Фарове от без Лупи към с Лупи!!!

Започната от vasko_ah, 07 Май 2014 20:08:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasko_ah

Пичове искам да попитам дали има вариант да взема само лупите от фарове с лупи и да ги сложа на моите който са без лупи? Дали ще паснат и дали ще трябва да отлепям стъклото на фара .. и ако може снимка на захвата на лупата за самия фар... за да сравня с моя фар... (пак луди работи)  (rofl)

Dmitarcho

Можеш да си сложиш, каквито искаш липу /почти, стига да не са по-големи от рефлектора :D/, не е задължително, да са от Фордовски фарове лупите ;) Мисля, че е няма да минеш без отваряне на фара. Не е голяма философия - пистолет за горещ въздух или половин час на силно слънце :D
Ръца Пръца

vasko_ah

Значи работата е добре но ще е занимавка  :)) 8)

baibradar

И аз имам мерак за лупи и се заглеждах по едни афтърмаркет рефтрофит лупи за монтаж в рефлекторни фарове. Тези лупи се слагат на мястото на крушката и са доста по-тежки от нея. Имам големи съмнения, че при преминаване по неравности всичко ще започне да се друса и подскача във фара поради по-голямата маса на лупите. То и сега с крушките при по сериозни дупки забелязвам потреперването на рефлектора и подскачането на светлината та това ме спря да сложа от тези лупи. Рефлектора ми се струва много тънък и нежен направо е като капачка от кисело мляко и може би не е оразмерен да носи по-големи тежести от крушката.

Dmitarcho

Мисля, че Миро беше слагал липи на рефлекторен фар на Мондео мк3. Дано се обади. По спомен, лупата се захваща за фара /но дали на самия фар или рефлектор, не знам. Не знам каква ще е тая лупа, където ще се събее на мястото на крушката ?!?
Ръца Пръца

baibradar

Ето за такива говоря
http://www.dx.com/p/3-0-h1-h7-h4-9005-9006-35w-2800lm-6000k-bi-xenon-projector-lens-angel-eyes-12v-2-pcs-247727#.U2qRy6Lf2Xs
Захващат се за рефлектора на мястото на крушката и са доста тежички. Държал съм подобни в ръцете си. Би трябвало да могат да се монтират на всеки рефлекторен фар

vasko_ah

Аз ви говоря да взема от оригиналните фарове лупите... изпаднаха ми едни полу счупени фарове с лупи и се чудя дали ще мога да ги пригодя...

Dmitarcho

Какво им е счупеното ?!? Не можеш ли от двата фара да зглобиш един цял, с лупи ;)
Ръца Пръца

vasko_ah

Еми може да се каже че само рефлекторите на дългите и лупите са здрави... стъклата са им пукнати и наранявания има и по сребристата част около рефлекторите... удара на мондеото е челен но явно не много силен .... ::)

ForeverFord

Аз също като теб така си бях взел лупите само че фокуса.Мога да ти препоръчам да минеш по мойте стъпки и ще станат като нови.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

vasko_ah

ForeverFord

Ще се опитам да бъда максимално подробен.И аз като теб в  OLX(Продавалник) видях че продава фар за фокус с лупи и бях мното ентусиазиран и много го исках и след като взех здравия фар който се продаваше ми хрумна да попитам момчето защо само единият продава и той ми сподели че другия му е пукнато стъклото и му е наранен рефлектора,ето така изглеждаше

и след малко пазарене,той се съгласи да ми го продаде и след като го взех започнах да го правя,първо свалих стъклото.Вкарах целия фар във фурната на ниски градуси за да може по-лесно да се разлепи стъклото.

ето тук се вижда нараняването по рефлектора

След като фара ми беше разглобен,го пратих във Варва при едно момче за възстановяване.Момчето работи добре,обаче стана много бавно защото чака да му се съберат повечко работи и чак тогава пуска машината и според мен ми излезе малко по скъпо при него.Аз лично бих ти препоръчал да го пратиш тук в доста форуми ги хвалят хората и според мен е добър избор,но както си решиш.За Варна ако решиш ще съдействам.До като чаках рефлектора си набавих разликите спрямо мойте фарове,следователно букси за лупите,които са същите като на фокус мк1.5 като и един нов ляв фар пак от фокус мк1.5,за да мога да му взема стъклото.Първоначално мислех да взема моето стъкло,но просто стъклото от фейслифтовия фар и много по хубаво.Другото което ми беше необходимо и много важно цветовото окабеляване.Защото аз съм с букси за фарове от мк1 и отивам към мк1.5 и имаха малки разлики в цветовете при буксите за лупите.Също така ксеноновите лупи имат още една маса и хубавите крушки са не са евтини.След като си бях взел тези нещо,остана да чакам рефлектора,ето го и него готов

След това предстоеше сглобяването,ето и крайния резулта

Дано съм ти помогнал,ако има нещо питай.Като цяло лупите на Форд са производство на Hella,което говори за качеството.

Dmitarcho

Кирчо, ти твоя рефлектор си го правил от козметична гледна точка, това нараняване, нямаше да пречи по никакъв начин на светенето на лупата ;)
Да се изясним. Рефлектор - частта около крушката, която отразява светлината напред ;) Останалата пластмаса е повече декоративна. На тези конкретни фарове /твоите/ понеже има снимки тук в темата, това оребреното пред/под лупата, не ирае никаква роля за осветяемоста на пътя ?!? Ако бъркам, моля някой да ме поправи ;)
За това питам Васко, колко и как са наранени фаровите които мисли да взема ;)
Аз моите фарове съм ги разглобил, и тази сребриста част сум я боядисал черна ;) Само рефлекторите си ги оставих "бели/сребристи/

Преди:
Изтъркани със "скочбраит" /не знам дали така се казва, едно като телено киче/:
Боядисани в черно:

Самите рефлектори не успях да ги махна .. но маи и за тях има чалъм да се свалят. Не съм събирал фаровете, за да кажа, дали има разлика в осветяемоста, защото и аз още се чудя дали да слагам някакви лупи или англески очи само.
Ръца Пръца

vasko_ah

Благодаря ви за изчерпателните отговори!!! :)
Но моята идея е да си ползвам изцяло моите фарове само да добавя елемента с лупата...
Ето снимка на фаровете ... от тях искам да ползвам само лупите!

Dmitarcho

Левият фар е леж :( Ще трябва да вземеш фара ... да видиш дали можеш да извадиш само лупата ... И на тройте си фарове ... да махнеш рефлектора на късите светлини ... и да видиш как ще се закрепи тази лупа ;)
Успех :P 
Ръца Пръца

vasko_ah

Да точно това ще е мъката  ;D Ако се реша да ги взема ще пусна тема да гледате и да помагате :)

ForeverFord

Ами  трябва да вземеш единият фар(лупата) и твоя,и да сравниш дали ще стане или не

П.Иванов.Личев

Здравейте така и така се обсъжда монтирането на лупи искам да попитам някои знае ли какъв е варианта да се монтират Bi Xenon лупа на мястото на късите светлини на Мондео МК1. И Ефекта какъв ще е като имаш 2 комплекта дълги светлини
Храни се правилно, бъди активен, остани здрав
OTSLABNI.ORG

К.Методиев

Цитат на: П.Иванов.Личев в 29 Декември 2014 00:12:44
Здравейте така и така се обсъжда монтирането на лупи искам да попитам някои знае ли какъв е варианта да се монтират Bi Xenon лупа на мястото на късите светлини на Мондео МК1. И Ефекта какъв ще е като имаш 2 комплекта дълги светлини
Разгледай моята тема и ще разбереш.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Snuupy

Здравейте,
изпаднаха ми рефлектори с лупи от Мондео МК3 и обмислям да ги монтирам на оригиналните ми фарове (без лупи). като гледам самият рефлектор с лупите е на болтчета, би следвало да отвъртя моят рефелектор и да завъртя този. Само че зад лупите захващането на крушката е за ксеноновите крушки, които не са H7, дали е възможно и някой правил ли го е, да се ползва рефлектора с лупата с крушки h7?

V.Buzev

На мк3 оригиналния ксенон с за крушка с цокъл D2S. Много хамалогия това да прехвърляш рефлектор с лупа от един на друг фар и т.н.
По добре си купи ТАКИВА и ги монтирай на твоите си фарове.
От Алито ще дойдат на доста по-ниска цена!

Мишо

Аз сложих такива лупи на фаровете на Зафира А на едно приятелче
https://www.aliexpress.com/item/RONAN-2-5-Upgrade-WST-Bi-xenon-mini-projector-Lens-fits-H4-H7-headlight-Use-H1/32810910458.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.22c44c4duDgGF5
Стана много добре, но стъклото пред лупата трябва да е гладко-в смисъл, че не трябва да има оребренията за халогенни крушки, защото ще разсейва светлината.

Snuupy

Някак не ми се занимава като че ли. Мислех, че стават рефлекторите. Някак ми мина времето, в което на Полото развивах/навивах койловърите да го настройствам по височина и всичките тези глезотии. Просто ще отворя фаровете, ще ги почистя, понеже левият ми му е гръмнала крушка вътре и се е замъглясал отвътре и ще боядисам декоративната лъскава пластмаса черна.  (tooth)

imarh

Цитат на: Snuupy в 10 Юни 2018 23:30:37
Някак не ми се занимава като че ли. Мислех, че стават рефлекторите. Някак ми мина времето....

Имах същта идея за Гранд Черокито ми известно със слабите си фарове. В оффроад форума имаше някакви типове дето вграждат каквито си харесаш лупи в фар и бяха обявили добра цена (~100лв/фар с лупата) преди година-две като се интересувах. За да не правя реклама драсни на лично ако искаш...