Гръмнал airbag - не пали

Започната от Damp1r3, 31 Октомври 2016 16:46:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Damp1r3

Здравейте колеги.
В неделя имах малко случка с една ограда ... не видях , че от оградата стурчи някаква тръба и направих една хубава черта по цялото купе от нея. Логично гръмна и дясния airbag ... стреснах се малко не бях чувал досега как гърмят :) (като пушка е) Бууум тряс ... замириса (на сяра ли е барут ли е не мога да кажа) даже доста пушек излезе ... колата работеше. Спрях я. Отворих вратата да се излезе пушека и след като огледах щетите и реших , че и да гледам и да не гледам няма голяма полза , щях да тръгвам ... Завъртях ключа ... върти и хоп замалко да запали ... завъртях пак този път върти , но само толкова (а първия път замалко не запали) така 10 20 пъти докато не осъзнах , че няма да запали и така до днес ... На таблото вече свети новата лампична за airbag но само толкова и не пали и не пали ...
Колата е Focus 1.8 бензин 1999 година
Ако някой има предположние или може да каже какво се случва и как да се оправя с това ще съм благодарен

Pyrhel

Добре си се остъргал, активирал се е инерционния прекъсвач на горивото :D Не знам на мк1 къде се намира, попринцип стои зад някоя от страничните пластмаси при краката на предния ред. Т.е. под жабката отстрани или от страната на шофьора - пак отстрани. В пластмасите трябва да има някаква дупка и обикновено зад нея се крие един червен бутон - пъхни пръст, натисни го и ще запали.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

На Фокуса по спомен е от пасажерската страна. Като седнеш на пасажерската страна, до десния ти крак .. има дупка в тапицерията/кората. Не знам обаче на какъв принцип е бутона .. дали трябва да го натиснеш, или дръпнеш. Това е да спира нафтата от резервоара - няма да запалиш ако се е активирало това :) Лампата на имобилайзера нали си свети нормално като тръгнеш да въртиш ?
Ръца Пръца

Damp1r3

Благодаря много колеги.
Натиснах само копчето и БУМ всичко заработи
Сърдечни благодарности