да дам сравнение  с други, но четох доста добри отзиви за нея и за това я купих. Лятото също я слягам - профилактично. Миналата зима преди да я сложа направих сления тест. В една туба 11 л. сипах 25 грама от добавката (за зимно разреждане), разбих я да се смеси добра и после с една голяма спринцовка изтеглих и я сложих във фризера. След няколко часа я извадих. Вярно, нафтата си беше сменила цвета, не беше прозрачна, но не беше замръзнала, а си беше течна. Като я подържах в ръка за няколко секунди пак си стана каквато трябва да е. Та колко е добра пак казвам, не мога да преценя, но поне знам, че нафтата няма да замръзне в резервоара и в системата.

Pyrhel

Иван Вълков

Освен Анатоли Pyrhel и аз ще дам фиидбак за тая добавка след ден два:

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

За най-хубав ефект я слагай в малко количество гориво и газ на високи обороти докато не свърши :)

Иван Вълков

Ам малко малко имаше към 10 литра и сложих към 20. Видях че пишеше за 20 литра ама....утре като пристигна в Бургас ще я видим.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

m_focus

Ще чакам отзиви за тая добавка, че имам намерение и аз да я вземам :)
карай форд и бъди горд :)

Alexi

Иван Вълков

Иван Вълков

Да споделя малко впечатления от добавката. Освен че мотора след 200 километра магистрално заработи малко по равномерно имаше и малко по-голяма еластичност. Дали сваля разхода ще дам отзив в други ден. Не съм забелязъл да има пушаци или нещо подобно.

Bivola

Aз бях решил да си взимам AR6400 на Archoil, за която Alex в Субару форума беше писал разни работи, но за съжаление трябваше да си подаря съединител за Коледа и добавката и се размина. Живи и здрави мисля да я пробвам догодина, не че и аз имам някакви проблеми, но да има... :D

Alexi

аз съм пробвал десетки добавки на различни коли бензин и дизел ,в общи линии ефект има докато е в резервоара - свърши ли свършва и ефекта .. отделно всички добавки от един тип имат почти еднакви съставки ,ако зачетете ситните букви със съдържанието ..

Pyrhel

Bivola от къде щеше да купуваш и на каква цена?

Bivola

http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=14918&start=320

http://subaruland.services/cenova-licta-archoil.html
От субаруленд щях да го купувам и стига за между 45 и 80литра гориво, което в моя случай са по един резервоар на двете въшки 1.4хди/тдци.Факт е че постовете на Алекс са леко рекламни, но мисля че добавката би помогнала, в случай че има нещо за почистване по горивната система.

Pyrhel

Оха, 60 лева, доста дебело. Ако някой път пак наумя да сипвам почистваща ще си остана на оксото, хем съм виждал ефекта.

Иван Вълков

Значи днеска финализирах коледното пътуване и от добаваката видях следните ползи:
По равномерна работа на мотора
По голяма еластичност
Може би една идея по- малък разход
Леко очернена броня на черната част  -значи все пак е поизчистила саждите.
Иначе колата в края на днешното пътуване по АМ Тракия без замисляне си вдигна 200 от каране 110-120( по километраж). Преди имаше известно замисляне след 180. Та не е лошо както аз карам прдимно градско да се прави подобна профилактика.

Alexi

дори поизпържване от време на време без добавка има ефект, ако се кара доста градско .. примерно 5-10 мин да подържиш 180 на 3000 оборота където е безопасно на магистралата

Septerra

При мен по този начин + евентуално добавка изчиства черния пушек за доста време. Като я покарам месец в града, пак започва над 3500 об/мин да излизат малко пушеци, но само до първите километри на магистралата.

tihomir8611

Вече над 30к карам със Бардал BDC  8)

krasi markov

Цитат на: tihomir8611 в 30 Декември 2015 18:56:04
Вече над 30к карам със Бардал BDC  8)

Вчера сипах на бардал 6в1 добавката,а после мисля да ползвам тази като на  снимката. ;D

Petar 1966

Ползвам BARDAHL- BDC,и смея да твърдя, че има ефект!
Не пуши, върви перфектно и не на последно място-много добър разход на гориво-около 5/100 дълъг път и 6,5/100 градско.
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

Ozzie

Ниския разход не е от BARDAHL-a, но поне добавката смазва допълнително компонентите по горивната система- помпа, дюзи и пр.
Иначе подкрепям, че има известен положителен ефект в работата на двигателя.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...