Castrol TDA

Започната от Pyrhel, 06 Октомври 2015 20:26:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Някой има ли реален опит от TDA-то? Нямам никакви проблеми, но от келешлък се чудя каква добавка да си взема :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

emkata  да каже ;)

П.п. Аз съм харесъл Protec като добавка.

П.п. Иначе тази зима ще заимствам от @emkata ще си слагам с всяко зареждане ТДА. До колкото знам не е от най агресивните и в доза колкото за подобряване на нафтата.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Milcho

Впечатленията са само положителни. Ако искаш да сложиш такъв тип добавка - вземай смело!
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

valyo08

Цитат на: Milcho в 06 Октомври 2015 21:05:16
Впечатленията са само положителни. Ако искаш да сложиш такъв тип добавка - вземай смело!
+1  -Дълги години я ползвам на няколко дизела ,само зимата и съм много доволен.

Pyrhel

Някаква разлика има ли положителна или не се усеща отрицателна? :D
Днеска в магазина я имаха налична, ама я оплюха, казаха, че Бардал BDC била доста по-читава. Иначе са на една цена.

tisho_tbk

Преди година (декември 2014) купих колата и веднага взех 2 опаковки тда. След като свършиха спрях използването на добавки. Разлика във вървежа не забелязах. Но нямаше негативни последици. За зимата мисля пак да слагам.
Дали зареждането на v-pover или max-motion е по-добре от колкото обикновен дизел +добавка?

Alexi

никаква разлика не усетих аз с ТДА ,слагал съм 1 път .. голяма разлика усещам с една за повишаване на цетановото число има я по ОМВ-тата ,и в Кауфланд я гледах ( ама трябва да се сипе повечко от указаното )

Pyrhel

На мен ми се иска някаква почистваща, дори и по-скъпа да е, без значение дали е от тия агресивните, които се сипват веднъж в малко гориво и се кара докато не свърши или от другите, които се сипва по малко в цял резервоар. Кофтито на дизела е, че не мога като при бензина през дупката за свещта да погледна какво е по буталото и има ли нагари, пък инжекторът не ми се сваля.

На TDA-то видях, че пише "Поддържа чисти дизеловите инжектори и горивните камери;" и затова се залепих за него. Планът ми е да сипя едно ОКСО на Бардал (поне на Форда съм тествал, че ефект има) не в цял резервоар, а в 20тина литра примерно, да го изразходвам и после да капя от TDA-то в нормални количества.

Иван Вълков

Щом ще правиш почистване това е оптималния вариянт. Почистваща добавка + "ежедневна" добавка. За колегите който казват че няма ефект от добавката която я сипваш с всяко зареждане, може ми очакват действието да е удърно както при почистващата добавка. Както писах може да погледнеш и Protex, или тази на Бардал Oxko. От повечето мнения по форумите и дветд ги хвалят много.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

emkata

Аз си ползвам от известно време Протек за комънрейл-а за почистване чат-пат на Ксарата. ТДА-то, като застуди, че докато се стопли слагам и на двете коли. Не са литнали, ама и не са се оплакали.  (rofl) (rofl) (rofl)

valyo08

Няма да литнат-тя се слага с цел превантивни мерки.

Pyrhel

Тъй, да се поизпразни резервоарът на 1/4 и действам.

valyo08

Добре си се въоръжил! 8)

emkata

Цитат на: valyo08 в 07 Октомври 2015 19:12:16
Няма да литнат-тя се слага с цел превантивни мерки.

Както кажеш, ти си по-голям.

Septerra

Аз използвам на Redex за почистване и поддържане на дизелови системи комън-рейл. Не бих казал, че се усеща каквато и да е разлика във вървенето, но сега на дълъг път дори и до края да надуя газ и да влезе към лютеницата, не пуши черно отзад. Преди изкарваше по малко.

opex

...и като се зачете човек в съдържанието: керосин.
Което е свързано с това, което Alexi казва - усеща се убавинка с повишаване на цетановото число, ама трябва повече количество.
Ама като казвам да си сипвате газ за осветление (чист, хубав, готин, страхотен, невероятен керосин) 3 пъти по-евтино за 3 пъти повече количество никой не ме слуша.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

valyo08

Цитат на: opex в 08 Октомври 2015 20:04:39
...и като се зачете човек в съдържанието: керосин.
Което е свързано с това, което Alexi казва - усеща се убавинка с повишаване на цетановото число, ама трябва повече количество.
Ама като казвам да си сипвате газ за осветление (чист, хубав, готин, страхотен, невероятен керосин) 3 пъти по-евтино за 3 пъти повече количество никой не ме слуша.
Много пъти съм ползвал газ-даже на 50 служебни коли, преди всяка зима изписвам и слагам.Ама за личната-предразсъдъци,гевезелък,пък то е същото.Слагам 1л.газ на 60-70л.гориво(дизел)

Vesel

Цитат на: Pyrhel в 07 Октомври 2015 19:32:13
Тъй, да се поизпразни резервоарът на 1/4 и действам.

Сподели после резултата. Ако се усети такъв, де

Pyrhel

Ползвал съм ОКСО и преди: резултатът.

Pyrhel

TDA-то свърши. Разлика като че ли не усетих. Няма и негативи, разбира се. Мисля да си взема пак някаква келешлък добавка, но този път Bardahl BDC и да я смеся с газ (1:1 в шишето от TDA-то), както пишат в някои форуми, т.е. като допълня с 60 литра няма да сипя 60 мл BDC, а 30-40 мл BDC и 30-40 газ.

moni74

Цитат на: tisho_tbk в 06 Октомври 2015 23:49:57
Преди година (декември 2014) купих колата и веднага взех 2 опаковки тда. След като свършиха спрях използването на добавки. Разлика във вървежа не забелязах. Но нямаше негативни последици. За зимата мисля пак да слагам.
Дали зареждането на v-pover или max-motion е по-добре от колкото обикновен дизел +добавка?

Аз зимата карам основно с max motion, но понякога зареждам и дизела на Газпром. Като че ли този на ОМВ малко сваля разхода, но може и да си въобразявам.

----------------------------

jo_jo

и аз карам с max motion, често и през лятото, по компютър има около 5-6% по-нисък разход.
Предната зима така я изкарах 3/4 пълен резервоар max motion и друго не съм слагал.

Alexi

мен пък повече ми гори с ММ .. бях питал един от доставчиците що така - вика нормално ,нафтата е по "лека"

Pyrhel

При мен също Мондеото гореше повече с ММ.

Иван Вълков

Mondeicho

Слагал съм и аз от TDA то и наистина не се усеща някаква разлика, може би по скоро си въобразявам и зависи от качеството на дизела, но поне не вреди.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.