Правилен подход при рециклиране на дюзи

Започната от petarivanov, 19 Октомври 2016 19:08:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petarivanov

Здравейте,

Преди 1 седмица ходих в сервиз на Форд(Еврокар) до Пазарджик. Там ми направиха диагностика, при която се оказа, че 2ра и 4та дюза "пикаят". Без да разбирам особено много започнах да проучвам какви са вариантите за решаване на проблема. Дюзите доколкото разбрах са електрически на Делфи.
1. Купуване на дюзи втора употреба - въпросът ми е дали 2 или 4, каква е вероятността и те да заминат съвсем скоро и дали си заслужава.
2. Купуване на ремонтен комплект за рециклиране - на някои места ми предлагат да ги рециклират, стендоват и да ми ги върнат, на други ми казват, че трябвало да се обучат след това, което не ми говори особено много.

Въпросът ми е кой от двата варианта е по-приемлив и ако е вторият дали наистина трябва да се прави това обучение с компютър или не е фатално, ако не се направи, и евентуално в какво ще се изразява като последствие в работа на мотора, разход, бъдещ живот на дюзите и каквото още се сетите.

Благодаря предварително!

hotblooded

Варианта втора употреба го зае6и, освен ако не искаш да стегнеш колата колкото да се продаде. Вероятноста да купиш почти заминали дюзи е много голяма и скоро пак да правиш.
Рециклирането е твоя вариант,  но внимавай къде и за колко пари...

Dmitarcho

Поръчваш си 2 клапанчета..50 $ едното, сменяш си ги, и газ :) Това правят във почти всеки сервиз за рециклиране на дюзи

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

Alexi

ако ще си я караш още доста време рециклирай и 4те .. най добре в сервиз ,вече почти всеки сервиз го предлага а клапани за дюзата оригинални има и в продавалника по 110 лв което е добра цена

Mondeicho

Все си мисля, че е хубаво в сервиз да го направиш, особено като чета какви са ти въпросите, очевидно не знаеш какво трябва да се направи...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Иван Вълков

Той колегата е писъл и в другия форум, там се опитах да дам съвет.... Дано да е стабилизирал нещата.

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!