Мнение за покупка на C-MAX

Започната от mike28, 28 Юли 2017 21:23:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mike28

Така, след като преди 2 години се разделих с моя Focus C-Max, сега реших, че отново е време да се върна
към марката и този модел. Този път искам да си поглезя гъзинката малко повече, тоест Ghia или Titanium оборудване, държа на подлакътник (ама не тип "маршрутка"), темпомат, хубав салон (че на тренда седалките не са от най-комфортните), и поне една от следните опции - подгрев на седалки, на челно стъкло и ESP и ксенон за финал (фаровете на стария ц макс не светеха добре дори след пастиране). Бих се радвал колата да е след фейслифта, но не бих върнал и нещо преди това, стига да е в хубаво състояние.

Бюджетът е макс 7500 лв (с регистрация и обслужване), след няколко седмично кьорене по обявите, изборът се сведе до тези:

Ford C-Max 1.6TDCI GHIA 2007 г, 7490 лв
Тази ходих да я гледам и тествам лично. От Виена, с 4 добри зимни гуми на железни джанти, без резервна (вместо нея буркан с лепило и компресор  ;D)
Пробвах я ден след докарването й, всичко работи, вкл. и ел. прибирането на огледалата. Има леки следи от надрасквания по вратите, нищо сериозно.
Джамбазинът е склонен да свали, но над 6500 с регистрация няма да я взема.

Ford C-Max 2.0 TDCI , 2005 г, 4700 лв
Не бях виждал досега ц-макс с двд на тавана. В ОЛХ е с 200 лв. надолу.

Ford C-Max Platinum 1.6, 2008 г. 6,699 лв
Платиниум  ха-ха. Днес говорих с продавача, разпитах за колата, твърди, че миналата седмица
е сменил съединител (за 400 лв), продавал я защото брат му заминавал и искал да помогне,
карал и бмв 5. От екстрите няма почти нищо, но пък е на 9 г., изглежда добре, регистрирана, винетки
данъци и застраховки са платени. По телефона ми смъкна веднага на 6500, мисля, че за 6300
това е чудесна сделка.

Ford C-max 2,0 tdci GHIA, 2006 г,  4 400 лв.

Това ми е като бекъп вариант, ако другите по някаква причина отпаднат.  (rofl)

Ford C-max 1.6tdci TITANIUM, 2005 г. 6600
Говорих по телефона с джамбазина и ми бе любопитно защо са я писали 2005. Той каза, че знае откога се прави фейса,
но така се води по документи, на стъклата пише 2007 г.  (yawn) Не знам защо е със старото Сони.

Ford C-max 1.8 TDCI Ghia, 2008 г, 6700 лв

Тази ми е последната от фейслофтовите в списъка.

Ford C-max 2.0 tdci, 2004 г, 5900 лв

Честно казано, от преди фейса тази ми е на първо място. Притеснения - годината и километража.
Два пъти говорих със собственика, сменен съединител+маховик, твърди, че колата е поддържана
с хубави части, фаровете не са пожълтели, светят силно и т.н.
Договорих 5400, без летите джанти (17-ки не искам, а и каза, че заради гадните
улици във Враца едната е със заварка и кара само с железните).

Това е, вярно, че кола само по снимка не се избира, все пак кажете си мнението, какво мислите, какво ви притеснява,
ако знаете някоя обява, която влиза в условията ми - ще се радвам да я споделите.

Днес тествах и тази Много лош външен вид, одраскана, обелена, изкривен праг,
джантите обелени жестоко, ниско оборудване. 1,8 дърпа по-добре от 1,6 (открих топлата вода) но за близо 20 км
започнах да чувствам дискомфорт от седалките.

След нея пробвах и тази, цената вече беше смъкната на 7000.
Гумите заминали, с тези 17 вози твърдо и най-лошото - колата е в авариен режим. Понеже я пробвах сам,
джамбазинът много се изненада като му казах. Даже ме попита от какво може да свети енджин чека.  :))

Ами това е, малко длъжко се получи, всякакви мнения и съвети ще ми бъдат полезни.
Ако някой съфоромец от тези градове може да помогне с оглед (насока за сервиз), ще бъда благодарен (че и бира ще почерпя)

bgstan

Ако не ти е спешно и можеш чакаш по добре се замисли от кола от чужбина. Аз гледам от доста време сайта във Франция и изпадат доста прилични предложение с пълна сервизна история и в движение. Колите които се внасят в Бг са 80% от автоморги и леко закрепени. http://www.lacentrale.fr/ . Докарването ти е към 1000лв