Ключът не работи - не изпраща сигнал

Започната от loudidd, 04 Юли 2016 23:53:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loudidd

Привет, колеги,

ключа с трите бутона вчера почна да хваща само от време на време, днес умря тотално. Смених батерията, никаква индикация за живот. Сложих втора батерия, да не би да съм взел пак някоя дефектна, пак няма живот.

Отидох при ключар, мери, че не изпраща никакъв сигнал, макар батерията да е нова. Каза, че не знае какво му е.

Идеи какво му е? Опитах да го програмирам наново, няма сигнал (той не излъчва явно изобщо). Не е изпускан или удрян, единственото, което май се случи, че предната батерия наистина умря. но защо и той с нея?

И моля за съвети, ако опцията е купуване - откъде? :)

V.Buzev

Занеси го на някой сервиз за електроника или телевизионен сервиз. Нека те да го погледнат ключар няма да ти свърши работа.
Може да има студена спойка някъде или самото бутонче на платката да се е прецакало. Ключът излъчва радио сигнал на 433 МHz!
Нито един бутон ли не му работи?

loudidd

Така...давам отчет :)

При мен се оказа малък проблем и калпав ключар :)

Без видима причина, не е изпускан или нещо подобно, гнездото на батерията се е поразширило, оттам лоша връзка и късо на батерията и я хаби за часове и не прави връзка изобщо...

Отидох при друг ключар, че първия констатира, че ключа си е заминал, та другия с малко топъл силикон направи по-стабилно гнездото, нова батерия и ключа възкръсна...

Та личен извод при подобни случаи е да не се доверявам на първия майстор, при когото отида...

Благодаря за подкрепата :)

V.Buzev

Браво, излязъл е малкия дявол.
Съвет от мен - намери от нета дали E-bay или друг сайт само електрониката с кутийката, може и без пирона! 30-на лева е цената. Обучи си го да имаш втора бекъп електроника и ако вярно някога първия даде фира взимаш платката от обучения и готово!