FORD RDS 5000 към SONY

Започната от FORDGT, 01 Юни 2016 13:02:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FORDGT

Здравейте колеги, купих си FORD MONDEO 2003 TDCI GHIA 115 коня, но вътре е с касетофон и радио RDS 5000,
въпросът ми е мога ли да го сменя със оригиналното SONY от мондео 2006 или RDS6000 защото не мога да намеря касетка с хубава музика :D имам някаква стара от 90-та година и не ми допада

FORDGT

Огледах някъде за чейнджър но не се вижда а на касетофона пише че има, проверих под дясната седалка няма, но и няма стърчащ кабел, проверих и в багажника отдясно и там няма такъв кабел.. някъде другаде може ли да е чейнджъра скрит?? :'(

Pyrhel

Пише, че поддържа чейнджър, не означава, че има :)
За Сони трябва цялата конзола да се смени и отвътре нещо се преправяше май - някакви пластмаси се режеха. По-лесно е да си вземеш плеър за преди фейса с диск.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

За сони....само вътрешната рамка на централната конзола се сменя - не се реже или преправя нищо друго

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

Pyrhel

Ама трябва и долу покрай скоростите пластмасите да се сменят, иначе се режат - той е преди фейса. Също се преправя и буксата, защото Сонито е с quadlock.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

А...за преди фейса не знам как е. Там явно е по-сложно. Да мисли някаква джаджа...която се връзва към аукса /ако има/

Ръца Пръца

FORDGT

Поръчах 6000 rds като моя но с диск утре ще пиша дали става  ::)

Dmitarcho

Има ли такова който да четат мп3 ? Или си се прежалил само за аудио ?

Ръца Пръца

mirohristov

Има с MP3, но са много редки.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Mondeicho

Тези 6000 имат аукс или поне някои от моделите и ако е с такъв ще ти свърши работа...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

FORDGT

Здравейте колеги, сложих RDS 6000 без mp3, работи перфектно и съм много доволен. Иначе има и с mp3 но са по скъпи.

FORDGT

Сега ще продължаваме по реда си.. лупи, ксенон, хром решетка, броня с цели халогени... доста работа ме чака  ;D

Mondeicho

Дай малко снимки отвън и отвътре и технически детайли...

FORDGT

Ще го снимам като остане време, че много работа и все не остава време. Иначе преди малко купих ксенон и парктроник и ще търся някой да ми ги монтира

Riddle

Цитат на: FORDGT в 02 Юни 2016 16:17:01
Ще го снимам като остане време, че много работа и все не остава време. Иначе преди малко купих ксенон и парктроник и ще търся някой да ми ги монтира

Какъв парктроник взе, че и на мен ми предстои?
Винт, забит с чук държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка.

Nikola_T

здравейте фордаджийи!

в моят мк2 фокус 2005. година е оноя обикновен радио цд, искам да вземем нещо което ще чете мp3 ама да бъде фабрично т.е.  sony!

е сега, попаднах по този от c-max:

дали ще пасва този на фокуса?

Mondeicho

Не, това е за следващия фокус и няма да стане на твоя. Трябва ти това:

Nikola_T

такъв черен sony пасва на c-max също като и онази който показах,
струва ми се че дименсиите са им същи?

иначе търсих и такъв черен sony ама не мога да го намеря със часовникът (и да чете mp3 разбира се)...

Mondeicho

Часовникът не ти е важен. Мисля, че всички сонита от този модел четат мп3. Има и такива с чейнджър за 6 диска.

Nikola_T

абе, мен ми е важен, как ще знам колко часът?     ;D

трябва да е oт focusa или c-maxa за да има часовникът...

Mondeicho

През деня нищо не виждаш на дисплея, защото е слаба подсветката , така че няма да ти върши работа тогава. Нощем ако я караш тогава става да си го гледаш...

Nikola_T

да верно, тая зелена подсветка е много слаба...

затова ми харесва сивия sony от c-maks със червена подсветка,

поради каква причина мислиш че не може на фокуса?
поради габаритите или конекторите?
виждам че и тоя също има четири дупки за ония ножове както и моят обикновен...

FORDGT

Като цяло, не звучи кой знае колко добре оригиналното аудио с CD, но лошото е че нито е за 2дин нито за 1 дин... иначе бих го сменил с някой уредба от Техномаркет или Технополис, но нямааа...
Сега се заглеждам по говорители HERTZ и бас каса ALPINE, но как се връзват... то и кондензатори трябват и за говорителите усилвател... дълга и широка

Mondeicho

Ако имаш желание няма какво да те спре... (fe)