Добавка за почистване на инжекторите?

Започната от pe4i, 18 Декември 2012 00:52:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pe4i

Има хора които казват, че е добре да се сипва редовно добавка за почистване на инжекторите - поне веднъж годишно. Какво ще кажете по въпроса с почистването чрез добавка? Има ли полза? Вреди ли на нещо? И ако може да ми препоръчате някаква добавка :)
Поздрави и благодаря!

Vas

Вчера ми предлагаха такава на една бензиностанция, но им отказах. Ще следя темата
Дори се чудя дали да слагам добавка в дизела като зареждам

hotblooded

Мислите ли че там където минава няколко микрона струя под налягане 1700 бара - остава нещо за чистене ?

mirohristov

Е как - ще има . След като свали мизерийте от отстаналите пътища ще ги набута в инжекторите.  ;D
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

hotblooded

Цитат на: mirohristov в 18 Декември 2012 17:11:27
Е как - ще има . След като свали мизерийте от отстаналите пътища ще ги набута в инжекторите.  ;D
Ако ползваш качествен филтър - мизериите стигат само до него. А повечето от почистващите и други добавки ги намираме после като як нагар по ЕГР-а!  Почистване се налага ако по някаква причина горивната система е била отваряна и е стояла дълго време на досег с въздух. Иначе като си работи и минава само нафта, прецедена през оригиналдъ филтър -нищо и няма.

Dmitarcho

Pyrhel беше споменавал за добавки в нафтата - не е останал очарован, да не кажа, че не намерил разлика с/без добавка.
Ръца Пръца

Bobi

Същата добавка я ползвах и аз :). Не усетих разлика.

mitakinen

И аз слагах добавка на LIQUI MOLY, не усетих някаква разлика, но не съм и машина да открия такава. Може да и да няма ползва от това нещо, но и не вреди, и не е катастрофално скъпа.

pe4i

Цитат на: mirohristov в 18 Декември 2012 17:11:27

За това не се бях замислял! :-X Май повечето казвате да не слагам никакви допълнителни неща за чистене?

Pyrhel

Споменавах, че не съм намерил разлики, мда: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=2801.msg31653#msg31653

И мисля наистина вече да не сипвам нищо. Днеска си поговорих с един човек, който ремонтира дизелови помпи и научих нещо много интересно и ново за мен. Биодизелът според това как се произвежда, колко ферментира и колко отлежава, може да бъде перфектен заместител на фосиловата нафта, но може да бъде и адския мизерник - да прецаква много бързо повечето гумени уплътнения (с малки изключения). Та, щом един биодизел може да ти разкаже играта на помпата, какво остава за химиите, които "чистят". Щом разяждат мръсотиите, значи са с някакви агресивни свойства. Не може да чистят нагар, отлагания, налепи и т.н., а да не поразяват О-пръстенчетата, например. Не се бях замислял над това до днес, определено спирам да сипвам глупости в резервоара.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

то по горивната система няма много О-пръстенчета ,щото те не държат на 1500 бара

braneli1234

пробвах с добавка на Castrol TDA но също не намирам някаква разлика

butoff

(Дизел)Добавката за гориво, особенно с нашите горива е необходимост.
Факт-започна да ми прекъсва, да работи неравномерно, ей така-без предупреждение. Сипах добавка и първите 50-60 километра пак прекъсваше, после се закрепи, а на второто сипване (втори резервоар) колата заработи като нов внос ;D.
За 15 години единствената добавка която съм сипвал е за теч на радиатор на стар Пасат,
ама все бензин съм карал. С нафта добавката си е по-нужна.
На бензин ще прекъсва, па ще се оправи накрая.
:)