Смяна дифтунги на инжектори - 2.0 TDCI - къде?

Започната от dongastone, 24 Януари 2017 22:12:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dongastone

Здравейте,

Къде мога сменя дифтунгите на инжекторите на 2.0 TDCI? Така и така ще се свалят, дали да им се направят някакви тестове или профилактика?
Предполагам трябва да е някъде където са правили тази операция и са запознати със техниките за сваляне ;-)

...Сега виждам, че темата би трябвало да се премести в раздел "Сервизно обслужване"

Поздрави!

Mondeicho

Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

dongastone

Историята е дълга... Бяха ми изпуснали уплътненията на маркучетата за обратната нафта, и когато ходих да видят защо мирише на нафта, когато работи двигателя на място, ми казаха че изкачат мехурчета от едната дюза. И ме посъветваха да си сменя дифтунгите. Колата, когато не я ползвам 6-7 дена, когато я запаля - понякога гасне след 10 секунди, или се променя звука на работа на двигателя и започва да тресе за около 10-15 секунди. Това ме навежда на мисълта, че може би влиза въздух от някъде ....
Ми това е най-общо, ако някой има идеи, мнение или предположения - ще се радвам да ги обсъдим.

Между другото, исках да си сменя целия маркуч за обратната нафта, но от МП обадиха цена 250 лв.
Аз си го намерих в един полски сайт и заедно с доставката ми излезна 50 лв.

Така че сега мога да използвам, ако се разглабя отгоре - да се смени и маркучето за обратната нафта.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Pyrhel

В ибей са по 10тина лв комплект от 4бр. На дихтунгите им викат washers или seals на английски.
Ако можеш да намериш тук, външният им диаметър е 15мм, вътрешният - от 7 до 7.7мм, дебелината - 1.5мм. Размерът на вътрешният Ф варира, защото не са окръжност, а са с профил с четири "израстъка" на кръст (снимката). Не знам дали с чиста вътрешна окръжност 7мм ще станат.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

dongastone

Дали имат "продуктов код" под който да ги намеря в ибей? И като ги намеря - най-важното е къде да отида да ми ги сменят? Аз със такива ремонти не се захващам ;-)

Pyrhel

Сега видях, че дихтунгите за инжектори Bosch са тези, които съм дал горе, но има вариант и за Siemens с други размери и форма - не знаех, дано не си поръчал вече.
Вариант Bosch, вариант Siemens. Ако питаш за фордовския FINIS номер - мога да го потърся по-късно?

dongastone

Не, не съм поръчал, колата си върви и така и не е спешен ремонта. Фордовския номер ще ми помогне много при търсенето и поръчката, благодаря много предварително.

Pyrhel

dongastone

Цитат на: Pyrhel в 26 Януари 2017 12:36:16
1318562 - от 2006та
1715204 - след 2010та

Огромни благодарности за оказаната помощ с намирането на форд номера.

Намерих си ги ТУК - немско производство ;-).

Когато пристигнат - ще подновя темата - при кой да отида да ми ги смени ;-)

Поздрави!

Dmitarcho

Днеска си купих и аз такива кръгчета. Един колега ми ги е взел де. Имаме магазин специализиран за Форд части.... За дюзи Делфи - 4 лв. бройката - заболя ме сърцето.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

dongastone

Готово! Пристигнаха скъпите кръгчета  ::)  Взел съм 8 - ако някой иска мога да му дам останалите 4 - немецко производство оригиналише... па ша черпи бира

Сега бихте ли ме насочили към подходящ майстор, който е сменял подобни и знае какво, що и как?

Или да си ползвам стария майстор на Маздата, че там тия интервенции са си част от поддръжката ;-)

Поздрави!