Мондео Mk3, как се сваля пепелника и запалката

Започната от Pyrhel, 24 Септември 2011 01:21:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

В опитите ми да боцна едно дефектно зарядно в гнездото на запалката успях да издъня пепелника и да пропадне надолу.

Между горната част и голямата пласмасова основа се подпъхва нещо тънко. Използвах нож и започнах леко да наддигам - по малко от всички страни без да напъвам много. След като отвсякъде се повдигне с около сантиметър, вече може да се извади свободно. Под запалката има букса - за нея и за осветлнието. Ето как изглежда модулът изваден:

На снимката най-горе се виждат щипките, които бяха изпуснали. Много се радвам, че се бяха откачили, а не бяха счупени...

А тук снимах как е закрепен никелираният ринг над поставката за чашата. Той е екстра и някой може да има желание да си го смени пластмасовият (черен) с лъскав вариант:

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

teloto

Здравейте.Живо ме интересува темата,но снимките вече ги няма и не мога да добия представа как се сваля!?На мен запалката не ми работи ,а ми трябва!По принцип тя кога работи,само на контакт или иначе.Ще се радвам някой да помогне....

Rosen_gb

Без контакт си работи. Моята поне се сваля много лесно, дърпам пластмасата и излиза много лесно

Dmitarcho

Бушона на запалката /бушониерата под волана) има две позиции. На едната работи само на контакт....на другото постоянно

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

teloto

Супер.Снимките са налични,но въпроса сега ми е как да го извадя нагоре без да демонтирам и основата в която стои?Опитах преди малко с нож,но на горе не иска.Ще взема да счупя нещо и после много ще ме е яд!

teloto

Преди малко успях да махна/разглобя/ пепелника с запалката.Като разгледах по внимателно схемите видях че трябва да се махне отгоре  един капак и тогава се вади пепелника!Напръсках го с ВД но явно някой бошон е изгорял защото запалката не работи.Незнам кой е,но ще се радвам някой да ми каже кой бошон да гледам?

Dmitarcho

Тук има описание на бишоните :) Гледай бушониерата под волана :)
Ръца Пръца

teloto

Цитат на: Dmitarcho в 29 Октомври 2016 19:43:17
Тук има описание на бишоните :) Гледай бушониерата под волана :)

Благодарско! (notworthy)

didon80

Понеже не ми свети лампата на пепелника, трябваше да демонтирам за да я проверя. Да знаете че може да се махне само с ръце, малко се стиска и се издърпва. Сега остава да си намеря нова лампа, че тази е изгоряла. В мондеото не се пуши, но ме дразни когато нещо не е изрядно.

didon80

Dmitarcho

Тази лампичка .. нищо не свети. Много баламски са го измислили тоя пепелник и осветлението му. Аз съм пушач .. и вечерно време не виждам пепелника .. и само тръскам около него :D И на мене ми изгоря крушката .. и изобщо не ми липсва :)
Ръца Пръца

ivchotr

В общи линии цигарите създават само проблеми - къде по-малки, къде по-големи.

teloto

И моята запалка и осветлението на пепелника е оправено,но.....се оказа че самата част от запалката с която се палят цигарите е "изгоряла" и може би е давала на късо,та сега ще търся тази част!Иначе съм доваолен 8)

Mondeicho

Аз пробвах да сложа диодна, но нищо не свети и се отказах ::)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.