Бавно загрява?

Започната от petermitkov, 01 Ноември 2011 10:33:37

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Alexi

Цитат на: Pyrhel в 07 Декември 2011 22:40:20
Сигурни ли сте, че има 2 термостата, къде се намират двата, кои кръгове отпушват/запушват?
2 са .. втория ,така наречения "малък термостат " пуска от малкия кръг през охладителя на маслото и към големия кръг( така маслото не може да надвиши съществено температурата на мотора ,но и не се охлажда до по ниска температура от него ) .. и ако той не затваря колата пак не загрява .. дефектира много по често от големия при нашите мотори ,не е скъп ,оригиналния е някакви 70 лв в МР  :)) и около 15 паунда в ибей .. слага се САМО оригинален за да работи коректно

petermitkov

Мойто загрява като на jovani68 - от люлин чак към университета.

Също говорих с Миро Христов и с Анатоли за колко им загряват колите и мисля че и моята загрява нормално бавно за TDCI.
sapienti sat

Alexi

включете си ЕГР-ите разликата е доста голяма  ^-^

Bobi

Това не е ли прекалено  голямо разстояние ? Аз след работа сутрин в 7 тръгвам от "Шератон" по паветата и на изкачването преди светофара на телевизионната кула колата е на 75 градуса.Това са 2.5-3 км.

Alexi

абе то тия термостати трябва да се сменят и профилактично ,че освен да не загрява може и да прегрее от тях .. аз мисля моите догодина да ги сменя и 2та ..

petermitkov

Цитат на: Alexi в 08 Декември 2011 16:39:30
Това не е ли прекалено  голямо разстояние ?
Голямо е - а и затова пуснах темата.
sapienti sat

Alexi

това Боби го е писал ,аз нямам представа близо ли е далече ли е  ^-^ ако ти се струва ,че бавно загрява и лесно изстива смени малкия термостат има го и в Пайнеса на добра цена

jovani68

Мойте са сменени и двата и пак загрява бавно. ЕГР-то не е затапвано а само почистено заедн с колектора преди няма и месец. Според мене не загрява бързо заради ниските обороти в които я държа - до 2х.

G_o_c_e_v

Ми то в тези обороти ти работи и EGR-a и ако имаш топлообменник, то допълнително ти подгрява антифриза...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

sparky

Цитат на: G_o_c_e_v в 24 Ноември 2011 17:22:09
Ако имаш топлообменник, много ясно, че ще загрее по бързо, все пак с активирането на EGR-а си отворил пътя на газовете да преминават през топлообменника.

Колега а ти затапил ли си ЕГР? Аз моя го затапих и сега се чудя дали да не го оттапя за зимата.

G_o_c_e_v

Нищо не съм затапвал, и нямам намерение да го затапвам, те хората не напразно са го сложили там :)
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!